Plaattaartjes zijn ideaal voor de avondmaaltijd. Als je als gezin in etappes eet (bijvoorbeeld door sporttrainingen) of als je onderweg moet eten. Plaattaartjes zijn makkelijk om te maken en ook koud erg lekker. (Ook de volgende dag bij de lunch) Met een salade maak je er een complete maaltijd van. Eerder deelde ik al het recept voor plaattaartjes met spinazie. Deze zijn nog steeds favoriet hier in huis, maar deze nieuwe versie is ook populair! Met de pesto voeg je meteen heel veel extra smaak toe, ideaal! Ik vertel je vandaag graag hoe je deze plaattaartjes maakt;
Dit heb je nodig voor 10 plaattaartjes;
- 10 plakjes bladerdeeg
- 5 tomaten
- 100 gram olijven
- 125 gram mozzarella (1 bol)
- 150 gram pesto
- eetlepel gedroogde oregano
- scheutje olijfolie
- peper en zout naar smaak
Wil je graag iets anders maken? Bijvoorbeeld bij de borrel? Probeer dan eens deze mozzarella kaas balletjes uit de oven.
Zo maak je de plaattaartjes;
- Leg het bladerdeeg uit de vriezer en laat even ontdooien
- