Blog Layout

Doortjes Blog
  • Titel dia

    Schrijf uw onderschrift hier
    Knop

Hoe ga je om met kinderen

van verschillende leeftijden tijdens de feestdagen?

Hoe ga je om met kinderen van verschillende leeftijden tijdens de feestdagen?

Deze vraag is bijzonder relevant voor ouders die streven naar harmonieuze en vreugdevolle feestdagen voor het hele gezin. De feestdagen brengen een mix van emoties, verwachtingen en activiteiten met zich mee, die stress kunnen veroorzaken maar ook kansen bieden voor onvergetelijke familieherinneringen. In dit artikel bespreken we enkele tips om de feestdagen soepel en plezierig te laten verlopen voor kinderen van alle leeftijden.


Een inclusieve planning


Het betrekken van kinderen bij het plannen van de feestdagen kan een wereld van verschil maken. Van samen kerstartikelen kopen tot het helpen met het kerstdiner, kinderen van alle leeftijden voelen zich gewaardeerd en betrokken als ze mogen meehelpen. Dit is ook een uitstekende kans om over familietradities te leren en nieuwe te creëren. Begin met een brainstormsessie waarbij iedereen zijn ideeën en verwachtingen kan delen. Dit helpt niet alleen om iedereen op één lijn te krijgen, maar vermindert ook de stress door onrealistische verwachtingen bij te stellen.


Activiteiten voor elke leeftijd


Het afwegen van activiteiten zodat ze aansluiten bij de interesses en ontwikkelingsstadia van verschillende leeftijdsgroepen is cruciaal. Voor jongere kinderen kan het creëren van eenvoudige knutselwerken of het bakken van koekjes een grote hit zijn, terwijl oudere kinderen misschien meer geïnteresseerd zijn in het plannen van een speciaal onderdeel van het kerstdiner zoals deze lekker Nutella Kerstboom, of het organiseren van een familie filmavond. Zorg ervoor dat je activiteiten kiest die aanmoedigen tot samenwerking, waardoor de kans op ruzies en angsten wordt verkleind.


Tijd voor rust en ontspanning


De feestdagen kunnen overweldigend zijn, vooral voor gezinnen met kinderen van verschillende leeftijden. Het is belangrijk om rustmomenten in te plannen. Of het nu gaat om een stille leeshoek met kerstboeken of een rustige ruimte waar oudere kinderen en volwassenen zich even kunnen terugtrekken, zorg ervoor dat iedereen weet dat het oké is om even een pauze te nemen van de festiviteiten.


De kracht van tradities


Tradities spelen op termijn een steeds grotere rol tijdens de feestdagen. Ze bieden een gevoel van continuïteit en zekerheid, vooral voor kinderen. Het samen versieren van het huis, het voorbereiden van bepaalde gerechten voor het kerstdiner, en het lezen van een speciaal kerstverhaal op kerstavond; deze momenten creëren een gevoel van verbondenheid en vormen warme herinneringen voor de toekomst.


Samen genieten


Het belangrijkste tijdens de feestdagen is samen genieten. Maak je niet te veel zorgen over het perfecte kerstdiner of de ideale kerstochtend. Focus in plaats daarvan op het creëren van een liefdevolle omgeving waar iedereen zich gewaardeerd en geaccepteerd voelt. Door de nadruk te leggen op de waarde van samenzijn, verminder je stress en bouw je aan een fundament van positieve herinneringen die nog lang na de feestdagen gekoesterd zullen worden.


(Dit is een gesponsord artikel)

Recept; Blauwe bessen cake
door Doortje 17 mei, 2024
Vandaag delen we het recept voor deze heerlijke blauwe bessen cake
Gewoon tevreden zijn met wat je hebt, 5 handige tips
door Doortje 16 mei, 2024
Gewoon tevreden zijn, dat klinkt zo simpel... maar dat is het vaak niet. Vandaag geven we 5 tips
Onze week; Tweede week Mei vakantie, zon, moestuin en moederdag!
door Doortje 14 mei, 2024
Wat hadden we weer een lekkere vakantieweek voor de kinderen. Kijk je mee?
Recept; Soepstengels met chocolade
door Doortje 11 mei, 2024
Deze heerlijke zoete snack is ideaal op feestjes; soepstengels met chocolade! Wij delen het recept.
Goedkoop genoeg groenten eten, zo doe je dat!
door Doortje 09 mei, 2024
Genoeg groenten binnen krijgen is heel belangrijk voor je gezondheid. Maar de boodschappen worden duurder, dus hoe houd je het een beetje betaalbaar?
Onze week; Mei vakantie! Uitstapjes, ijs en een nachtje hotel
door Doortje 07 mei, 2024
Een nieuw weekoverzicht, Kijk je mee?!
Recept; Aardbeien smoothie
door Doortje 04 mei, 2024
Vandaag delen we het makkelijke recept voor deze heerlijke aardbeien smoothie!
Op deze vaste lasten kun je meteen besparen
door Doortje 02 mei, 2024
Besparen op je vaste lasten, van verzekeringen tot mobiele telefonie. Besparen kan altijd
door Doortje 30 apr., 2024
Onze week; Heel veel lekker eten, karate en de vrijmarkt
Recept; S'mores chocolaatjes
door Doortje 27 apr., 2024
Een heerlijk nieuw recept voor de s'mores liefhebbers! Zoet en krokant...
Show More
Share by: