Pasta salade staat hier regelmatig op tafel. In de zomer is het heerlijk om in de tuin te eten en als we in etappes moeten eten in verband met de sporten van de kinderen, dan kan dat ook prima. Deze versie met olijven en mozzarella is ook bij de kinderen enorm populair, ik deel graag het recept met je:
Dit heb je nodig voor ongeveer 4 personen;
- 400 gram pasta naar keuze
- 4 paprika's
- Bol mozzarella (200 gram)
- 5 tomaten
- 200 gram groene olijven
- peper, zout en olijfolie naar smaak
Zo maak je de salade;
- Kook de pasta en giet af. Spoel de pasta koud en laat helemaal afkoelen
- Snijd de tomaten en paprika's in stukjes en doe in een salade kom.
- Voeg de olijven toe en scheur de mozzarella in stukjes, de mozzarella mag er ook bij.
- Schep het potje pesto erdoor.
- Voeg als laatste de afgekoelde pasta toe en breng op smaak met peper, zout en olijfolie, schep de salade goed door elkaar.
- Zet de salade in de koelkast en laat goed koud worden, dan is hij het allerlekkerst!
Extra tip: Wij doen er vaak een gerookte kipfilet doorheen. (in stukje snijden en toevoegen) De gerookte smaak gaat goed bij de frisse groenten. Je kunt ook kiezen voor stukjes salami.
In de onderstaande video kun je zien hoe wij deze zomerse pasta salade maken, zo kun je het recept gemakkelijk namaken: