Blog Layout

Doortjes Blog
  • Titel dia

    Schrijf uw onderschrift hier
    Knop

Recept; Panzanella 
(Italiaanse broodsalade)

Recept; Panzanella (Italiaanse broodsalade)
Vandaag deel ik 1 van mijn favoriete recepten met je; het recept voor Panzanella (Italiaanse broodsalade) Het is een heerlijke salade voor een fijne zomerdag of voor een lekkere lunch. Makkelijk te maken en vol met groenten. Wij eten regelmatig Panzanella, want je kunt er echt van alles in kwijt. Ik deel vandaag mijn succesrecept; 

Wat is Panzanella? 

Panzanella is eigenlijk ontstaan als restjes salade. Oud brood werd gebruikt om er doorheen te doen en alle groenten die nog in de koelkast lag mocht er ook doorheen, zo ging alles lekker op, daar houden we van! Ik maak de salade dus regelmatig en varieer ook met recept. Als ik nog paprika heb liggen, gaat dat er doorheen en brood van gisteren gaat zo mooi op, maar denk ook gerust aan het toevoegen van zongedroogde tomaatjes, bosui of kappertjes. Varieer dus gerust met de ingrediënten. Wij vinden de Panzanella op deze manier het lekkerste; 

Wat heb je nodig voor een schaal Panzanella;

- 1 ciabatta brood
- 3 teentjes knoflook
- 2,5 eetlepels olijfolie 
- 1 kg. tomaten (het liefst rijpe, zachte tomaten)
- 3 paprika's 
- bolletje mozzarella 
- groene olijven (340 gram)
- Basilicum plantje (Je houdt hiervan over, maak hier bijvoorbeeld zelf pesto van) 
- citroensap naar smaak
- zout en peper 

Zo maak je de Panzanella;

- We beginnen met de croutons van het brood. Ik gebruik dus graag ciabatta, maar neem gerust ander brood als je dat over hebt
- Verwarm de oven voor op 200 graden
- Snijd het brood in stukken en doe in een schaal, pers de knoflook eroverheen uit en voeg 2 eetlepels olijfolie toe, roer goed door
- Bekleed een bakplaat met bakpapier en verdeel de stukken brood eroverheen
- Zet het brood voor ongeveer 15 minuten in de oven, totdat het brood krokant en goudbruin is (Je keuken ruikt meteen heerlijk naar knoflook) 

- Snijd de tomaten en paprika in stukken, doe ze in een mooi schaal
- Verdeel de olijven eroverheen
- scheur de mozzarella in stukjes en voeg toe
- Breng de salade op smaak met een halve eetlepel olijfolie, citroensap en zout en peper
- Verdeel de broodstukken over de salade en meng goed door. Het brood zal het sap van oa de tomaten helemaal opnemen, de smaken trekken er dan nog meer in. Hou je het brood liever krokant, dan kun je het brood apart toevoegen als je al opgeschept hebt
- Pluk wat mooie blaadjes basilicum en voeg als laatste toe aan de salade

De Panzanella is nu klaar, schep een lekker bord vol, ga zitten in de zon en geniet! 

Probeer ook eens onze andere recepten. Bijvoorbeeld een lekkere tiramisu

Eet smakelijk!
Recept: Kerst stroopwafels
door Doortje 23 november 2024
Wij delen vandaag een leuk kerst recept: Ideaal om met de kinderen te maken en lekker feestelijk!
De allerbeste tips tegen de herfstdip
door Doortje 21 november 2024
Vandaag vertel ik je over de herfstdip die ik altijd had en hoe ik er vanaf ben gekomen.
Onze week: Sint Maarten, Kerstboom opzetten en een luxe nachtje weg
door Doortje 19 november 2024
Een nieuw weekoverzicht, kijk je mee?!
Recept; Apple crumble
door Doortje 15 november 2024
Vandaag deel ik weer een lekker recept. Het recept voor lekkere apple crumble!
Winactie: Video van Sint
door Doortje 14 november 2024
Vandaag hebben wij een leuke winactie is samenwerking met: Video van Sint
Een cadeautje in de brievenbus
door Doortje 13 november 2024
Wil je iemand iets leuks opsturen? Denk dan eens aan een verrassing in de brievenbus! (Gesponsord artikel)
Onze week: Alvast veel kerst, koffie, geen stroom en lunchen
door Doortje 12 november 2024
Een nieuw weekoverzicht, kijk je mee?!
Recept: Marsrepen fudge
door Doortje 9 november 2024
Vandaag delen wij het recept voor super lekkere Marsrepen fudge!
5 x besparen in November
door Doortje 7 november 2024
November is begonnen en een nieuwe maand betekent; nieuwe bespaartips. We delen er weer 5.
Onze week: Herfstvakantie!
door Doortje 5 november 2024
Een nieuw weekoverzicht! Kijk je mee?
Show More
Share by: