Blog Layout

Doortjes Blog
  • Titel dia

    Schrijf uw onderschrift hier
    Knop

Drukke dag gehad? Zo neem je tijd voor jezelf

In ons drukke dagelijkse leven lijkt het soms alsof elke minuut van de dag ingepland en geclaimd is door werk, sociale verplichtingen, of huishoudelijke taken. Tijd voor jezelf? Die komt vaak op de laatste plaats. Toch is het goed om af en toe een pas op de plaats te maken en te genieten van een welverdiend rustmoment. Het nemen van 'me-time' is goed voor zowel je mentale als fysieke gezondheid. In deze blog vertellen we je alles over hoe jij ook tijd voor jezelf kunt nemen.


Het belang van 'me-time'


We leven in een maatschappij die dikwijls een hoge productiviteit prijst, waarbij weinig stil wordt gestaan bij de mentale en fysieke tol die dit kan eisen. Het nemen van tijd voor jezelf, ofwel 'me-time', is geen luxe, maar een noodzaak. Psychologen benadrukken dat regelmatig de tijd nemen om te ontspannen of iets leuks voor jezelf te doen, kan leiden tot een vermindering van stress, een verbeterde stemming, en een toename van algehele tevredenheid.

Een studie van de Universiteit van Nederland toont aan dat mensen die bewust korte periodes inlassen om te ontspannen, zoals het lezen van een boek, het maken van een wandeling, of het genieten van een stukje chocolade, minder symptomen van burn-out ervaren. Deze kleine pauzes helpen de geest te resetten en het lichaam te revitaliseren, waardoor je effectiever en gefocust kunt blijven gedurende de dag.


De beste zelfzorg tips


Naast het genieten van bonbons zijn er talloze andere manieren om snel voor jezelf te zorgen, zelfs wanneer je weinig tijd hebt. Hier zijn enkele effectieve zelfzorgpraktijken die je gemakkelijk kunt integreren in je drukke leven:


Meditatie en ademhalingsoefeningen: 


In slechts een paar minuten kun je met gerichte ademhalingsoefeningen of een korte meditatiesessie je geest aanzienlijk kalmeren. Apps zoals Headspace of Calm bieden korte, begeleide sessies die perfect zijn voor een snelle mentale opfrisser. Deze kleine momenten van rust kunnen je helpen je focus te herwinnen en stress te verminderen.


Een korte wandeling


Even weg van je werkplek kan wonderen doen. Of het nu buiten is of gewoon in een ander deel van je huis of kantoor, een korte wandeling helpt om je gedachten te ordenen en je lichaam te activeren. Dit kleine uitstapje kan je productiviteit en stemming voor de rest van de dag verbeteren.


Bonbons eten 


Een van de meest aantrekkelijke en smakelijke manieren om jezelf te verwennen op een drukke dag is het genieten van een paar heerlijke bonbons. Niet alleen biedt chocolade een moment van puur genot, het bevat ook stoffen die positieve effecten kunnen hebben op je stemming. Bonbons bestellen biedt een kans om even helemaal in het moment te zijn en alle stress te vergeten.


Luisteren naar muziek: 


Muziek heeft de kracht om onze emoties snel te beïnvloeden. Door je favoriete nummers op te zetten, of het nu gaat om energieke of kalmerende melodieën, kun je je stemming in enkele ogenblikken transformeren. Gebruik muziek als een tool om snel in de gewenste mentale staat te komen.


Aromatherapie


Introduceer aangename geuren in je omgeving door middel van essentiële oliën of geurkaarsen. Lavendel, sandelhout en pepermunt staan bekend om hun ontspannende eigenschappen en kunnen een kalmerende atmosfeer creëren. Deze eenvoudige toevoeging aan je omgeving kan de algehele ontspanning bevorderen en bijdragen aan een sfeer van welzijn.


(Dit is een gesponsord artikel)

Houdbaarheidsdatum, hoe zit het ook alweer?
door Doortje 20 jun, 2024
De houdbaarheidsdatums... hoe zit dat ook alweer? En hoe kunnen we minder voedsel verspillen?
Onze week; Kamp groep 8, Lego en vaderdag
door Doortje 18 jun, 2024
Een nieuw weekoverzicht. Kijk je mee?!
5 handige tips om makkelijk duurzamer te leven
door Doortje 17 jun, 2024
Wij delen vandaag 5 handige tips om duurzamer te leven (gesponsord artikel)
Recept; Jam koekjes
door Doortje 15 jun, 2024
Vandaag deel ik het lekkere recept om zelf jam koekjes te maken! Erg lekker en makkelijk te maken. Bak je gezellig mee?!
Wanneer ga je met pensioen?
door Doortje 13 jun, 2024
Wanneer ga je met pensioen? Ik kwam laatst 2 totaal verschillende verhalen tegen op Social media en dat zette mij aan het denken; wanneer wil ik met pensioen? En kan dat wel? Ik zocht het uit...
Onze week; Een dag naar Amsterdam, voorbereiden op de zomer en kinderfeestje van de meiden!
door Doortje 11 jun, 2024
Een nieuw weekoverzicht, kijk je mee?!
Waarom een fietsvakantie in Spanje een goed idee is
door Doortje 10 jun, 2024
Ben je nog op zoek naar een vakantie? Misschien is een fietsvakantie in Spanje een goed idee! (gesponsord artikel)
Recept; Nutella, M&M's, chocolade pizza
door Doortje 08 jun, 2024
Vandaag delen we het recept van een heerlijke zoete pizza!
Wil jij de chef in jouw keuken ontketenen? Gebruik dan deze tips!
door Doortje 07 jun, 2024
Alle tips om heerlijk te koken in je eigen keuken! (gesponsord artikel)
10 gewoontes om gezonder te leven
door Doortje 06 jun, 2024
Je gezondheid is belangrijk en iets gezonder leven willen we allemaal wel. Met deze 10 gewoontes lukt het je om zeker wat gezonder te leven.
Show More
Share by: