Sinterklaas is in het land! De kruidnoten liggen al een tijdje in de schappen, maar nu kunnen we ze echt naar hartelust eten... Ik besloot aan de slag te gaan met wat leuke sinterklaas recepten en die kun je de komende weken op de blog zien. Vandaag beginnen we met een lekkere fudge, want als je van zoet houdt, dan is fudge altijd een goed idee! (Zie ook ons fudge recept met oreo!)
Deze fudge is makkelijk om te maken, lekker zacht en door de kruidnoten lekker kruidig, laten we beginnen;
Dit heb je nodig voor 16 stukken fudge met kruidnoten;
- 250 gram kruidnoten
- 300 gram melkchocolade
- 1 blikje gecondenseerde melk (397 gram)
Zo maak je de fudge met kruidnoten;
- Begin met het grof snijden van 200 gram van de kruidnoten
- Doe de gecondenseerde melk in een pan, zet op laag vuur en smelt de chocolade erdoorheen; breek de chocolade in kleinere stukjes en laat zachtjes smelten, door af en toe te roeren
- Als alles goed gesmolten en gemengd is, haal je de pan van het vuur en roer nog even goed door.
- Voeg dan de 200 gram grof gesneden kruidnoten toe, zorg ervoor dat alles weer goed gemengd is
- Neem een vierkante bakvorm of gebruik een overschaal en bekleed met een stuk bakpapier
- Doe het mengsel in de bakvorm of ovenschaal en strijk mooi glad
- Gebruik de laatste 50 gram kruidnoten om te decoreren. Druk ze aan de bovenkant her en der in de fudge
- Zet de fudge voor minimaal 3 uur in de koelkast, snijd daarna in stukken
En zo maak je heel gemakkelijk deze fudge! Heerlijk op sinterklaasavond (of iedere andere avond) ;)
Probeer ook eens 1 van onze andere recepten.
Eet smakelijk!