Op deze afbeelding gebruikten wij een iets andere vulling, maar je kunt hier goed zien hoe je de 3 deegstrengen kunt vullen. Je vouwt ze daarna weer op tot een rol.
* Uiteindelijk heb je 3 rollen en die leg je naast elkaar op de bakplaat. De bovenkant maak je vast aan elkaar (alleen even aanduwen) en dan kun je gaan vlechten... net zoals het vlechten van haren. Je begint aan de buitenkant en en vouwt de buitenste rol steeds over de middelste, dan maak je een mooie vlecht.
* Als je niet meer kunt vlechten druk je de onderste uiteinden van de rollen ook tegen elkaar vast
* Dek de bakplaat af en laat het brood nog 45-60 minuten rijzen
* Verwarm de oven alvast voor op 200 graden
* Als het brood heeft gerezen dan klop je het ei los, besmeer je het brood met het ei en kun je het afbakken in de oven. (Let op, iedere oven is anders, dus hou het brood goed in de gaten) Bij ons was het brood na ongeveer 25-30 minuten mooi bruin en gaar.
En dan is je brood klaar! Even laten afkoelen en genieten maar. Dit brood kun je bijvoorbeeld goed maken voor de komende Paasdagen, maar is ook heerlijk tijdens een zondagse brunch of gewoon op een doordeweekse dag. Bij ons was het brood binnen 2 dagen helemaal op, we vonden het allemaal heerlijk... een aanrader.
In deze video kun je een soortgelijk recept zien; We maken het brood hier makkelijker met een wit brood mix;