Recept: Marsrepen, cornflakes chocolaatjes

Het is weer zaterdag en dat betekent: Tijd voor een nieuw recept! In de herfst is het altijd nog fijner om lekker de keuken in te gaan en iets lekkers te maken voor het weekend. Deze chocolaatjes maak je heel gemakkelijk met marsrepen en cornflakes... we maken 1 groot stuk en dat breek je dan in kleinere chocolaatjes... lekker voor bij de koffie of een kop thee. Vandaag vertel ik je graag hoe je ze maakt!
Dit heb je nodig voor de marsrepen, cornflakes chocolaatjes:
- 180 gram marsrepen
- 100 gram boter
- 100 gram cornflakes
- 50 gram witte chocolade
Lees ook: Amandel rotsjes met gezouten karamel
Zo maak je de marsrepen, cornflakes chocolaatjes:
- Breek de marsrepen in stukjes en doe ze in een klein pan, voeg de boter toe en laat op zacht vuur smelten
- Als alles gesmolten is, haal je de pan van het vuur en roer je de marsrepen met boter nog even goed door
- Voeg de cornflakes toe en roer door
- Bekleed een vierkante bakvorm met bakpapier en schenk daarin het marsrepen, boter en cornflakes mengsel, zet in de koelkast om harder te worden
- Breek ondertussen de witte chocolade in stukjes en smelt in de magnetron
- Verdeel de witte chocolade met een lepel over de marsrepen met cornflakes en zet opnieuw in de koelkast om hard te worden (nu ongeveer 2 uur)
- Breek of snijd de chocolade in kleinere stukken en proeven maar!
Zo maak je heel gemakkelijk deze marsrepen, cornflakes chocolaatjes. De marsrepen zorgen voor de zoete en karamelsmaak en de cornflakes voor een lekker krokante bite... heerlijk!
In de onderstaande video kun je zien hoe wij de chocolaatjes maken: