Blog Layout

Doortjes Blog
  • Titel dia

    Schrijf uw onderschrift hier
    Knop

Onze week; Heel veel lekker eten, karate en de vrijmarkt

Afgelopen week was een erg drukke week. Dat is meestal in de week voordat de kinderen vakantie hebben, haha! Het hoort er altijd een beetje bij. Maar toevallig hadden we ook wat extra afspraken in de agenda staan, moesten de meiden naar de oogarts en deed Thijs nog even examen voor zijn oranje band voor karate. In het weekend genoten we van koningsdag en werd er op de vrijmarkt weer wat zakgeld uitgegeven... al met al een drukke, maar erg leuke week! Kijk je mee?

Maandagavond konden we na het eten nog net een beetje zon meepakken... in ons nieuwe huis schijnt de zon dan nog heerlijk de woonkamer in! En dan is het heerlijk om daar nog even lekker te zitten. Ik vertelde vorige week al dat Dustin een heerlijke appel plaattaart had gebakken en daar konden we nog lekker een stukje van nemen...

Dinsdagochtend ging ik aan de slag met een nieuw recept. Deze s'mores chocolaatjes waren goed gelukt, snel gemaakt en natuurlijk erg lekker! Ook de video staat inmiddels alweer online, dus mocht je ze eens willen maken... (echt doen hoor!) ;)

Dinsdagmiddag waren de meiden thuis van school. We hadden een afspraak bij de oogarts in het ziekenhuis. Hun sterktes zijn inmiddels vrij stabiel, dus dat is goed nieuws! We waren veel sneller weer thuis dan we dachten, dus we konden nog lekker even in de tuin spelen (zij) en lezen (ik)... Dit boek is erg interessant, het gaat over armoede en dat dat vaak van generatie op generatie over gaat en hoe dat dan kan. Ik schiet alleen niet echt op, want ik doe er al maanden over, maar ach... meer tijd om te lezen komt wel weer en ik heb het boek nu bijna uit...

Daarna ging ik alvast aan de slag met het avondeten, want Thijs moest om 18u naar de training. We aten broccoli soep... ideaal als iedereen net op een ander tijdstip eet. Lekker broodje erbij en klaar.

Woensdagochtend ging de auto naar de garage, er mochten nieuwe banden op en s' middags konden we de auto weer ophalen... helaas was er nog iets niet helemaal goed, dus de auto mag volgende week weer, haha! Nou, komt wel goed...


Woensdag waren de kinderen 's middags lekker vrij. Sofie begon alvast met knutselen voor koningsdag. Ze knutselde de mooiste oranje tompoucen in elkaar... Ik ging ondertussen met Sara even naar het winkelcentrum en haalde voor mijzelf nieuwe sandalen... heerlijk als het straks weer zomer is!

Woensdagavond gingen Dus en ik lekker samen uit eten. Ik begon de avond met een mocktail. Ik kwam erachter dat ik sinds oud en nieuw al geen alcohol meer heb gedronken. Niet expres, maar het bevalt eigenlijk wel! En bij dit restaurant hebben ze heerlijk cocktails en mocktails, dus ik besloot daarvoor te gaan!

We aten heerlijke tapas en ik sloot de avond af met crema Catalana... als dat op de menukaart staat (of crème brulee) dan kies ik daar altijd voor, ik ben er gek op!

De volgende ochtend zat ik alweer aan allerlei lekkers... samen met mijn moeder testte ik even een koffietentje vlakbij ons oude huis uit. En dat beviel zeker wel! Heerlijke koffie en lekkere gebakjes. Wij konden lekker even bijkletsen en de ochtend vloog voorbij!

Donderdagmiddag fietste ik nog even naar de supermarkt en nam meteen deze uitnodigingen mee. Hoewel de kinderen in Februari al jarig zijn geweest, moeten de kinderfeestjes nog plaatsvinden! De meiden wilden eerst iets buiten doen en dan moet het wel wat mooier weer zijn... Inmiddels hebben ze weer een binnen activiteit bedacht, dus even afwachten wat het nou gaat worden! De uitnodigingen zijn in ieder geval binnen.

Op de terugweg kwam ik langs de markt en nam ik nog lekker wat aardbeien mee. Ze moesten wel snel op, maar dat is bij ons nooit een probleem... Daarna gingen we snel op tijd eten en gingen alle drie de kinderen naar sport. Eerst Sofie naar dansen, daarna ging ik met Thijs naar honkbal en Sara deed een proefles atletiek, ze is nu klaar met free runinng... het regende echt enorm, dus ze was helemaal doorweekt, maar toch vond ze de eerste les erg leuk!

Vrijdagochtend hadden de kinderen koningsspelen op school... dus de oranje outfits gingen weer aan en de haren werden ook weer oranje. Nog wat vlaggetjes op de wangen en ze waren er klaar voor!

En wij hadden weer een afspraak... dus snel door naar de koffie met (weer!) lekkers... wat een week, haha! Heerlijk hoor...

's middags waren de kinderen vroeg vrij... en aangezien er hier al heel veel mensen voor de vrijmarkt zaten, besloten we om alvast een rondje te doen. De meiden scoorden boeken en knutselspullen, dit boek van Rutger en Thomas was een hele goede deal, hij mocht voor € 2,- mee naar huis. (nieuw is hij... €18,99 bij bol) affiliate linkje om te laten zien ;)

Vrijdagavond gingen we door naar karate. Thijs deed, zo vlak voor de vakantie een examen voor zijn oranje band... hij deed het enorm goed en slaagde, dus de gele band werd omgeruild voor een oranje exemplaar, super!

Zaterdag was het natuurlijk koningsdag! Dustin stond vroeg op, want hij moest wel gewoon werken.. wij sliepen uit, want de kinderen lagen vrijdag pas rond 22u in bed. Daarna rustig opstarten en opa en oma kwamen gezellig langs. We deden nog een rondje over de vrijmarkt en we maakten zelf oranje tompoucen...

En die waren best prima gelukt! De oranje laag was bij fluoriserend, haha! Maar ze waren wel lekker... leuk om zo eens te doen! Na een drukke koningsdag zorgde Thijs voor het eten en zo sloten we de dag lekker af. 

Zondag stond de wekker wel weer vroeg... Thijs had zo vlak voor de vakantie nog een uitwedstrijd.. hoewel ze vaak winnen, was het deze keer helaas een verloren wedstrijd. Maar dat kwam vooral door de partijdige scheidsrechter (hoorde ik uit betrouwbare bron) ;) Ach ja, het hoort er ook af en toe bij!


's middags wandelden we nog even naar de winkels, omdat ik binnenkort voor een feestje een jurk nodig heb... helaas slaagde ik niet, maar de meiden vonden een zomerjurkje en shirtje bij Shoeby, altijd leuk! De komende 2 weken hebben de kinderen lekker vakantie en gelukkig wordt het eindelijk lekker weer... we gaan er van genieten! We blijven deze vakantie verder thuis, maar hebben voor deze eerste week al genoeg leuke dingen bedacht! We gaan een dagje weg, ik ga met Sofie naar een hotel en de bbq gaat lekker weer aan. Verder ga ik nog verder op zoek naar een leuke jurk, ik hoop dat ik slaag! Dat is dan weer het nadeel van een minimalistische garderobe, je hebt niet altijd veel keus ;)


Maak er een mooie week van allemaal!

Recept; Blauwe bessen cake
door Doortje 17 mei, 2024
Vandaag delen we het recept voor deze heerlijke blauwe bessen cake
Gewoon tevreden zijn met wat je hebt, 5 handige tips
door Doortje 16 mei, 2024
Gewoon tevreden zijn, dat klinkt zo simpel... maar dat is het vaak niet. Vandaag geven we 5 tips
Onze week; Tweede week Mei vakantie, zon, moestuin en moederdag!
door Doortje 14 mei, 2024
Wat hadden we weer een lekkere vakantieweek voor de kinderen. Kijk je mee?
Recept; Soepstengels met chocolade
door Doortje 11 mei, 2024
Deze heerlijke zoete snack is ideaal op feestjes; soepstengels met chocolade! Wij delen het recept.
Goedkoop genoeg groenten eten, zo doe je dat!
door Doortje 09 mei, 2024
Genoeg groenten binnen krijgen is heel belangrijk voor je gezondheid. Maar de boodschappen worden duurder, dus hoe houd je het een beetje betaalbaar?
Onze week; Mei vakantie! Uitstapjes, ijs en een nachtje hotel
door Doortje 07 mei, 2024
Een nieuw weekoverzicht, Kijk je mee?!
Recept; Aardbeien smoothie
door Doortje 04 mei, 2024
Vandaag delen we het makkelijke recept voor deze heerlijke aardbeien smoothie!
Op deze vaste lasten kun je meteen besparen
door Doortje 02 mei, 2024
Besparen op je vaste lasten, van verzekeringen tot mobiele telefonie. Besparen kan altijd
Recept; S'mores chocolaatjes
door Doortje 27 apr., 2024
Een heerlijk nieuw recept voor de s'mores liefhebbers! Zoet en krokant...
Zo stel je een comfortabele outfit samen
door Doortje 26 apr., 2024
Een fijne en prachtige outfit, hoe stel je die samen? Wij geven tips! (gesponsord artikel)
Show More
Share by: