Blog Layout

Doortjes Blog
  • Titel dia

    Schrijf uw onderschrift hier
    Knop

Wat houdt goedkoop internet precies in?

Wat houdt goedkoop internet precies in?

Nederlanders staan erom bekend zuinig te zijn met geld, en dat is op zich natuurlijk geen slechte eigenschap. Zeker niet in deze tijden waarin alles alleen maar duurder lijkt te worden en de koopkracht daardoor daalt. Dan moet je op zoek naar manieren om te besparen, en dan kun je het beste beginnen bij je vaste lasten. Daar hoort ook je internetabonnement bij. Mogelijk kun je daarop besparen door te downgraden naar goedkoper internet. Maar wat houdt goedkoop internet nu eigenlijk precies in? Daar gaan we in dit artikel verder op in.


Wat is goedkoop?


Zuinig zijn is helemaal niet verkeerd, maar dat kan alleen als je ook daadwerkelijk weet wat normale prijzen zijn. Feit is dat luxere internetabonnementen, los van een tv-abonnement, vaak beginnen ergens tussen 40 tot 50 euro. Als jouw internetabonnement of de aanbieding die je op het oog hebt daar ruim onder zit, dan mag je spreken over goedkoop internet. Een mooie deal met korting op een abonnement dat na drie of zes maanden toch weer boven de 40 euro kost, valt niet binnen de definitie van een abonnement voor goedkoop internet.


Wat krijg je als je kiest voor goedkoop internet?


Prijzen zijn natuurlijk wel ergens op gebaseerd. Je krijgt immers niet hetzelfde voor veel minder geld. Wat verklaart dat er goedkoop internet en duur internet kan zijn, is het feit dat er verschillende type internetverbindingen bestaan. Onder duur internet scharen we kabelinternet en glasvezelinternet. Dit zou je als premium internet kunnen beschouwen: snel en stabiel. Wat is dan goedkoop internet? Dat betreft in de regel DSL-internet, wat internet via de telefoonkabel is. Dat is de oudste techniek die nog in gebruik is, en daarom ook de meest beperkte. De consequentie is dat dit het minst stabiele type internetverbinding is en dat de maximale snelheden een stuk beperkter zijn. De maximale downloadsnelheid op jouw adres wordt als gevolg van signaalverlies verder ingeperkt door de afstand tussen je woning en de wijkcentrale.

Wat houdt goedkoop internet precies in?

Wanneer moet je (geen) goedkoop internet nemen?


Dit alles neemt niet weg dat er genoeg veelal kleine huishoudens in Nederland zijn die prima af kunnen met goedkoop DSL-internet. Als je geen zware internetgebruiker bent, kan het je goed dienen. Maar als je met meerdere personen tegelijkertijd wilt kunnen streamen of zelfs online wilt kunnen gamen, dan gaat goedkoop internet je waarschijnlijk teleurstellen en frustraties opleveren. Je overvraagt de verbinding dan simpelweg. Dat doe je overigens ook als je er maar slimme apparaten op blijft aansluiten die afhankelijk zijn van een internetverbinding. Neem het internetgebruik van je huishouden en de eventuele toekomstige plannen voor uitbreiding daarvan dus eerst goed onder de loep voordat je je internetabonnement kiest.


In deze tijd waarin de meesten van ons een beetje armer lijken te zijn geworden, is het zeker geen gekke gedachte om voor goedkoop internet te kiezen. Dat kan maandelijks tot een flinke besparing leiden. Maar besef wel goed wat je dan krijgt voor je geld en of dat wel aansluit bij het internetgebruik van jouw huishouden. Internet is inmiddels een soort primaire levensbehoefte geworden. We maken er voor van alles gebruik van, zeker thuis. Als je het risico loopt om daar tegen frustraties aan te lopen, dan kun je wellicht beter op zoek gaan naar een andere manier om wat geld te besparen op maandelijkse basis.


(Dit is een gesponsord artikel)

Onze week: al een beetje herfst, cadeautjes, nieuwe schoenen en een nieuwe fiets
door Doortje 17 sep, 2024
Een nieuw weekoverzicht, kijk je mee?!
Recept: Aardbeien fruit rolletjes
door Doortje 14 sep, 2024
Vandaag delen wij het recept voor een lekkere snack van 100% fruit!
Stop met vergelijken en bespaar heel veel geld... want het gras is niet groener bij de buren...
door Doortje 12 sep, 2024
Er is altijd iemand die beter is, vaker op vakantie gaat, een nieuwere auto heeft en gelukkig is, toch?! We vergelijken wat af...
Onze week; Weer terug in het ritme
door Doortje 10 sep, 2024
Een nieuw weekoverzicht, kijk je mee?
Recept: Knoflookboter tortilla chips met gesmolten kaas
door Doortje 07 sep, 2024
Vandaag delen wij het recept voor deze knoflookboter tortilla chips met kaas
5 x besparen in September
door Doortje 05 sep, 2024
September is begonnen! Kun je het geloven? Er staan dus weer 5 nieuwe bespaartips en opdrachten klaar om deze maand mee aan de slag te gaan. Succes!
Onze week; Midgetgolf, bbq en, trampoline hal, Aviodrome en weer een honkbalwedstrijd
door Doortje 03 sep, 2024
De laatste week van de zomervakantie! Kijk je mee naar ons weekoverzicht?!
4 Tips voor het kiezen van een kinderopvang in Almere
door Doortje 01 sep, 2024
Ben je op zoek naar kinderopvang? Wij geven handige tips! (gesponsord artikel)
Recept: Oreo slagroom ijs
door Doortje 31 aug, 2024
Vandaag delen wij het recept voor super makkelijk en lekker Oreo slagroom ijs!
Hoe onderhoud je een brievenbus?
door Doortje 30 aug, 2024
Vandaag geven wij tips om je brievenbus goed te onderhouden. (gesponsord artikel)
Show More
Share by: