Ik ben dol op bakken en ik maak veel zelf! Ik deelde eerder al het recept voor
de lekkerste pannenkoeken
en het recept voor
wafels! Vandaag deel ik het recept voor een "gouwe ouwe" namelijk voor poffertjes! Die zijn zelfgebakken echt het allerlekkerste... van die luchtige poffertjes met een klontje roomboter en poedersuiker, echt genieten! Ik heb al jaren een poffertjespan in de kast staan, maar gebruikte hem nooit, totdat ik laatst bedacht om weer eens te gaan bakken en ook de kinderen smulden ervan, dus ik maak ze nu regelmatig.
Dit heb je nodig;
Voor veel recepten heb je gist nodig, omdat de poffertjes lekker luchtig moeten worden, maar dan moet je ook vaak lang wachten. Met dit recept kun je meteen beginnen met bakken, ideaal!
* 2 eieren (middelgroot)
* half zakje bakpoeder (8 gram)
* 300 ml melk
* 250 gram bloem
* snufje zout
* Zonnebloemolie om de pan mee in te vetten
(optioneel; * scheutje vanille essence) Ik ben dol op vanille, dus ik vind dit er heerlijk bij!
Hiermee bak je ongeveer 4 porties, ik had laatst bij mijn zus de ingrediënten verdubbeld, toen hebben we ervan gegeten met 3 volwassenen en 4 kinderen. Heb je grote trek of weet je niet precies hoeveel iedereen eet, verdubbel dan gemakkelijk het recept. Heb je poffertjes over, dan kun je ze invriezen of zo'n 2 dagen bewaren in de koelkast.
Dit moet je doen;
* Doe de eieren, bakpoeder, melk, bloem, snufje zout en eventueel de vanille in de beslagkom en meng met een mixer tot een glas beslag. Het beslag is iets dikker dan ander beslag.
* Doe het beslag in zo'n handige
doseerfles.
Heb je die niet, dan kun je het beslag ook prima vanuit een maatbeker in de pan gieten of met een lepel.
* Zet de pan op het vuur en vet deze goed in. Dit is heel belangrijk, anders krijg je de poffertjes nooit omgedraaid!
* Vul de kuiltjes met het beslag, niet teveel, want ze worden wat groter, vul ze ongeveer voor 2/3e.
* Als je luchtbelletjes ziet verschijnen, dan kun je de poffertjes omdraaien. Lukt dit niet makkelijk, dan moet je de volgende ronde meer invetten, vaak gaat het redelijk gemakkelijk met 2 vorken.
* Bak de poffertjes goudbruin en serveer ze met poedersuiker en een klontje roomboter.
Onze kinderen (en wij!) waren ook dol op de volgende toppings;
* Chocolade pasta (een dunnere variant die meer leek op chocoladesaus)
* Stroop
* Jam
* Hageslag
Je kunt ze dus beleggen met wat je lekker vindt. Haal die poffertjespan dus maar wat vaker tevoorschijn! Eet Smakelijk!