Blog Layout

Doortjes Blog
  • Titel dia

    Schrijf uw onderschrift hier
    Knop

Het weekmenu van; Odette.

Ik struin het internet af voor lekkere nieuwe gerechten

Het weekmenu van; Odette. Ik struin het internet af voor lekkere nieuwe gerechten

Wat eten we vandaag? En wat eten we vanavond? Het zijn vragen die in veel huishoudens iedere keer weer terugkomen... het is ook best een uitdaging om steeds lekker te eten en alles een beetje gevarieerd te houden. In "Het weekmenu van" vertellen lezers over hun eigen weekmenu. Wat staat er op tafel?


Wil je zelf een keer je weekmenu delen? Dat kan! Vul het formulier hier in.

Vandaag vertelt Odette over haar weekmenu;


Maak je iedere week een weekmenu?


Eigenlijk altijd, het is handig om van te voren te weten wat je gaat eten om je budget in de gaten te houden. En ik zorg dat ik genoeg varieer in gerechten door de weekmenu's te vergelijken.


Uit hoeveel personen bestaat het huishouden? Wie eten er allemaal mee?


Wij zijn met zijn drieën , ik, mijn man en mijn stiefzoon (deeltijd). We hebben ook een kat.


Hoe vindt je inspiratie voor je weekmenu?


Ik kook graag en kies minimaal een keer per week een recept uit mijn grote collectie kookboeken, daarnaast struin ik het internet af (zo kwam ik ook bij jouw blog! ) op zoek naar ideeën. Ook lees ik graag de Allerhande voor inspiratie.


Wat is het populairste gerecht in jullie huishouden?


Mijn zelfgemaakte kip saté met pindasaus (geheim recept!)


Tijd voor het hele weekmenu!

Wat eet je op maandag?


Komende maandag eten we lasagne, een favoriet hier en voor mij meestal makkelijk klaar te maken omdat ik bolognesesaus in grote porties maak en dan invries waardoor ik altijd makkelijk zelfgemaakte saus kan gebruiken voor lasagne. Het recept is van Nigella Lawson en heet 'labor of love lasagne'.


Wat eet je op dinsdag?


Op dinsdag eten we een salade van rivierkreeftjes met cocktaildressing, komkommer en botersla. Daarbij gebakken krieltjes. Een favoriet hier en snel klaar, een zelfbedachte variant op de garnalencocktail maar dan als salade.


Wat eet je op woensdag?


Op woensdag eten we rijst met pittige kip gehaktballetjes met rijst, mango en boontjes van mijn favoriete kookblog Familie over de kook. We eten dit recept best vaak, mijn man is dol op gehaktballetjes en deze zijn lekker pittig. Het kipgehakt maakt het wat minder vet.


Wat eet je op donderdag?


Op donderdag maak ik een grote stapel pannenkoeken, die maken wij meestal van boekweitmeel en zonder suiker in het recept. Boekweitmeel is een gezond alternatief voor gewone bloem, met meer eiwit. Mijn moeder maakte ze vroeger ook zo, het recept komt oorspronkelijk uit Frankrijk en daar heten zulke pannenkoeken 'galettes'. Ik bak er vaak ook nog wat appel of spek in mee.


Wat eet je op vrijdag?


Op vrijdag eten we meestal iets makkelijks van de markt, omdat het een dag is met een heel wisselend schema. De ene week is mijn stiefzoon hier, de ander week niet en mijn man is ook wel eens onderweg. Dus vaak is dit de dag dat we frietjes in de aifryer doen en op de markt verse kibbeling halen. Of we eten pizza.


Wat eet je op zaterdag?


Deze zaterdag eten wij wat over is van de week, er blijft bij ons altijd genoeg over. Verder kopen we op zaterdag in de ochtend vaak lekkere broodjes bij de bakker, zoals croissants. En we genieten van een gekookt eitje en vers fruit van de markt.


Wat eet je op zondag?


Op zondag eten we een hele geroosterde kip, volgens recept van Nigel Slater met knoflook en groene kruiden. Ik rooster aardappels in de bak onder de kip, zodat deze gelijktijdig klaar zijn. Ik serveer de kip met een groene salade, en op zondag eten we ook vaak een toetje. In dit geval is dat vanille vla met verkruimelde meringue en verse aardbeien, ook wel bekend als 'eton mess!'. Wat er over is van de kip gebruik ik later in de week om soep of broodbeleg mee te maken.


Heb je nog toevoegingen?


Ik hoop dat jullie plezier hebben gehad van het lezen van ons weekmenu.


Dankjewel Odette voor het delen van jullie weekmenu! Ik maak zelf altijd pannenkoeken met "gewone" bloem, maar met boekweitmeel ga ik zeker eens proberen. Dankjewel voor de inspiratie.

Paas chocolade reep (Zo maak je hem zelf!)
door Doortje 12 april 2025
Vandaag maken wij zelf een Paas chocoladereep, super leuk om te maken!
5 manieren om je vaste lasten te verlagen
door Doortje 10 april 2025
Lage vaste lasten geven je veel vrijheid en mogelijkheden. Vandaag vertel ik je hoe je ze nog kunt verlagen... mooi meegenomen!
Onze week: Lente in huis, kinderfeestje en onze nieuwe bank!
door Doortje 8 april 2025
Een nieuw weekoverzicht, kijk je mee!?
Recept: Paas Rocky Road
door Doortje 5 april 2025
Vandaag delen wij dit heerlijke recept: Paas Rocky Road
Onze boodschappen bij de Lidl: €78,41
door Doortje 3 april 2025
Vandaag deel ik weer eens onze boodschappen bon. Ik kocht wat extra voorraad en was bij de Lidl deze keer € 78,41 kwijt.
Onze week: Nieuw bed, kermis, naar de boerderij en uit eten
door Doortje 1 april 2025
Een nieuw weekoverzicht, kijk je mee?!
Recept; Paascake
door Doortje 29 maart 2025
Het eerste paas recept van dit jaar; Paascake!
Zo zorg je voor een warm welkom bij je voordeur
door Doortje 28 maart 2025
Vandaag geven wij tips voor een warm welkom bij je voordeur (Gesponsord artikel)
5 x hier geven wij wel graag geld aan uit
door Doortje 27 maart 2025
Wij besparen graag, maar aan deze 5 dingen geven wij veel geld uit!
Onze week: Naar de kapper, koffie, een medaille en kinderfeestje!
door Doortje 25 maart 2025
Een nieuw weekoverzicht, kijk je mee?!
Show More
Share by: