Chocolade kruidnoten, wie houdt er niet van? Zo'n zak is hier zo leeg! De heerlijke kruidnoten, de romige chocolade en zoete smaak, ze zijn eigenlijk niet te weerstaan. Ik besloot ze eens zelf te gaan maken en dat is minder lastig dan je denkt! Ze zien er wel echt huisgemaakt uit, maar dat maakt ze natuurlijk niet minder lekker... vandaag deel ik graag het recept met je;
Dit heb je nodig voor chocolade kruidnoten;
- 200 gram chocolade naar keuze (wij kozen voor witte chocolade)
- Versiersels voor op de kruidnoten, naar keuze, zoals spikkels
- 150 gram boter
- 2 eetlepels melk
- 250 gram zelfrijzend bakmeel
- 100 gram basterdsuiker
- 2 eetlepels koek en speculaaskruiden
- snufje zout
Zo maak je de chocolade kruidnoten;
- Verwarm de oven voor op 170 graden
- Kneed de boter (op kamertemperatuur), basterdsuiker, zelfrijzend bakmeel, speculaaskruiden en het snufje zout door elkaar, dan kan gewoon met de hand.
- Voeg de eetlepels melk na elkaar toe, meng eerst de eerste lepel door het deeg heen en daarna pas de tweede, kneed nog even door totdat je een soepel deeg hebt
- Leg het deeg voor 20 minuten in de koelkast
- Verdeel het deeg in kleine bolletjes. leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat, zorg ervoor dat je ze niet te groot maakt, want ze lopen nog wat uit (die van ons waren vrij groot uitgevallen, al heb ik daar niemand over horen klagen.)
- Bak de kruidnootjes in 15 tot 20 minuten goudbruin. Laat ze op de bakplaat helemaal afkoelen.
- Smelt de chocolade naar keuze (dit kan gemakkelijk in de magnetron, doe de chocolade iedere keer 20 seconden in de magnetron en roer goed door, dan kan het eigenlijk niet fout gaan)
- Doop de afgekoelde kruidnoten in de chocolade, met een vork kun je ze eruit halen en even goed laten uitlekken. Leg ze terug op de bakplaat met bakpapier en laat de chocolade mooi uitharden. (Wil je ze versieren, doe dit dan meteen als ze uit de chocolade komen)
En zo maak je heel gemakkelijk zelf chocolade kruidnoten! Ze zijn erg lekker, zeker een aanrader om eens te maken.
Eet smakelijk!
Vergeet ook niet om onze andere recepten eens uit te proberen.