Blog Layout

Doortjes Blog
  • Titel dia

    Schrijf uw onderschrift hier
    Knop

Onze week: Jarig, afscheid van de basisschool

en eindelijk vakantie!

Een nieuw weekoverzicht.... het was de laatste drukke week van het schooljaar! En wat een week was het... vorige week zondag waren we de hele dag op pad voor het dansoptreden van Sofie (Waar ik vorige week al over vertelde!) en waren we laat thuis. Maandag kwam iedereen dus vrij moeilijk uit bed, haha! Maar de meiden moesten gewoon naar school en ik was jarig! Dinsdag hadden we de musical en afscheidsavond van de basisschool voor Thijs en zo konden we in alle drukte langzaam verder tot vrijdag, waarop de meiden na een ochtendje school ook eindelijk lekker vakantie hadden! Weer genoeg beleefd dus deze week, kijk je mee?

Maandag moesten de meiden op tijd opstaan, maar Thijs kon iets langer blijven liggen. Later op de ochtend had hij de introductie van de middelbare school. Ook weer spannend, maar hij kwam enthousiast thuis, dus dat was fijn! Hij was de rest van de dag al lekker vrij.  De meiden gingen 's middags alvast wennen in groep 6 en kwamen ook enthousiast thuis, dus dat komt vast helemaal goed volgend schooljaar.

En maandag was ik ook jarig! Tussen alle drukte door werd ik alweer 37, dat gaat ook snel! ;) Terwijl de kinderen allemaal op pad waren, stond er visite voor de deur. Door de dag heen werd ik verwend met bezoekjes, appjes, telefoontjes en cadeaus, super leuk!

Natuurlijk was er ook taart! Dus toen mijn ouders ''s middags op bezoek kwamen, at ik meteen een stukje mee.... heerlijk.

En ik liep 's middags ook nog even de dansschool binnen. Ze hadden een oproepje geplaatst wie er even wilde meehelpen om wat kostuums van de show te wassen... dus ik haalde ook een bak vol kleding op. Tussendoor steeds even de wasmachine aan en het was zo allemaal weer schoon.

'S avonds aten we lekker pizza en toen was het tijd voor cadeaus van Dus en de kinderen! Naast alle prachtige cadeaus had Sofie ook nog heel veel geknutseld (zo lief, dat zijn altijd de mooiste cadeaus) en ze had zelfs een heel confetti kanon gemaakt, haha! Dus, zoals je op de foto ziet, lag er overal confetti... echt feest!

Dit was nog niet eens alles, maar ik was enorm verwend! Een Madeleine bakvorm (daar ga ik binnenkort eens mee aan de slag, een warmte deken voor de winter, een parfum, koffie siroop in verschillende smaken, een heerlijk boek, oorbellen en heel veel chocolade... ik voelde mij op en top jarig <3

Dinsdagochtend ging ik verder aan de slag met de was... hoe leuk ziet dit eruit op het wasrek? Ik moest het nog even opvouwen en dan kon de nieuwe lading weer buiten drogen.

Dinsdagavond was het tijd voor de musical! Thijs was er met de klas maanden mee bezig geweest. Ik maakte een pasta salade en we aten lekker op tijd. Toen op tijd naar school waar we hebben genoten van de leuke musical "Vlam in de pan" (Ik zag de musical bij veel meer groepen 8 voorbijkomen, hij was populair volgens mij!) Na de musical kregen de kinderen hun rapport en werd er over ieder kind nog wat leuks verteld. De avond werd nog afgesloten met een polonaise door heel groep 8 en natuurlijk veel mooie gesprekken. Met oude juffen en meestes en zijn meesters uit groep 8. Toen was de avond voorbij. Ook Thijs vond het fantastisch!

Ook dinsdag waren we weer laat thuis, maar woensdag moesten we natuurlijk weer vroeg op! Dustin en ik deden nog even wat boodschappen en dronken daarna nog lekker koffie met een "restje" taart.

Aan het eind van de ochtend gingen we weer naar school. De hele school ging nu afscheid nemen van groep 8. Ieder jaar staan alle kinderen op het schoolplein en mag groep 8 door de boog heen. Bij de kleuters is dat altijd een uitdaging, haha! Het is altijd een vrij emotioneel moment, maar Thijs genoot! Ik weet gewoon nog dat wij hem de eerste dag naar school brachten en nu is hij klaar op de basisschool... bizar, maar ook echt klaar voor de volgende stap.

Woensdagmiddag brachten we nog even een bezoekje aan de kringloop. We namen wat tijdschriften en boeken mee voor de zomervakantie. Ik koos zelf ook nog een boek uit, maar die staat dan weer niet op de foto...

Donderdag was Dustin ook vrij en brachten we nog een bezoekje aan het tuincentrum. Thijs was inmiddels al vrij en sprak meteen af met vrienden om lekker te gamen. 's middags ging ik aan de slag, deze keer lekker in de tuin. Wat een mooie werkplek zo!

En Bobby had na alle aandacht ook een heerlijke rustige middag, hahaha!

Dustin, Thijs en Sara aten lekker vroeg. Daarna gingen ze naar hun trainingen. Sofie had geen dans training meer, dus wij aten later samen en genoten daarna van een kop thee in de tuin. 'S avonds haalde ik Thijs nog van honkbal op, ze hadden ruim 1,5 uur getraind en gingen daarna nog een aantal honkballen proberen te vangen, toen de coaches nog even gingen slaan. Toen ze allemaal een bal hadden gevangen was de training echt afgelopen. Ze stoppen een paar weken met trainen, dus voor nu was het even de laatste keer.

Vrijdag gingen de meiden nog een ochtendje naar school en toen begon de zomervakantie ook voor hun. Het was al erg warm, dus 's avonds konden we lekker lang in de tuin zitten... en de maan was prachtig mooi!

Zaterdag moest Dustin weer werken. Hij was vrijdag met Thijs meegewerkt naar karate en had meegedaan met de training (en helaas zijn zonnebril laten liggen, oeps!) Nu het vakantie is, blijft de zaal dicht, dus wij gingen even wat boodschappen doen en kochten meteen even een nieuwe zonnebril. Gewoon een simpele van de Hema, helemaal prima! Daarna vermaakten we ons lekker in de tuin. Met lekker veel water, dus dat was goed te doen!

Zondag konden de ramen en deuren helemaal open, het had bij ons niet heel erg geregend, maar het was inmiddels wel lekker afgekoeld. Ook Bobby vond de open deur erg interessant, haha! En hij vond het heerlijk verkoelend volgens mij.


En zo gaan wij de eerste zomervakantie week in. De kinderen kunnen lekker bijkomen van de laatste schoolweken, heerlijk! Even geen haast en alle tijd, we gaan er van genieten. Fijne week allemaal!

Recept: Aardbeien fruit rolletjes
door Doortje 14 sep, 2024
Vandaag delen wij het recept voor een lekkere snack van 100% fruit!
Wat houdt goedkoop internet precies in?
door Doortje 13 sep, 2024
Vandaag vertellen wij je alles over goedkoop internet (gesponsord artikel)
Stop met vergelijken en bespaar heel veel geld... want het gras is niet groener bij de buren...
door Doortje 12 sep, 2024
Er is altijd iemand die beter is, vaker op vakantie gaat, een nieuwere auto heeft en gelukkig is, toch?! We vergelijken wat af...
Onze week; Weer terug in het ritme
door Doortje 10 sep, 2024
Een nieuw weekoverzicht, kijk je mee?
Recept: Knoflookboter tortilla chips met gesmolten kaas
door Doortje 07 sep, 2024
Vandaag delen wij het recept voor deze knoflookboter tortilla chips met kaas
5 x besparen in September
door Doortje 05 sep, 2024
September is begonnen! Kun je het geloven? Er staan dus weer 5 nieuwe bespaartips en opdrachten klaar om deze maand mee aan de slag te gaan. Succes!
Onze week; Midgetgolf, bbq en, trampoline hal, Aviodrome en weer een honkbalwedstrijd
door Doortje 03 sep, 2024
De laatste week van de zomervakantie! Kijk je mee naar ons weekoverzicht?!
4 Tips voor het kiezen van een kinderopvang in Almere
door Doortje 01 sep, 2024
Ben je op zoek naar kinderopvang? Wij geven handige tips! (gesponsord artikel)
Recept: Oreo slagroom ijs
door Doortje 31 aug, 2024
Vandaag delen wij het recept voor super makkelijk en lekker Oreo slagroom ijs!
Hoe onderhoud je een brievenbus?
door Doortje 30 aug, 2024
Vandaag geven wij tips om je brievenbus goed te onderhouden. (gesponsord artikel)
Show More
Share by: