Doortjes Blog
  • Titel dia

    Schrijf uw onderschrift hier
    Knop

Recept; Zelf pindakaas maken

Recept; Zelf pindakaas maken
Er gaan hier in huis heel wat potten pindakaas doorheen, alleen Thijs houdt er absoluut niet van. Maar de rest; echt wel! Een vers broodje met pindakaas is heerlijk en dan het liefst de 100% pindakaas, die je tegenwoordig overal in de winkels ziet. Maar... eerlijk is eerlijk, die is ook vrij prijzig en zelf maken is nou eenmaal goedkoper (en lekkerder!) Daarom deel ik vandaag graag mijn succesrecept om zelf pindakaas te maken, super makkelijk. 

Dit heb je nodig om zelf pindakaas te maken;

- keukenmachine 
- 500 gram ongezouten pinda's
- theelepel zout 

Dat is het (ja, echt!) Voor een fractie van de prijs (je koopt al 250 gram ongezouten pinda's bij de Appie voor € 0,86 dus met 2 verpakkingen zit je op € 1,72) maak je zelf een pot vol. 

Zo maak je zelf pindakaas;

- Doe de pinda's in een koekenpan en verwarm op laag vuur. Door de pinda's te verwarmen komt de olie al een beetje vrij en ruikt je keuken meteen heerlijk, De pinda's smaken ook beter, dus even 5 minuten verwarmen op laag vuur is echt een aanrader. 
- Doe de pinda's in de keukenmachine (wil je een versie maken met stukjes pinda, houd dan wat pinda's apart en hak ze in stukjes) 
- Laat de keukenmachine draaien, het duurt echt even voordat je pindakaas krijgt, maar heb geduld! Eerst krijg je een dikkere pasta en als je verder draait, dan wordt de pindakaas steeds dunner (dit komt weer door de olie) Schraap eventueel af en toe de zijkanten even schoon en laat de pinda's verder draaien, voeg het zout toe en draai nog even verder. 
- Wil je de versie met stukjes maken, dan kun je na het draaien de achtergehouden stukjes pinda toevoegen. 
- Schep de pindakaas in een schoon potje en bewaar in de koelkast. 

Je kunt aan de pindakaas veel smaakjes toevoegen als je dat lekker vindt. Denk aan het toevoegen van kaneel, zeezout ipv gewoon keukenzout, stukjes chocolade, hazelnoot of bijvoorbeeld sambal. 

Deze pindakaas is heerlijk op een plak zelfgebakken brood

Vergeet ook niet om onze andere recepten eens te proberen! Eet smakelijk.
Zo zorg je ervoor dat je portemonnee niet onnodig leegloopt
door Doortje 19 juni 2025
Vandaag vertellen wij je hoe je portemonnee niet onnodig leegloopt (Gesponsord artikel)
Weekmenu: Noedelsoep, de BBQ gaat aan en Griekse salade
door Doortje 19 juni 2025
Vandaag deel ik ons weekmenu met je! Het wordt een tropisch warm weekend.. dus wat eten we dan?
Onze week: 2e Pinksterdag, de meiden koken, cashback en vaderdag
door Doortje 17 juni 2025
Een nieuw weekoverzicht, kijk je mee?!
Recept: Mango, ananas smoothie
door Doortje 14 juni 2025
Vandaag delen wij weer een makkelijk en snel smoothie recept...
Iedere euro is er 1, zo tellen die besparingen razendsnel op
door Doortje 12 juni 2025
Bij besparen kijken we vaak naar de grote besparingen, maar al die kleintjes tellen ook mee. En ze tellen sneller op dan je denkt! Ik vertel je hoe wij dat doen.
Onze week: Lekker veel wandelen, voorbereidingen voor de tuin en eerste Pinksterdag!
door Doortje 10 juni 2025
Een nieuw weekoverzicht, kijk je mee?!
Recept: Snelle s'mores uit de magnetron
door Doortje 7 juni 2025
Vandaag delen wij het recept voor snelle s'mores uit de magnetron, super snel gemaakt en super lekker!
Minder snoepen, zo doe je dat
door Doortje 5 juni 2025
Ik hou enorm van snoepen, maar af en toe is het gewoon nodig om even te minderen. Vandaag deel ik mijn 10 tips, die echt werken.
Onze week: Heel veel honkbal, lekker naar buiten en ijsjes eten
door Doortje 3 juni 2025
Een nieuw weekoverzicht, kijk je mee?!
Besparen in Juni; 5 handige tips
door Doortje 2 juni 2025
Juni is begonnen! Een hele nieuwe maand ligt voor ons en iedere maand delen we op de blog 5 handige bespaartips om mee aan de slag te gaan. Ook deze maand staan er weer 5 gloednieuwe handige tips online...
Show More