Knoflook... wie houdt er niet van? Wij vinden het hier allemaal lekker en wist je dat knoflook ook nog eens erg gezond is?! Vandaag heb ik het recept voor makkelijke knoflookboter met kruiden. Ik smeer het graag op een afbakbroodje om die daarna lekker in de oven te doen, heerlijk bij een kopje soep of de borrel!
Dit heb je nodig;
- 100 gram roomboter
- 2 eetlepels gedroogde kruiden (Ik kies vaak voor Provencaalse kruiden of Italiaanse kruiden)
- 4 grote tenen knoflook
- peper
- zout
(Voor op een broodje)
- Een afbak stokbrood
Zo maak je de knoflookboter;
Het grote voordeel van deze boter is dat hij zo gemaakt is! En natuurlijk ontzettend lekker...
- Zorg ervoor dat de roomboter op kamertemperatuur is, roer de gedroogde kruiden naar keuze erdoorheen
- Pers de knoflook uit en roer er doorheen
- Voeg peper en zout naar smaak toe, roer goed door en laat even opstijven in de koelkast
(Voor op een stokbroodje)
- Verwarm de oven voor op 180 graden
- Snijd het afbak stokbrood (voor het afbakken!) in stukjes en besmeer royaal met de knoflookboter. (dit kan het beste met een lepel) En de boter hoeft dan niet op te stijven in de koelkast
- Leg de sneetjes brood op een rooster (met bakpapier)
- Bak de broodjes in ongeveer 15 minuten goud bruin
Zo maak je heel gemakkelijk een hele lekkere boter (of hele lekkere knapperige stokbroodjes) en je huis ruikt meteen naar lekker veel knoflook ;) Eet smakelijk!
Kijk ook eens bij onze andere recepten.
In deze video hieronder laten we snel zien hoe je dit recept maakt;