Vrijdag; Mediterrane quiche
Ik zag bij de boodschappen weer verschillende verspakketten staan (ik bestelde de boodschappen deze keer) Die van de mediterrane quiche leek mij erg lekker en toen ik hem wilde bestellen zag ik dat ik de meeste dingen voor deze quiche nog had. Feta had ik nog, paprika en tomaat was al besteld en er lag nog bladerdeeg in de koelkast. Ik besloot om het verspakket dus nu even te laten en zelf te gaan knutselen. Ik ben benieuwd of de quiche lekker wordt, maar volgens mij kan dat niet anders met allerlei lekkere kruiden en groenten.
Zaterdag; Andijvie stamppot
In de winter kan stamppot natuurlijk niet ontbreken. En we besloten om deze week weer eens andijvie stamppot te maken. Met spekjes erdoorheen en met een gehaktbal erbij. Binnenkort wil ik echt ook nog een keer boerenkool en zuurkool eten, wat mij betreft hoort dat echt bij de winter en hoewel ik uitkijk naar de lente, gaat het snel voorbij... dus de komende tijd nog even wat stamppotten in het weekmenu plannen!
Zondag; Restjes
Ik plan eigenlijk altijd een restjes dag in. Soms loopt de week anders en eten we op die dag alsnog een andere maaltijd. Maar anders kijken we wat er allemaal nog over is en wat er in de vriezer te vinden is.
Ik hou niet van eten weggooien, dat proberen we dus zo min mogelijk te doen. Juist daarom is het belangrijk om regelmatig een restjes dag in te plannen, want je hebt er niks aan om alle restjes te bewaren en ze alsnog niet op te eten. Ik zorg er dus ook voor dat de vriezer niet vol komt te liggen met restjes, maar dat we het een beetje bijhouden en regelmatig echt opmaken.