Blog Layout

Doortjes Blog
  • Titel dia

    Schrijf uw onderschrift hier
    Knop

Een nieuwe keuken uitzoeken? Deze 5 tips helpen je op weg

Een nieuwe keuken uitzoeken? Deze 5 tips helpen je op weg

Een nieuwe keuken koop je niet ieder jaar en daardoor is het een aankoop waar je 100% zeker van moet zijn. Je wilt er zeker van zijn dat de nieuwe keuken helemaal naar wens is en je iedere dag met een glimlach je keuken inloopt als hij eenmaal geplaatst is. Om ervoor te zorgen dat je de juiste keuzes maakt en je de keuken uitzoekt waar je van droomt, helpen wij je graag op weg met onze 5 handige tips. 


1.Een nieuwe keuken hoeft niet duur te zijn 


Natuurlijk stel je van tevoren een budget vast. Heb je gespaard voor de aankoop van je nieuwe keuken? Of heb je andere financiële middelen? Voordat je gaat kijken is het belangrijk om precies te weten hoeveel je maximaal wilt uitgeven. Hoewel een nieuwe keuken geen aankoop is die je vaak doet, is het ook belangrijk om niet te vergeten dat een nieuwe keuken echt niet heel duur hoeft te zijn. Je hebt keukens in heel veel verschillende prijsklassen. Je hebt goedkope keukens waar je net zoveel plezier uit haalt en die net zo mooi zijn als de duurdere keukens van luxe merken. Ook de kwaliteit is meer dan prima, dus de goedkopere keuken hoef je zeker niet over te slaan bij je zoektocht. 


2. Hoe vaak gebruik je de nieuwe keuken? 


Ben je een keukenprins of prinses die iedere dag uitgebreid kookt en in het weekend de hele familie of vriendengroep aan tafel heeft zitten voor een heerlijk buffet? Dan kun je met recht zeggen dat je de keuken veel gebruikt. Ga je veel uit eten of eet je bijvoorbeeld op je werk en kook je maar 4 dagen in de week? Dan gebruik je de keuken een stuk minder. 


Bedenk voor je aanschaf goed hoe vaak je de nieuwe keuken wilt gebruiken. Dan kun je ook praktische keuzes maken wat betreft de werkruimte, de apparatuur die je wilt hebben en hoe groot de nieuwe keuken moet worden. 


3. Kies jullie eigen stijl 


Een keuken is echt een persoonlijke keuze. Kijk maar eens op Funda, dan zie je prachtige keukens, maar ook keukens die niet helemaal jouw smaak zijn. Ga eens op onderzoek uit naar de verschillende stijlen die er bestaan en neem in die keuze ook mee hoe de rest van je huis eruit ziet. Woon je in een oude boerderij, dan is een moderne keuken misschien niet helemaal passend. En hebben al jullie vrienden gezellige landelijke keukens en wil je die ook? Dan is er nog heel veel mogelijk op het gebied van materialen en kleuren. Of misschien past een moderne design keuken wel veel beter bij jullie eigen stijl. 


4. Ben je zelf een beetje handig? 


Een keuken verwijderen en monteren is best een flinke klus, dus bedenk van tevoren of je zelf een beetje handig bent. Het kan enorm schelen als je zelf dingen kunt doen of zelf kunt meehelpen. Bedenk wel dat het belangrijk is dat de nieuwe keuken echt goed gemonteerd wordt. Maar als je zelf de oude keuken kan demonteren en wellicht nog kunt verkopen op een tweedehands site, dan leveren die 2 rechterhanden nog best wat op. 


5. Maak gebruik van een keukenplanner


Om helemaal zeker te weten dat je de nieuwe keuken van je dromen uitzoekt, is het verstandig om gebruik te maken van een keukenplanner. Je kunt hiermee je nieuwe keuken helemaal indelen zoals jij dat wilt. Je kunt kijken welke kleuren het beste passen, wat de juiste opstelling is en welke apparatuur veel of juist weinig ruimte inneemt. Vaak kun je je keuken helemaal opstellen in 3D, waardoor je zo kunt zien of dit helemaal is wat je wilt. 


Wist je dat er zelfs budgetplanners bestaan? Daarmee kun je meteen zien hoeveel je nieuwe keuken gaat kosten. Vergeet die planner dus ook niet bij je zoektocht. 


Met deze 5 tips weet je zeker dat je de juiste keuzes maakt en je echt je droomkeuken uitzoekt. Succes! 


(Dit is een gesponsord artikel) 

Recept: Aardbeien fruit rolletjes
door Doortje 14 sep, 2024
Vandaag delen wij het recept voor een lekkere snack van 100% fruit!
Wat houdt goedkoop internet precies in?
door Doortje 13 sep, 2024
Vandaag vertellen wij je alles over goedkoop internet (gesponsord artikel)
Stop met vergelijken en bespaar heel veel geld... want het gras is niet groener bij de buren...
door Doortje 12 sep, 2024
Er is altijd iemand die beter is, vaker op vakantie gaat, een nieuwere auto heeft en gelukkig is, toch?! We vergelijken wat af...
Onze week; Weer terug in het ritme
door Doortje 10 sep, 2024
Een nieuw weekoverzicht, kijk je mee?
Recept: Knoflookboter tortilla chips met gesmolten kaas
door Doortje 07 sep, 2024
Vandaag delen wij het recept voor deze knoflookboter tortilla chips met kaas
5 x besparen in September
door Doortje 05 sep, 2024
September is begonnen! Kun je het geloven? Er staan dus weer 5 nieuwe bespaartips en opdrachten klaar om deze maand mee aan de slag te gaan. Succes!
Onze week; Midgetgolf, bbq en, trampoline hal, Aviodrome en weer een honkbalwedstrijd
door Doortje 03 sep, 2024
De laatste week van de zomervakantie! Kijk je mee naar ons weekoverzicht?!
4 Tips voor het kiezen van een kinderopvang in Almere
door Doortje 01 sep, 2024
Ben je op zoek naar kinderopvang? Wij geven handige tips! (gesponsord artikel)
Recept: Oreo slagroom ijs
door Doortje 31 aug, 2024
Vandaag delen wij het recept voor super makkelijk en lekker Oreo slagroom ijs!
Hoe onderhoud je een brievenbus?
door Doortje 30 aug, 2024
Vandaag geven wij tips om je brievenbus goed te onderhouden. (gesponsord artikel)
Show More
Share by: