Blog Layout

Doortjes Blog
  • Titel dia

    Schrijf uw onderschrift hier
    Knop

Onze week; Zomer of toch herfst, ijs, lekker lezen en een prachtige dansshow

Een nieuw vol weekoverzicht waarin ik jullie meeneem met de drukste paar weken van het schooljaar... zo in een sneltreinvaart richting de zomervakantie, haha! Ik was nog lekker aan het werk, deed de belastingaangifte voor de BTW van het tweede kwartaal, het leek wel herfst in plaats van zomer en we zagen een prachtige dansshow van de dansschool van Sofie. Kijk je mee?!

We beginnen de week meteen op maandag. Na schooltijd had ik even 1 op 1 tijd met 1 van de meiden, zo gezellig! Omdat de zon heerlijk scheen besloten we lekker naar buiten te gaan. We gingen een aantal speeltuinen af en liepen daarna door naar het winkelcentrum. Na even wat rondkijken bij wat winkels hadden we helaas niet gevonden wat we zochten, maar kwam natuurlijk wel de vraag of het geen goed idee was om een ijsje te halen met dit zonnige weer. Natuurlijk was dat een goed idee! Ik nam deze keer ook, maar kijk even hoe groot dit softijs was, haha! Het was een hele maaltijd, maar wel super lekker natuurlijk.

Dinsdagochtend ging ik weer aan het werk. Na het online zetten van de nieuwe blog (het weekoverzicht) ging ik meteen aan de slag met de BTW aangifte. Dat is altijd even een werkje en het liefst stel ik het lekker uit, maar het is ook altijd zo fijn als het weer gedaan is. Dus.. hop... meteen 's ochtends aan de slag en de map erbij. Hoewel de meeste administratie natuurlijk digitaal is, heb ik ook altijd een hele map. Het is ook altijd leuk om te zien hoe het kwartaal verlopen is en hoeveel opdrachten er weer zijn binnengekomen. Zo kan ik ook altijd een beetje kijken wat ik dit kwartaal verwacht. En de zomer is altijd even spannend, omdat er altijd veel mensen op vakantie zijn. Toch is het derde kwartaal altijd 1 van mijn beste kwartalen van het jaar, dus ik ben benieuwd of dat dit jaar weer zo is!

Woensdag ging Dustin boodschappen doen en kwam hij thuis met een prachtige bos rozen, zo lief! We zijn de afgelopen jaren bezig geweest met een zaak in verband met de belastingdienst en de kinderopvangtoeslag. Het was soms erg pittig en doorzetten en Dustin wilde graag laten weten dat hij zo trots op mij is... echt heel lief! En ik ben blij dat we dit hele gedoe binnenkort kunnen afsluiten.

Woensdagochtend gingen we ook nog even naar het winkelcentrum. We kochten een voorraad kattenbrokjes en liepen nog even "die Grenze" binnen voor wat verzorgingsproducten. Ik zag deze Snickers cookie dough liggen en die moest mee naar huis. Wij hebben inderdaad echt nog weleens een impuls aankoop ;) Al gebeurt dat gelukkig niet zo vaak, zoals ik je vorige week al vertelde in de blog over kopen om het kopen. (En hoeveel je wel niet bespaart als je daarmee stopt) Maar goed... een lang verhaal kort; Deze Snickers cookie dough ging mee naar huis, want ik bel dol op Snickers! Helaas was het overigens een echte miskoop, want ik vond het echt niet lekker. Er zat een beetje een muffige smaak aan (en ja, het was allemaal nog goed) Gelukkig vonden de kinderen het wel prima en hebben zij het opgegeten, haha!

Woensdagmiddag hadden we de rapportgesprekken voor de meiden en ik ging aan de slag met een nieuw recept. Deze soep was echt heerlijk, dus het recept komt binnenkort online. Omdat ik lekker vooruit aan het werken ben, kan dat nog even duren... maar ondertussen kun je prima een ander recept proberen voor een lekker soepje. Wat dacht je van makkelijke wortelsoep? En vergeet je niet alvast te abonneren op ons eigen YouTube kanaal, dan zie je de video van het recept vanzelf voorbijkomen ;)

Aan het eind van de middag brachten we de meiden naar een kinderfeestje. Wij reden daarna naar opa en oma voor een lekkere kop thee. We kregen daar een heel pakket met lekkers mee, omdat zij ook trots waren! Deze choco pretzels zaten er ook bij en die zijn echt super lekker.... wat veel lekkers in dit weekoverzicht, haha! Ik hou ervan!

Donderdag was Dustin ook lekker vrij. We begonnen de dag met een ontbijtje en dronken samen koffie. Daarna gingen we aan de slag in de badkamer, daar moesten we nog even een klus afmaken, dat was helemaal gelukt. Daarna ging ik nog even aan de slag voor een opdrachtgever en ging hij in de tuin aan de slag... op een gegeven moment zagen we een egeltje, zo leuk! Wij hebben nu een grote en lekker groene tuin, dus ideaal voor egeltjes. We zagen er een tijdje terug al 1 en nu dus weer (of het was dezelfde, dat kan natuurlijk ook) Maar ik hou enorm van onze groene tuin met al het leven erin <3

Vrijdag was op zijn zachts gezegd een regenachtige dag! Het kwam echt de hele tijd met bakken uit de hemel, jeetje... echt zomerweer maar niet heus. Ik besloot dus om niet te gaan wandelen, maar deed een work-out in de woonkamer via Youtube. Zo had ik toch weer lekker bewogen.

