Blog Layout

Doortjes Blog
  • Titel dia

    Schrijf uw onderschrift hier
    Knop

Onze week: al een beetje herfst, cadeautjes,

nieuwe schoenen en een nieuwe fiets

Vorige week was eigenlijk een hele normale week met werk en school... dat was al lang geleden! Ik had dus verwacht helemaal niet zoveel foto's te maken, maar niets in minder waar, ik maakte bijna 20 foto's van de hele week, dus er is weer heel veel te zien! Het was al een beetje herfst (vooral het weer!), we hadden een kennismakingsgesprek bij Thijs op school, de meiden gingen winkelen met opa en oma en we kochten nieuwe schoenen en een "nieuwe" fiets... kijk je mee?!

Als de meiden maandag tussen de middag thuis zijn, dan vertellen ze dat hun juf van vorig jaar jarig is! Op school vieren ze de verjaardagen op meester en juffendag, maar dit wilden ze natuurlijk niet zomaar voorbij laten gaan... er wordt meteen een cadeautje bedacht en ingepakt. Bobby vindt het reuze interessant als er allemaal strikjes op het cadeautje geplakt worden...

En zo ziet het cadeautje er uiteindelijk uit... de juf speelt softbal en de meiden hebben van Thijs zijn trainingen nog weleens een softbal gehad, dus daar wordt een lieve boodschap opgeschreven en zo mooi ingepakt. De juf is er ook erg blij mee, ik zie de softbal later op haar Instagram voorbij komen <3

Dinsdag ben ik net aan het werk als ik gebeld wordt door Thijs. Hij is al op school, maar het eerste uur valt uit... dat is ook even wennen! "Gelukkig" is vrijwel de hele klas er, haha! Dus niemand had het echt door. Zo leren ze meteen dat er eigenlijk iedere ochtend ook even in de app gekeken moet worden of er wel les is. Wij ontvangen later in de week nog een mailtje over lesuitval. Het gebeurt in de eerste lesweek al regelmatig en dat komt vooral doordat er nog vacatures openstaan... tja, het lerarentekort is op de middelbare scholen nog groter. Het is niet anders.... de kinderen vermaken zich goed en ik ga weer verder aan het werk. Ik ben bezig met mijn blog en verschillende samenwerkingen, een drukke dag!

Dinsdagavond gaan Sara en Thijs altijd sporten... maar Sara traint buiten en er wordt best wat regen verwacht... ze besluit om niet te gaan. Thijs traint binnen en wij halen hem in de avond weer op. Tussendoor gaan de meiden lekker onder de douche en wordt er daarna nog even geknuffeld met Bobby voordat het bedtijd is, super lief!

Woensdag gaan Dus en ik weer samen koffie drinken... tegenwoordig erg favoriet hier, haha! We besluiten om een nieuw koffietentje uit te proberen. De eigenaren ken ik via Instagram, zij volgden mij een aantal jaar geleden en zo volgden we elkaar. Ze begonnen met een food truck en hadden sinds vorig jaar een locatie waar je broodjes kunt bestellen. Sinds twee weken hebben ze er ook een koffie / lunch locatie bij. Erg leuk om te zien hoe dat zo gegroeid is. We besluiten daar dus even lekker koffie te drinken!

Ik besluit om er een koek bij te bestellen, maar die is enorm groot! Haha... hij is wel erg lekker met de witte chocolade, dus ik klaag zeker niet :)

Woensdagmiddag ga ik met Sara nog even een rondje wandelen. Ik heb erg last van mijn knie, dus ik doe de hele week korte rondjes. Wel bewegen, maar niet teveel! Dustin brengt Sofie naar dansles en gaat nog even langs het tuincentrum, waar de herfst ook al helemaal begonnen is!

Donderdag begin ik de dag met een kopje koffie... eerder in de week kwam ik erachter dat de melkopschuimer het niet meer deed... erg balen, want ik drink tegenwoordig eens per dag een cappuccino. Mijn ouders hadden deze melkopschuimer nog staan. Ze hebben een nieuwe, want deze vonden ze niet meer prettig. (Hij draait redelijk lang en dan brand de melk soms wat aan) Ik mag hem hebben en ben er erg blij mee, want ik zet hem gewoon iets eerder uit en dan heb ik heerlijk melkschuim. Even afwachten hoelang deze het volhoudt, want dit is inmiddels al een oudje.

Donderdagmiddag wandel ik weer een kort rondje en heb ik nog even tijd om een stukje in mijn boek te lezen voordat ik de meiden weer ga ophalen. Dit is vrij heftig boek, maar wel heel spannend! Ik lees iedere keer een stukje, want ik wil natuurlijk weten hoe het afloopt, haha! Maar al snel is het tijd om de meiden op te halen, Thijs komt thuis, ik maak het eten en daarna gaan we naar de trainingen. Ik wandel nog een klein rondje met een andere moeder en na de training van Sara rij ik met haar weer naar huis. Thijs komt later weer thuis.

Vrijdag is Thijs de hele dag vrij. We hebben halverwege de ochtend een kennismakingsgesprek met zijn mentrix. Het is een leuk gesprek en daarna gaan we even naar het winkelcentrum. Ook nu drinken we weer een kopje koffie, heerlijk! Ik heb er deze keer een blondie met stroopwafel bij... ook super lekker. We komen in het koffietentje nog 2 moeders tegen van kinderen uit groep 8 en ik klets meteen even met ze bij. Daarna lekker de koffie opdrinken en op naar de schoenenwinkel....

Want... puber voeten, die kunnen groeien! Thijs heeft andere schoenen nodig en dat betekent ook meteen nieuwe schoenen voor honkbal om buiten te trainen en binnen te trainen. Hij kan meteen weer even vooruit (hopen we!) haha

Vrijdagmiddag gaan we nog even kijken voor een fiets voor Sara. We zagen deze op marktplaats en hoewel het de goede maat is, is hij toch nog iets te groot. Dit komt dan weer door de bouw van de fiets. Erg jammer!

Zaterdagochtend staan we vroeg op. Dustin gaat naar zijn werk en ik breng de meiden naar opa en oma. Ze mogen gezellig een ochtendje winkelen met ze en blijven daar meteen lunchen. Ik wandel met Thijs naar het winkelcentrum, want ik heb nog iets nodig voor een recept en dan zien we dat de oliebollenkraam al open is, yes! We halen dus meteen een zakje oliebollen...

Als de meiden 's middags weer thuis zijn, rij ik nog even met ze naar de kringloopwinkel. Ik heb een aantal dingen staan om in te leveren en natuurlijk lopen we ook even een rondje in de winkel.

We komen niet met lege handen thuis... Ik koop nog wat leuke mokken voor in onze keuken en 2 boeken. De meiden kopen wat knutselspullen.. dit was nog van Sara, want Sofie was al druk bezig met haar aankopen.

Zaterdagavond gaan ze lekker in bad met een bruisbal die ze met opa en oma gekocht hebben... die moet wel nog even op de foto...

Zondagochtend zou Thijs een honkbalwedstrijd hebben, maar hij komt ontzettend beroerd uit bed. Hij gaat dus snel weer terug en we melden hem af, helaas! Sara wordt op haar beurt weer snotverkouden wakker... dus zij maakt er ook een rustige dag van. Dustin zou met Thijs meegaan, maar is nu gewoon lekker in de tuin bezig. Ik wandel met Sofie naar het winkelcentrum, want zij heeft nog een winterjas nodig, handig om nu even alleen met haar te kijken. We slagen goed en zien ook hier in de winkels al volop herfst!

Omdat het niet echt lekker weer is, hebben we een aantal dagen geen tomaten geplukt uit de tuin, dus nu moeten we echt even aan de slag. En er komen enorm veel tomaten af... bijna 2 kilo! We delen nog wat uit bij de buren en de rest gaat hier zo op.

Sara heeft in de middag toch nog geluk. We zien een andere fiets en we mogen meteen komen kijken. Hoewel ze dus erg verkouden is, mag dat toch en deze is perfect! We nemen de fiets dus mee naar huis en ze fietst nog lekker wat rondjes... helemaal blij!


En zo komen we aan het eind van de week. De komende week hoop ik dat de verkoudheid weer verdwijnt doordat het wat warmer wordt en hebben wij nog een 10 minuten gesprek voor de meiden. Verder word er weer gesport, getraind en een wedstrijd gespeeld... Daarnaast nog werk en nog wat andere dingen, genoeg te doen hoor! Fijne week allemaal!

5 simpele manieren om extra geld te verdienen
door Doortje 19 sep, 2024
Vandaag delen wij 5 simpele manieren om extra geld te verdienen
Recept: Aardbeien fruit rolletjes
door Doortje 14 sep, 2024
Vandaag delen wij het recept voor een lekkere snack van 100% fruit!
Wat houdt goedkoop internet precies in?
door Doortje 13 sep, 2024
Vandaag vertellen wij je alles over goedkoop internet (gesponsord artikel)
Stop met vergelijken en bespaar heel veel geld... want het gras is niet groener bij de buren...
door Doortje 12 sep, 2024
Er is altijd iemand die beter is, vaker op vakantie gaat, een nieuwere auto heeft en gelukkig is, toch?! We vergelijken wat af...
Onze week; Weer terug in het ritme
door Doortje 10 sep, 2024
Een nieuw weekoverzicht, kijk je mee?
Recept: Knoflookboter tortilla chips met gesmolten kaas
door Doortje 07 sep, 2024
Vandaag delen wij het recept voor deze knoflookboter tortilla chips met kaas
5 x besparen in September
door Doortje 05 sep, 2024
September is begonnen! Kun je het geloven? Er staan dus weer 5 nieuwe bespaartips en opdrachten klaar om deze maand mee aan de slag te gaan. Succes!
Onze week; Midgetgolf, bbq en, trampoline hal, Aviodrome en weer een honkbalwedstrijd
door Doortje 03 sep, 2024
De laatste week van de zomervakantie! Kijk je mee naar ons weekoverzicht?!
4 Tips voor het kiezen van een kinderopvang in Almere
door Doortje 01 sep, 2024
Ben je op zoek naar kinderopvang? Wij geven handige tips! (gesponsord artikel)
Recept: Oreo slagroom ijs
door Doortje 31 aug, 2024
Vandaag delen wij het recept voor super makkelijk en lekker Oreo slagroom ijs!
Show More
Share by: