Vandaag hebben we op de blog weer een nieuw recept voor je! Deze keer voor heerlijke wentelteefjes. Mijn moeder maakte ze vroeger altijd als we brood over hadden. Het is het ideale recept om oud brood op te maken, maar maak het gerust met vers brood, ook dat is veel te lekker!
Dit heb je nodig voor de wentelteefjes (3 personen)
- 6 boterhammen
- 1 ei
- 200 ml. melk
- theelepel vanille
- theelepel kaneel
- kaneelsuiker (gemaakt van 5 eetlepels suiker en 2,5 eetlepel kaneel)
Zo maak je de wentelteefjes;
- Meng in een ovenschaal of diep bord het ei, de melk, de theelepel vanille en theelepel kaneel. Klop goed los en zorg dat alles goed gemengd is
- Leg de boterhammen in de ovenschaal en laat ze het melk mengsel goed opnemen
- Verwarm in een pan een klontje boter en bak de boterhammen per 2 goudbruin (dit duurt ongeveer 3-4 minuten per kant)
- Maak ondertussen de kaneelsuiker; meng de suiker met de kaneel door elkaar
- Schep de wentelteefjes op een bord en bestrooi ze met de kaneelsuiker, serveer ze meteen als ze nog lekker warm zijn
Wij maken deze wentelteefjes regelmatig voor het ontbijt of in het weekend voor de lunch. Ze zijn sneller gemaakt dan pannenkoeken en erg populair bij ons en de kinderen! Je kunt ze ook serveren met lekker vers fruit of een scheutje stroop.
Eet smakelijk! Vergeet niet om ook eens onze andere recepten uit te proberen.