Blog Layout

Doortjes Blog
  • Titel dia

    Schrijf uw onderschrift hier
    Knop

Onze week; Koffie, lekkers, schoolspullen,

bios en een nachtje weg!

Het is weer tijd voor een nieuw weekoverzicht! En zoals ook bij alle andere vakantieweken het geval was; heb ik enorm veel foto's om te laten zien. We deden weer heel veel leuks... lekker koffie drinken, we gingen schoolspullen kopen samen met Thijs, Sofie en Dustin gingen naar de bios en samen op pad. Kijk je mee?

Maandag was ik thuis met Sofie en Thijs. De meiden zouden allebei naar de zomerschool gaan, maar Sofie voelde zich het hele weekend al niet helemaal lekker. Toen ze nog lekker aan het slapen was toen we eigenlijk bijna weg moesten, besloten we om haar ziek te melden. Ze heeft die dag lekker rustig aan gedaan en voelde zich daarna een stuk beter. Ik had op zondag samen met Sara al heel wat kinderboeken uitgezocht. Deze hele stapel brachten we uiteindelijk maandagmiddag weg toen ze weer thuis was, ze mochten naar een mini bieb in de buurt.

's middags plukten we nog lekker wat oogst uit de tuin... we hebben nu iedere dag een bak vol tomaten, het zijn er momenteel enorm veel. Ik was van plan om er wat pasta saus van te maken om in te vriezen, maar ze gaan iedere dag allemaal op, ook prima!

Dinsdagochtend loop ik samen met Thijs naar het winkelcentrum. We gaan even wat drinken bij de HEMA. Gezellig om dat zo samen te doen. We kijken nog wat rond voor schoolspullen, want die gaan we woensdag samen met Dustin halen en wandelen dan weer naar huis, een gezellige ochtend samen...

Ook voor de meiden zien we wat schoolspullen. Het is natuurlijk helemaal niet nodig om alles nieuw te kopen bij een nieuw schooljaar... maar, ze hebben allebei al een aantal jaar een schooltas en eigenlijk zijn ze wel toe aan een nieuwe. Dus we kijken alvast rond.

Als we de meiden dinsdagmiddag hebben opgehaald van de zomerschool, rijden we nog even langs het tuincentrum. De meiden doen een speurtocht en daarna halen we nog een lekker ijsje. Als we ze net op hebben barst er een bui los, dus rennen we naar de auto, doen we nog wat boodschappen en gaan we richting huis.

En kijk eens wat we tegenkomen in de supermarkt; kruidnoten! Haha! Ieder jaar vinden wij het leuk om ze zo vroeg mogelijk te vinden (om er tegen de tijd dat de Sint aankomt wel weer klaar mee te zijn) Maar er gaat nu natuurlijk een zakje mee naar huis, heerlijk!

Woensdag gaan we samen met Thijs op zoek naar schoolspullen... hij heeft een hele lijst aan benodigdheden en het is soms nog best een zoektocht. We houden ook even pauze met een lekkere kop koffie en brownie, genieten hoor! Uiteindelijk vinden we bijna alles, de woordenboeken scoor ik later in de week nog via Vinted en als die deze week binnenkomen, dan is alles compleet.

Zie hier de schoolspullen... van schriften tot pennen en van een agenda tot kaftpapier. We gaan meteen terug in de tijd, want dat kaften; hoe ging dat ook alweer? We zoeken het binnenkort wel even op :)

'S middags gaan we aan de slag met een smoothie. Thijs heeft het recept bedacht en we maken hem samen. Ik heb het recept ook gedeeld en er ook een video van gemaakt. Hij deed het super en de smoothie is heerlijk zomers!

Donderdag breng ik de meiden weg en krijg ik, voordat we weggaan nog een lekkere kop koffie van Sofie. Ze hadden laatst acrylverf stiften gekocht en bij de kringloop kocht ik 3 witte mokken. Die hebben ze dus helemaal mooi gemaakt en die zijn nu in gebruik.

Als ik weer thuis kom, dan krijg ik van Thijs een lekker ontbijtje... hij maakt een lekker roerei voor mij, wat heerlijk! Eerst koffie en daarna een lekker ontbijtje...

Donderdagmiddag komen dan ook de boeken binnen... Ik kan mij herinneren dat er vroeger veel meer boeken werden bezorgd, maar tegenwoordig doen ze natuurlijk heel veel op de laptop. We komen er dus achter dat er eigenlijk maar heel weinig gekaft hoeft te worden, dat scheelt maar weer!

Vrijdag gaan de meiden eerst nog naar school en wij gaan op zoek naar een nieuwe bank. We zien er heel veel, maar slagen helaas nog niet. 's middags gaan we naar school voor een optreden en kunnen we in de klas kijken naar wat de kinderen allemaal hebben gedaan de afgelopen 2 weken. Nu zijn de zomeractiviteiten op school afgelopen en dat vinden ze best jammer, want ze vonden het hartstikke leuk. Er wordt uitgebreid afscheid genomen van de andere kinderen en de juf en meester en dan is het tijd om naar huis te gaan. Daar mag Sofie meteen haar koffer inpakken, want ze gaan samen met Dustin op pad...

Zoals jullie vast inmiddels wel weten, gaan wij om en om met de kinderen weg. Even 1 op 1 tijd en even alle aandacht! Thijs en Dustin gingen deze zomervakantie al samen weg en ik ging met Sara op pad. Nu konden we het nog net inplannen dat Sofie met Dustin weg kon gaan, want als straks school en sport (en wedstrijden!) weer beginnen, dan zitten de weekenden zo vol. Daarnaast gaan we de komende vakanties waarschijnlijk nog lekker op vakantie, dus dan komt het er ook niet van... ze pakten dus lekker hun koffers in en gingen daarna eerst naar de film.

Na de film gingen ze nog even op pad voor een lekker diner, haha! Dat werd natuurlijk pizza!

In het hotel namen ze nog even de tijd voor een lekker drankje in de bar.

En daarna lekker naar de kamer en natuurlijk lang opblijven... daarna lekker slapen!

Wij bakten thuis lekker pannenkoeken, maakten nog een lange wandeling en deden daarna een filmavond.

En Bobby keek natuurlijk ook mee, haha! Een soort van... want hij viel lekker in slaap. Na de film konden alle matrassen naar onze slaapkamer en hielden we een slaapfeest, gezellig!

Zaterdagochtend kreeg ik natuurlijk heel veel jaloersmakende foto's doorgestuurd van een heerlijk hotelontbijt!

Daarna gingen ze nog even op zoek naar een mooi knutselpakket. Sofie had deze al gezien, maar had hem nog niet gekocht. Daarna was hij continu uitverkocht... balen! Gelukkig kon ze hem nu wel vinden. Met deze vondst was het daarna wel tijd om naar huis te gaan. Ze hadden het samen super gezellig gehad.

Ze namen ook nog een cadeautje mee... dat vonden wij helemaal niet erg!

Zaterdag op zondag was ik 's nachts nog even wakker... familie van mij zat in het vliegtuig en we konden appen... altijd leuk! Ik was dus af en toe wakker en sliep daarna zondag lekker uit. Dustin moest naar zijn werk, maar hij bracht mij eerst nog een lekkere kop koffie in bed, wat een luxe!

Ik deed met de kinderen zondag verder rustig aan. Het regende zelfs even, maar daarna konden we lekker naar buiten en werd er veel met Lego gespeeld. Ik las nog een stuk van mijn boek... een tijdje in de tuin in de zon en daarna weer binnen. Sinds de kinderen vakantie hebben, heb ik al 5 boeken uitgelezen, super fijn! Ik hou enorm van lezen, maar kon mij de laatste jaren moeilijk concentreren, maar inmiddels heb ik mijn leesplezier weer helemaal terug! Ik kocht laatst 3 boeken via Vinted en dit is alweer de laatste, gelukkig kocht ik afgelopen weekend weer boeken via Vinted, 5 stuks deze keer, dus die zijn onderweg... voor € 15,- kan ik dan weer even vooruit!


Deze week is het voor de kinderen de laatste vakantieweek. De schoolactiviteiten zijn inmiddels voorbij, maar deze week zit alweer lekker vol met logeerpartijen, etentjes, dagjes weg en nog veel meer leuks. Thijs heeft in het weekend ook alweer de eerste honkbalwedstrijd na de zomerstop, dus dan gaan we langzaam weer in het school / sport en werk ritme... maak er een fijne week van allemaal!

Recept: Aardbeien fruit rolletjes
door Doortje 14 sep, 2024
Vandaag delen wij het recept voor een lekkere snack van 100% fruit!
Wat houdt goedkoop internet precies in?
door Doortje 13 sep, 2024
Vandaag vertellen wij je alles over goedkoop internet (gesponsord artikel)
Stop met vergelijken en bespaar heel veel geld... want het gras is niet groener bij de buren...
door Doortje 12 sep, 2024
Er is altijd iemand die beter is, vaker op vakantie gaat, een nieuwere auto heeft en gelukkig is, toch?! We vergelijken wat af...
Onze week; Weer terug in het ritme
door Doortje 10 sep, 2024
Een nieuw weekoverzicht, kijk je mee?
Recept: Knoflookboter tortilla chips met gesmolten kaas
door Doortje 07 sep, 2024
Vandaag delen wij het recept voor deze knoflookboter tortilla chips met kaas
5 x besparen in September
door Doortje 05 sep, 2024
September is begonnen! Kun je het geloven? Er staan dus weer 5 nieuwe bespaartips en opdrachten klaar om deze maand mee aan de slag te gaan. Succes!
Onze week; Midgetgolf, bbq en, trampoline hal, Aviodrome en weer een honkbalwedstrijd
door Doortje 03 sep, 2024
De laatste week van de zomervakantie! Kijk je mee naar ons weekoverzicht?!
4 Tips voor het kiezen van een kinderopvang in Almere
door Doortje 01 sep, 2024
Ben je op zoek naar kinderopvang? Wij geven handige tips! (gesponsord artikel)
Recept: Oreo slagroom ijs
door Doortje 31 aug, 2024
Vandaag delen wij het recept voor super makkelijk en lekker Oreo slagroom ijs!
Hoe onderhoud je een brievenbus?
door Doortje 30 aug, 2024
Vandaag geven wij tips om je brievenbus goed te onderhouden. (gesponsord artikel)
Show More
Share by: