Blog Layout

Doortjes Blog
  • Titel dia

    Schrijf uw onderschrift hier
    Knop

Je interieur een mooie update geven met persoonlijke foto’s, zo doe je dat!

Mooie foto’s, ik hou er enorm van! Zoals je iedere week in de weekoverzichten op de blog kunt zien, maken wij heel wat foto’s van ons leven. Ik vind het leuk om ze te maken, om ze later terug te kijken en nog even terug te denken aan die mooie dagen, dat lekkere eten of juist die zonnige stranddag. Ik hou er ook van om ze op te hangen in ons interieur. In ons oude huis hadden we heel veel foto’s hangen. Vorig jaar zijn wij verhuisd en in ons nieuwe huis zijn we nog steeds bezig om foto’s toe te voegen. Van vakantiefoto’s tot prachtige familie foto’s. Hoe kun jij je interieur een mooie update geven met persoonlijke foto’s? Wij geven 5 handige tips!


1. Maak veel foto’s


Dat klinkt een beetje als een open deur, maar zo krijg je echt de mooiste foto’s! En laten we eerlijk zijn: Op je telefoon kun je tegenwoordig heel veel foto’s kwijt, dus een paar meer of minder, dat maakt eigenlijk niet uit. Wij maken veel foto’s en kijken dan achteraf vaak welke echt het leukste is. De anderen zijn dan gemakkelijk weer te verwijderen, dus maak lekker veel foto’s, je zult zien dat je dan steeds meer keuzes hebt.


2. Wat past er in je interieur?


Kijk goed wat er bij je interieur past. Heb je een interieur met natuurlijke kleuren, dan kun je soms beter kiezen voor zwart / wit foto’s. Heb je een kleurrijk interieur kies dan juist de foto’s met veel kleur! Heb je een grote lege muur? Kies dan voor 1 grote foto of juist 10 kleinere foto’s en op een kleine muur wil je natuurlijk geen te grote foto’s plaatsen. Kijk dus eens kritisch naar je interieur en bedenk wat daar het beste bij past, dan kun je een plan maken.


3. Kies de juiste materialen


Wil je foto’s laten afdrukken, dan heb je de keuze uit verschillende materialen. Ook hier is het belangrijk om weer naar je interieur te kijken en daar de juiste materialen bij te kiezen. Wij kiezen vaak voor een foto op canvas. Op een canvasdoek heb je altijd mooie scherpe kleuren en met een canvas hangt de foto altijd recht tegen de muur, omdat de zijkanten ook bedrukt worden heb je ook meteen een mooi effect. Daarnaast is een foto op canvas gemakkelijk schoon te maken. Voor ons is dit altijd het beste materiaal voor onze foto’s.


4. Gebruik stockfoto’s


Wist je dat je niet altijd je eigen foto’s hoeft te gebruiken? Er zijn op verschillende sites rechtenvrije foto’s te vinden, die noemen we stockfoto’s en die kun je gratis downloaden. Je kunt deze foto’s laten afdrukken en gebruiken in je interieur. Het zijn vaak professionelere foto’s dan die je zelf maakt. Wij hebben bijvoorbeeld laatst voor in onze keuken 10 kleine canvasdoeken besteld met foto’s van onder andere een kopje cappuccino, prachtige macarons, chocolade, croissants en meer. Hiermee krijgt onze keuken een prachtige uitstraling waarbij we iedere dag weer de mooiste foto’s zien als wij in de keuken staan.


5. Maak een fotomuur


Heb je heel veel leuke foto’s waaruit je eigenlijk maar niet kunt kiezen? Een fotomuur is een heel leuk idee om alle foto’s te gebruiken. Kies voor een hexagon foto met de bekende zeshoek om zo een prachtige fotomuur te maken. Tussen de foto’s kun je ook mooie spreuken ophangen en je kunt zwart / wit met kleuren combineren. Zo heb je een unieke fotomuur in je interieur met alle foto’s waar jij met mooie herinneringen aan terugdenkt.


(Dit artikel is geschreven in samenwerking met Custtom.)

Recept: Knoflookboter tortilla chips met gesmolten kaas
door Doortje 07 sep, 2024
Vandaag delen wij het recept voor deze knoflookboter tortilla chips met kaas
5 x besparen in September
door Doortje 05 sep, 2024
September is begonnen! Kun je het geloven? Er staan dus weer 5 nieuwe bespaartips en opdrachten klaar om deze maand mee aan de slag te gaan. Succes!
Onze week; Midgetgolf, bbq en, trampoline hal, Aviodrome en weer een honkbalwedstrijd
door Doortje 03 sep, 2024
De laatste week van de zomervakantie! Kijk je mee naar ons weekoverzicht?!
4 Tips voor het kiezen van een kinderopvang in Almere
door Doortje 01 sep, 2024
Ben je op zoek naar kinderopvang? Wij geven handige tips! (gesponsord artikel)
Recept: Oreo slagroom ijs
door Doortje 31 aug, 2024
Vandaag delen wij het recept voor super makkelijk en lekker Oreo slagroom ijs!
Hoe onderhoud je een brievenbus?
door Doortje 30 aug, 2024
Vandaag geven wij tips om je brievenbus goed te onderhouden. (gesponsord artikel)
10 fantastische tips om meer te bewegen in het dagelijks leven
door Doortje 29 aug, 2024
Vandaag geven we 10 fantastische tips om meer beweging in te passen in je dagelijks leven, zo kun jij er ook mee aan de slag!
Een nieuwe keuken uitzoeken? Deze 5 tips helpen je op weg
door Doortje 28 aug, 2024
Wil je een nieuwe keuken uitzoeken? Vandaag geven wij handige tips! (gesponsord)
Onze week; Koffie, lekkers, schoolspullen, bios en een nachtje weg!
door Doortje 27 aug, 2024
Een nieuw weekoverzicht, kijk je mee?
Recept; Zomerse smoothie naar het recept van Thijs
door Doortje 24 aug, 2024
Vandaag deelt Thijs zijn favoriete recept voor deze zomerse smoothie!
Show More
Share by: