Recept; Zelf chips maken in de magnetron

Vandaag hebben we weer een leuk recept voor je! Zelf chips maken in de magnetron is super makkelijk en snel gedaan. Ideaal als je zin hebt in een snack en geen hele zakken chips in huis hebt. De kinderen vinden het hier ook altijd heel leuk om te maken en je kunt experimenteren met verschillende smaken. Ik vertel je snel hoe je ze maakt!
Dit heb je nodig voor 1 portie zelfgemaakte chips;
- 1 middelgrote aardappel
- zout of andere kruiden naar keuze (bijvoorbeeld paprika poeder)
- bord met bakpapier
Zo maak je de chips in de magnetron;
- Schil de aardappel en snijd in dunne plakjes. Je kunt hiervoor een mandoline gebruiken, een kaasschaaf (oppassen voor je vingers) of gewoon een mes, snijd de plakjes zo dun mogelijk, dan worden ze lekker krokant.
- Bekleed het bord met bakpapier en leg de aardappelplakjes erop, bestrooi met kruiden naar keuze
- Zet het bord 3 minuten in de magnetron (op 900 watt)
- Haal het bord uit de magnetron (deze is erg warm, dus gebruik een ovenhandschoen) en draai de plakjes om
- Zet het bord nog 2 minuten in de magnetron op 900 watt. Hou de chips in de gaten, want ze kunnen snel bruin kleuren.
- Haal het bord weer uit de magnetron en laat de chips afkoelen.
Dan zijn ze helemaal klaar (en krokant!) Een simpel recept, maar super lekker! Probeer ook eens onze andere recepten.
In onderstaande video kun je zien hoe wij de chips maken;