En toen de kinderen uit school kwamen, toen vonden we het allemaal tijd voor thee... als het buiten toch herfst lijkt, dan is het heerlijk om met een kop thee op de bank te ploffen. Deze groene thee smaakjes van AH (ze hebben verschillende varianten) zijn altijd favoriet.

Zaterdag moesten we op tijd opstaan. Dustin om te gaan werken en ik om Thijs naar honkbal te brengen. Bobby vond het wel gezellig zo 's ochtends vroeg!


Thijs moest er al vroeg zijn voor de warming up. Daarna ging ik terug naar huis om zelf te ontbijten om vervolgens met de meiden weer terug te rijden om naar de wedstrijd te kijken. Helaas hadden ze echt pech. Na nog geen kwartier regende het zo hard dat iedereen van het veld ging. De wedstrijd werd even later toch afgelast, zonde, maar het was niet anders. Deze wedstrijd moeten ze dan toch later een keer inhalen.

En omdat we toch vroeg klaar waren, gingen we met opa en oma mee naar huis (Zij waren net aan komen rijden om de wedstrijd te kijken). We hadden mooi tijd om even lekker koffie te drinken, gezellig!


Thijs ging alvast met een aantal honkbal teamgenootjes mee. Ze zouden na de wedstrijd naar de honkbalweek in Haarlem gaan om een aantal wedstrijden te kijken... nu gingen ze toch wat vroeger, dat kwam dan weer mooi uit. Hij was uiteindelijk om 23.30u pas thuis, maar had echt een fantastische dag gehad.

Bij mijn ouders kreeg ik zelf meteen weer wat boeken mee.... die had mijn moeder weer uit en nu ga ik ze lezen. Eens kijken of ik er tijd voor heb als de kinderen zomervakantie hebben (en ik zelf ook wat minder werk)

Zaterdagmiddag liep ik met de meiden nog even naar de bibliotheek. Het was niet erg lekker wandelweer, want we liepen heen en terug in de miezer regen (brrr!) Maar nu hebben ze wel lekker wat boeken uit kunnen zoeken voor de zomervakantie en kunnen ze weer lekker lezen.

Zondagochtend was het de beurt aan Sofie om vroeg op te staan. Het was dé dag van de eindshow van haar dansschool. Ze moest al vroeg bij de artiesteningang van het theater zijn om zich voor te bereiden op 2 shows.

En 's middags waren wij er klaar voor! We waren met Sara, Thijs en opa en oma in het theater om de show te bekijken...

Nog even geduld en toen... zagen we een prachtige show van 2,5 uur met fantastisch goede dansers. Sofie deed het ook zó goed, we waren super trots! Een hele productie met vuurwerk en een special guest; Yes-r die kwam rappen... op die muziek dansten wij toen wij gingen stappen, hahaha! Dus we gingen meteen even terug in de tijd. Wij waren enorm onder de indruk van de hele show en hebben genoten van het begin tot het eind.


Na de show zijn wij nog even de stad in geweest en hebben we bij opa en oma gewacht tot wij Sofie weer konden ophalen. Daarna hebben we nog met zijn allen lekker gegeten en was het echt tijd om naar huis te gaan... Sofie was super moe, maar ook super trots.


En dan begint ook weer een drukke week! Maandag (gisteren dus als jullie dit lezen) was ik jarig, dus we maakten er nog even een feestje van! Thijs ging naar de introductie van zijn middelbare school en de meiden gingen wennen in groep 6. De rest van de week staat in het teken van de musical en afsluiting van de basisschool voor Thijs. En dan gaan de meiden nog een paar dagen naar school en mogen zij ook genieten van een welverdiende zomervakantie. Maak er een mooie week van allemaal!

Onze week: al een beetje herfst, cadeautjes, nieuwe schoenen en een nieuwe fiets
door Doortje 17 sep, 2024
Een nieuw weekoverzicht, kijk je mee?!
Recept: Aardbeien fruit rolletjes
door Doortje 14 sep, 2024
Vandaag delen wij het recept voor een lekkere snack van 100% fruit!
Wat houdt goedkoop internet precies in?
door Doortje 13 sep, 2024
Vandaag vertellen wij je alles over goedkoop internet (gesponsord artikel)
Stop met vergelijken en bespaar heel veel geld... want het gras is niet groener bij de buren...
door Doortje 12 sep, 2024
Er is altijd iemand die beter is, vaker op vakantie gaat, een nieuwere auto heeft en gelukkig is, toch?! We vergelijken wat af...
Onze week; Weer terug in het ritme
door Doortje 10 sep, 2024
Een nieuw weekoverzicht, kijk je mee?
Recept: Knoflookboter tortilla chips met gesmolten kaas
door Doortje 07 sep, 2024
Vandaag delen wij het recept voor deze knoflookboter tortilla chips met kaas
5 x besparen in September
door Doortje 05 sep, 2024
September is begonnen! Kun je het geloven? Er staan dus weer 5 nieuwe bespaartips en opdrachten klaar om deze maand mee aan de slag te gaan. Succes!
Onze week; Midgetgolf, bbq en, trampoline hal, Aviodrome en weer een honkbalwedstrijd
door Doortje 03 sep, 2024
De laatste week van de zomervakantie! Kijk je mee naar ons weekoverzicht?!
4 Tips voor het kiezen van een kinderopvang in Almere
door Doortje 01 sep, 2024
Ben je op zoek naar kinderopvang? Wij geven handige tips! (gesponsord artikel)
Recept: Oreo slagroom ijs
door Doortje 31 aug, 2024
Vandaag delen wij het recept voor super makkelijk en lekker Oreo slagroom ijs!
Show More
Share by: