De herfst is officieel begonnen! Zoals jullie misschien wel weten is het niet mijn favoriete seizoen... maar ik waardeer het de laatste jaren steeds meer. Het is uiteindelijk natuurlijk zo leuk als je het zelf maakt. De smaken van de herfst zijn voor mij natuurlijk appel en kaneel, die smaken roepen gewoon; het is herfst! Daarom vandaag een lekker herfstig recept, want als de regenachtige herfst losbarst dan wil je natuurlijk niets anders dan iets lekkers bakken en op de bank ploffen met een kopje thee en deze appel- kaneel muffins!
Dit heb je nodig voor 12 appel- kaneel muffins;
- 250 gram zelfrijzend bakmeel
- 250 ml. slagroom
- 125 gram suiker
- theelepel vanille extract
- eetlepel kaneel
- 2 eieren
- 3 appels
Dit heb je nodig voor de kaneelroom (topping);
- 400 ml. slagroom
- kaneel naar smaak
Zo maak je de appel- kaneel muffins;
- Verwarm de oven voor op 190 graden
- Meng de slagroom, kaneel, vanille en suiker door elkaar
- Voeg de eieren 1 voor 1 toe en meng goed door
- Spatel de zelfrijzend bakmeel door het beslag en spatel door totdat je een glad beslag hebt
- Schil de appels, snijd ze in stukjes en spatel door het beslag
- Schep het beslag in de muffin vorm (bij een siliconen vorm hoef je de vorm niet in te vetten, anders wel) en schep de vormpjes voor driekwart vol
- Bak de muffins af in het midden van de oven in 20 - 25 minuten
- Laat de muffins afkoelen voordat je de kaneelroom erop doet
- Klop de 400 ml slagroom half op, zodat je een lobbige room krijgt
- Spuit of schep de room op de muffins en versier met de kaneel naar smaak
En zo zijn je muffins klaar! Om lekker uit te delen of om zelf van te genieten onder een warm dekentje met een grote kop thee. Eet smakelijk!