Witte chocolade, officieel is het niet eens "echte" chocolade, maar alsnog ben ik er dop op... vandaag deel ik een gemakkelijk en heerlijk recept met je! Witte chocolade truffels met maar 3 ingrediënten! Dat is dus makkelijk gemaakt...
Dit heb je nodig voor de witte chocolade truffels (ongeveer 12 stuks)
- 150 gram kokos biscuits
- 100 gram witte chocolade
- 100 gram witte chocoladepasta
Zo maak je de witte chocolade truffels
- Maal de koekjes fijn in de keukenmachine, je kunt dit ook doen door de koekjes in een theedoek te leggen en er flink op te slaan met een deegroller.
- Strooi de koek kruimels in een ovenschaal (het is handig om een ondiepe schaal te gebruiken, dan heb je genoeg ruimte) en schep 2 eetlepels eruit om apart te houden voor de decoratie.
- Maak de chocoladepasta een beetje warm in de magnetron (30 seconden op 900 watt is genoeg) hierdoor wordt de chocolade pasta iets vloeibaarder.
- Voeg beetje bij beetje toe aan de koek kruimels, kijk iedere keer of het genoeg "plakt" anders voeg je nog wat toe
- Knijp de koek kruimels bij elkaar en draai er balletjes van.
- Leg de balletjes op een bord (met bakpapier)
- Laat de truffels in de koelkast hard worden, dat kan 30 minuten in de vriezer of 2 uur in de koelkast.
- Smelt de witte chocolade en rol de truffels erdoorheen, leg ze terug op het bord.
- Bestrooi de truffels met de achtergehouden koek kruimels en zet nog even 30-60 minuten in de vriezer of koelkast
En zo zijn de truffels klaar. Je kunt ze tot 4 dagen bewaren in de koelkast, maar als je er 12 maakt, dan verzeker ik je dat ze dat niet halen ;)
Probeer ook eens onze andere recepten.
In de onderstaande video kun je zien hoe wij de truffels maken...