Blog Layout

Doortjes Blog
  • Titel dia

    Schrijf uw onderschrift hier
    Knop

Een nieuwe badkamer kopen:

5 handige tips voor de beste aankoop

Een nieuwe badkamer kopen: 5 handige tips voor de beste aankoop

Een nieuwe badkamer kopen is een hele klus. Voor onze vorige woning hebben wij heel wat badkamers bekeken en er is zoveel moois mogelijk! Van een badkamer met een prachtige inloopdouche tot een badkamer die niet zou misstaan in een hotelkamer. Je wilt bij het uitzoeken van een nieuwe badkamer natuurlijk de beste keuzes maken, want een nieuwe badkamer uitzoeken, dat doe je niet iedere dag! Vandaag geven wij je 5 handige tips voor de beste aankoop: 


1.Doe veel inspiratie op 


Inspiratie opdoen voordat je een nieuwe badkamer aankoopt is heel belangrijk, want er zijn zoveel stijlen en mogelijkheden. Maar je wilt natuurlijk niet ieder weekend weer naar een andere winkel. Zoek een winkel uit met een groot assortiment badkamers , dan kun je alle verschillende stijlen en mogelijkheden in 1 keer bekijken. Zo doe je meteen de nodige inspiratie op. En het leukste van het bekijken van al die prachtige badkamers? Dat je waarschijnlijk ook op heel veel nieuwe ideeën komt! Zo kies je misschien toch voor een lekker bad, terwijl je dat eerder niet van plan was. 


2. Wat is er mogelijk met de ruimte die je hebt? 


De nieuwe badkamer moet vaak in de ruimte komen waar je nu ook al je badkamer hebt. Bedenk van tevoren goed wat er precies mogelijk is. Als je persé een bad wilt, maar een kleinere ruimte ter beschikking hebt, kun je wellicht kiezen voor een kleiner bad. En heb je echt een dubbele wastafel nodig of is 1 wastafel ook wel voldoende? 


Door van tevoren alvast deze grotere keuzes te maken, ga je goed voorbereid op pad. Daarnaast is er vaak veel meer mogelijk dan je denkt. Je kunt je badkamer ook optisch groter laten lijken door te kiezen voor grote tegels en een mooie grote spiegel aan de muur. 


3. Wat heeft verbetering nodig? 


Het is slim om je nu te bedenken wat er in je huidige badkamer verbetering nodig heeft. Vind jij het vervelend om ’s avonds in een te donkere badkamer je tanden te poetsen, kies dan in je nieuwe badkamer voor meer verlichting. Wil je een ruimtelijk en opgeruimd wastafelmeubel? Zorg dan voor veel opbergruimte! Voor iedere verbetering is er in je nieuwe badkamer ook daadwerkelijk een verbetering mogelijk. Vraag ook gerust aan je partner en / of gezin wat zij op dit moment onhandig vinden, dan kun je dat meenemen in je keuzes voor je nieuwe badkamer. 


4. Welke stijl past het beste 


Badkamers heb je in verschillende stijlen en kleuren, welke badkamerstijl kies jij ? Van moderne badkamers tot klassieke badkamers (met zo’n prachtig bad op pootjes) past dat bij wat jij mooi vindt? En past het bij je woning? 


Als jij je van tevoren verdiept in de verschillende stijlen, dan kun je daar specifiek naar zoeken. Maar vergeet ook zeker niet om even te spieken bij een andere stijl, want daar kan vaak iets verrassend leuks bij zitten. 


5. Houd rekening met de toekomst 


Heb je kinderen rondrennen? Dan is het verstandig om daar nu alvast rekening mee te houden. Denk aan een thermostaatkraan waarbij je de temperatuur kunt instellen en een kraan die zelf niet warm wordt. 


Ben je zelf al iets ouder, dan is het verstandig om rekening te houden met het feit dat je het op een gegeven moment prettig vindt om een inloopdouche te hebben, waarbij je dus niet over een drempel hoeft te stappen. Maar denk ook aan handgrepen waaraan je je kunt vasthouden. 


En als we dan echt aan de toekomst denken, denk dan ook duurzamer. Kies bijvoorbeeld voor een waterbesparende douchekop, isoleer de badkuip zodat het water langer warm blijft als je lekker aan het badderen bent en denk ook aan de ventilatie. Een goede ventilatie zorgt dat je badkamer lang meegaat en voorkomt vochtproblemen. 


Met deze 5 tips kun je de beste aankoop doen voor je nieuwe badkamer. 


(Dit is een gesponsord artikel) 

Onze week: Nog even genieten van de zomer en op naar de herfst...
door Doortje 24 sep, 2024
Een nieuw weekoverzicht, kijk je mee?
Recept: Amandel rotsjes met gezouten karamel
door Doortje 21 sep, 2024
Vandaag delen wij het heerlijke recept van amandel rotsjes met gezouten karamel! Súper lekker!
5 simpele manieren om extra geld te verdienen
door Doortje 19 sep, 2024
Vandaag delen wij 5 simpele manieren om extra geld te verdienen
Onze week: al een beetje herfst, cadeautjes, nieuwe schoenen en een nieuwe fiets
door Doortje 17 sep, 2024
Een nieuw weekoverzicht, kijk je mee?!
Recept: Aardbeien fruit rolletjes
door Doortje 14 sep, 2024
Vandaag delen wij het recept voor een lekkere snack van 100% fruit!
Wat houdt goedkoop internet precies in?
door Doortje 13 sep, 2024
Vandaag vertellen wij je alles over goedkoop internet (gesponsord artikel)
Stop met vergelijken en bespaar heel veel geld... want het gras is niet groener bij de buren...
door Doortje 12 sep, 2024
Er is altijd iemand die beter is, vaker op vakantie gaat, een nieuwere auto heeft en gelukkig is, toch?! We vergelijken wat af...
Onze week; Weer terug in het ritme
door Doortje 10 sep, 2024
Een nieuw weekoverzicht, kijk je mee?
Recept: Knoflookboter tortilla chips met gesmolten kaas
door Doortje 07 sep, 2024
Vandaag delen wij het recept voor deze knoflookboter tortilla chips met kaas
5 x besparen in September
door Doortje 05 sep, 2024
September is begonnen! Kun je het geloven? Er staan dus weer 5 nieuwe bespaartips en opdrachten klaar om deze maand mee aan de slag te gaan. Succes!
Show More
Share by: