Vandaag delen wij weer een heerlijk recept met je! Wij zijn hier thuis allemaal dol op een goede burger. Met een lekker luxe broodje en versgebakken friet, daar kun je ons allemaal wakker voor maken. We variëren geregeld met allerlei lekkere versies. En deze luxe kaasburger was een regelrechte hit. Ik maakte de burgers toen de woonkamer vol zat met Thijs en zijn vrienden en ik werd vriendelijk verzocht om er nog meer te maken… voordat ik het wist waren ze allemaal op en daardoor kan ik met recht zeggen: Deze luxe kaasburger moet je een keer proberen! Ik vertel je vandaag graag hoe je hem maakt.
Dit heb je nodig voor 2 luxe kaasburgers:
- 2 luxe hamburger broodjes
- 2 dikke plakken kaas van goede kwaliteit. (Ik koos voor Goudse kaas van Henri Willig
Van zo’n heel kaasje kun je gemakkelijk mooie dikke plakken snijden)
- 2 eetlepels bloem
- 1 ei
- 4 eetlepels paneermeel
- IJsbergsla
- 1 tomaat
- 3 eetlepels mayonaise
- 1 eetlepel chili saus
- Friet naar keuze
Zo maak je de luxe kaasburgers:
- Begin met de voorbereiding van de kaasburgers. Snijd 2 dikke plakken van 1-1,5 cm dik van de kaas af.
- Vul een diep bord met de bloem, een ander diep bord met het ei (geklutst) en een derde diep bord met het paneermeel.
- Paneer de kaas als volgt; Leg de plak kaas in de bloem, daarna in het ei en daarna in het paneermeel. Vervolgens weer in het ei en het paneermeel. Zo krijg je een goede krokante laag om de kaas heen en dat is straks extra lekker!
- Doe een klontje boter in de koekenpan en bak de kaasburgers 3 minuten per kant totdat ze lekker goudbruin zijn.
- Snijd ondertussen de sla en tomaat.
- Maak de chili mayonaise door de mayonaise te mengen met de chili saus.
- Bak de friet volgens de aanwijzing op de verpakking in de frituurpan of airfryer.
- Haal de kaasburgers uit de pan, leg op een bord en snijd de hamburger broodjes doormidden.
- Leg de broodjes met de gesneden kanten nog even in de koekenpan om lekker krokant te worden.
- Bouw de luxe kaasburgers nu op: Besmeer het broodje met de chili mayonaise, beleg met de sla, tomaat en daarna de kaasburger. Besmeer ook de bovenkant van het broodje met de chili mayonaise en stapel op elkaar.
- Serveer met de friet en geniet!
Extra tip: Wil je experimenteren met andere smaken? Kies dan een ander kaasje van Henri Willig. Er is enorm veel keuze; Van kaas met knoflook tot kaas met Italiaanse kruiden en zelfs pesto. Zo kun je steeds met andere smaken variëren.
Zo maak je heel gemakkelijk een heerlijke luxe kaasburger. Dit recept mocht ik ontwikkelen in samenwerking met Henri Willig. Als kaasliefhebber deed ik dat met heel veel plezier. Eet smakelijk!