Recept; Vega burrito's met kaas uit de oven

Wat eten we vandaag? De eeuwig terugkerende vraag die ik vaak te lijf ga met een strak gepland weekmenu. Want het is ook lastig om iedere keer weer lekkere maaltijden te bedenken, die ook een beetje gezond zijn en doordeweeks snel op tafel staan. Deze burrito's met kaas staan regelmatig op tafel en we eten graag Mexicaans; burrito's, taco's etc. vaak met een lekkere groenten vulling, want dit is een ideaal gerecht om het vlees weg te laten.
Wat is nou het verschil tussen een "gewone wrap" en een burrito?
Dat moest ik ook even opzoeken, maar een burrito heet een burrito als hij gevuld is met oa bonen. Gemaakt van een tortilla wrap, snap je hem nog? Laten we maar snel beginnen en noem het gerecht zoals je wilt; gevulde wraps, gerolde burrito's, feit is dat het lekker is.
Wat heb je nodig voor deze vega burrito's uit de oven?
- 2 pakken tortilla wraps, 12 stuks (ik maak voor ons vijven altijd 2 schalen vol)
- eetlepel zonnebloemolie
- 3 uien
- 2 tenen knoflook
- 3 paprika's
- theelepel paprikapoeder
- theelepel komijn
- blikje mais (300 gram)
- blikje kidneybonen (400 gram)
- 100 gram geraspte kaas
(Low budget tip; Wij gebruiken bijna altijd blokken kaas, het laatste stukje, wat niet meer geschaafd kan worden, raspen
we helemaal op en de geraspte kaas bewaren we in de vriezer. Met dit soort gerechten kunnen we die kaas mooi opmaken, geen verspilling en lekker low budget)
Zo maak je de vega burrito's uit de oven;
- Snipper de uien en bak in de pan met een scheutje olie
- pers de knoflook uit en voeg toe
- voeg de kruiden toe (de paprikapoeder en komijnpoeder) en laat op middelhoog vuur even meebakken
- snijd de paprika's in stukjes en voeg toe, laat 5 minuten doorbakken op middelhoog vuur en roer regelmatig, zet dan het vuur laag
- laat de kidneybonen uitlekken en spoel ze even af, voeg daarna toe
- laat de mais uitlekken en voeg ook toe
- warm nu goed door op laag vuur (dit duurt ongeveer 5-10 minuten)
- verwarm de oven voor op 200 graden
- vet de ovenschaal (of ovenschalen) licht in met olie, dit zorgt er straks voor dat je de burrito's er gemakkelijk uit kunt scheppen
- vul de tortilla wraps allemaal met een flinke schep groenten vulling. Rol of vouw de tortilla's op en leg in de ovenschaal
- bestrooi met de geraspte kaas en zet de ovenschaal nog 10-15 minuten in de voorverwarmde oven totdat de kaas gesmolten en goudbruin is
En de burrito's zijn klaar. Schep ze voorzichtig uit de ovenschaal en eet ze met een scheutje chilisaus en een simpele groene salade. Wij maken altijd een salade met sla, tomaat, komkommer, olijfolie, citroensap, zout en peper. Heel simpel en lekker fris.
Vergeet ook niet om onze andere recepten
eens te proberen.
Eet smakelijk!