Vandaag heb ik weer een lekker recept voor je! Koekjes bakken is altijd leuk, ook samen met de kinderen. De
makkelijke havermoutkoekjes
worden iedere dag door honderden lezers bezocht, die zijn mega populair. Maar ook de
makkelijke chocoladekoekjes
worden veel gemaakt. Vandaag deel ik graag het recept voor deze jam koekjes met jullie. Je kunt ze maken met iedere soort jam, wij kozen voor aardbeien jam.
Dit heb je nodig voor de jam koekjes;
- 200 gram zelfrijzend bakmeel
- theelepel vanille essence
- 120 gram lichtbruine basterdsuiker
- 1 ei (medium)
- 100 gram boter
Zo maak je de jam koekjes;
- Zorg ervoor dat de boter op kamertemperatuur is. Mix de boter met de suiker en het zelfrijzend bakmeel. Voeg het ei en de vanille toe en mix tot een soepel deeg. Kneed het deeg nog even met je handen door en laat 30-45 minuten rusten in de koelkast. (ingepakt in plastic folie)
- Verwarm de oven voor op 180 graden
- Maak bolletjes van het deeg en leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat. Druk de bolletjes plat en maak een kuiltje in het midden, doe daar een lepeltje jam in
- Je kunt ook andere vormpjes uitdrukken, wij maakten ook hartjes. Dan steek je de hartjes uit en legt ze ook op de bakplaat, ook hier maak je met je vinger een kuiltje en doet er een lepeltje jam in
- Zet de bakplaat in de oven (met dit recept maak je ongeveer 2 bakplaten vol) en bak de koekjes in 13-15 minuten goudbruin.
- Schep ze van de bakplaat en laat ze afkoelen op een rooster
Eet smakelijk!
Heb je producten nodig om te bakken? Die bestel je gemakkelijk via bijvoorbeeld
bol.com
(Dit is onze affiliate link, als je via onze link besteld, dan kost het je niets extra, wij ontvangen daar een bedrag voor. Dankjewel!)
In de onderstaande video kun je zien hoe wij de koekjes maken en kun je ze gemakkelijk namaken!