Blog Layout

Doortjes Blog
  • Titel dia

    Schrijf uw onderschrift hier
    Knop

Onze week; Veel lekker eten, zon en eerste hulp!

Hoppa! De eerste schoolweek zit erop. Het was best weer even wennen om maandag wakker te worden van de wekker, om weer naar zwemles en scouting te gaan en tussen de middag weer snel op te schieten... De kinderen vonden het wel weer leuk, de meiden waren mega enthousiast over groep 3! Thijs was zoals een echte pre-puber niet helemaal enthousiast over groep 6; hoe was het? Nou, leuk om mijn vrienden weer in de klas te zien, oke jongen! haha! 

De kop is er in ieder geval af en we wennen weer langzaam aan het ritme. We deden veel leuke dingen, genoten weer van veel lekkers en moesten even eerste hulp verlenen. ;) Kijk je mee?! 

Dinsdagavond had ik een leuk uitje, ik ging samen met mijn broer uit eten. Inmiddels is hij, samen met zijn gezin weer terug naar huis, maar wat hebben we genoten van hun bezoek! We besloten om samen uit eten te gaan, zodat we elkaar ook nog even "echt" konden spreken, even zonder kinderen eromheen en tijd voor serieuze gesprekken. Het was heel fijn en heel gezellig.


Van de foto kun je eigenlijk wel opmaken waar we waren; bij de Griek! Ik eet steeds meer maaltijden helemaal plantaardig, maar ik hou hier ook van hoor! Lekker in balans zo.

Woensdagochtend had ik weer geluk. Samen met Dustin aten we een lekker uitgebreid ontbijtje! Wat vonden we het stil in huis! Maar ook fijn om weer even tijd voor elkaar te hebben en ook even wat serieuze dingen te bespreken.

Woensdagmiddag besloten we om de salontafel weer eens te voorzien van een nieuwe lik verf. We hadden de verf al in huis gehaald laatst, maar het was er nog niet van gekomen. De tafel is tweedehands en van mijn zwager geweest, inmiddels staat hij alweer wat jaartjes bij ons. Het is een mooie houten tafel en hij zat helemaal onder de verf, glitters en weet ik veel wat nog meer. (De kinderen knutselen en tekenen er altijd op en er gaat natuurlijk weleens iets naast wat er niet meer af gaat.) Dus een nieuwe lik verf eens in de zoveel tijd is prima en dan kan hij er weer mee door.


Wat alleen een beetje balen was, was dat we pizza gingen eten bij mijn ouders. De tafel stond nog mooi in de tafel te drogen in het zonnetje, maar 's avonds ging het regenen... oeps! Toen we thuis kwamen hebben we de tafel snel naar binnen gedragen, gelukkig was de verf al droog toen het begon te regenen, want we konden de druppels er zo afvegen, gelukkig maar!

Donderdagavond moesten we bij bedtijd eerste hulp verlenen. De pop was gewond... onze kinderen zijn soms echt kampioen in tijd rekken als ze naar bed moeten ;) Dus hup; een pleister erop en daarna lekker slapen!

Vrijdagochtend besloten we dat het zwembad wel opgeruimd kon worden. Het is vooral lekker bij echt warm weer (boven de 25 graden) en we denken niet dat die temperaturen er nog komen. Dit was het eerste jaar dat we het zwembad hadden staan. We hebben er zeker veel plezier aan beleefd, maar we hebben het toch niet zoveel gebruikt als dat we hoopten... volgend jaar beter!

Vrijdag maakte ik ook meteen weer een lekkere voorraad jam. Het recept deelde ik gisteren al. Het is echt niet moeilijk om zelf jam te maken en het is ook nog eens heel erg lekker! We hebben weer 3 potten (en een los bakje) jam in de kast staan.

Zaterdag was het weer heerlijk zonnig! Echt weer even genieten, ik hoop dat we nog wel wat zonnige dagen krijgen hoor! We waren de hele dag in de tuin, in de speeltuin en lekker buiten....

En we staken daarom de BBQ weer aan ;) Dustin maakte een groot stuk vlees voor pulled pork. Hij at zelf niet mee, want hij had een feestje van zijn werk. Dus ik at samen met de kinderen en we zorgden voor een lekker toetje in de vorm van marshmallows...

Zondagochtend; tijd voor koffie. Dustin vertrok weer naar zijn werk na een lekker ontbijtje en ik startte de dag rustig op met de kinderen. De meiden wilden ook wel "cappuccino" (alleen melk met een beetje karamel siroop) Dus we maakten lekker allemaal cappuccino's! Gezellig hoor :)


Verder hadden we een rustige zondag, zoals dat altijd zo fijn is om de nieuwe week weer vol energie tegenmoet te gaan. De tweede schoolweek waarin ik zelf een aantal afspraken buiten de deur heb, we weer druk bezig gaan in huis en ik zie nu net dat de zon gaat schijnen, dus die pikken we ook nog even mee hoor! Fijne week allemaal!

Recept; Aardbeien smoothie
door Doortje 04 mei, 2024
Vandaag delen we het makkelijke recept voor deze heerlijke aardbeien smoothie!
Op deze vaste lasten kun je meteen besparen
door Doortje 02 mei, 2024
Besparen op je vaste lasten, van verzekeringen tot mobiele telefonie. Besparen kan altijd
door Doortje 30 apr., 2024
Onze week; Heel veel lekker eten, karate en de vrijmarkt
Recept; S'mores chocolaatjes
door Doortje 27 apr., 2024
Een heerlijk nieuw recept voor de s'mores liefhebbers! Zoet en krokant...
Zo stel je een comfortabele outfit samen
door Doortje 26 apr., 2024
Een fijne en prachtige outfit, hoe stel je die samen? Wij geven tips! (gesponsord artikel)
Besparen / minimaliseren? Deze 10 dingen koop ik niet meer
door Doortje 25 apr., 2024
Wat levert besparen en minimaliseren eigenlijk op? Ik koop vooral bewuster... en vandaag vertel ik je over de dingen die ik niet meer koop.
Onze week; Lekker voorlezen, een beetje zon en naar het tuincentrum
door Doortje 23 apr., 2024
Een nieuw weekoverzicht! Kijk je mee?
Recept; Makkelijke knoflook flatbreads
door Doortje 20 apr., 2024
Vandaag delen we het recept voor deze heerlijke en makkelijke knoflook flatbreads!
10 x makkelijk besparen op de boodschappen
door Doortje 18 apr., 2024
Makkelijk besparen op je boodschappen, dat gaat lukken met deze 10 tips!
Onze week; Advertenties op de blog, een babyboom aan het water en veel bloemen!
door Doortje 16 apr., 2024
Een nieuw weekoverzicht, met huishoudelijke mededeling! Kijk je mee?
Show More
Share by: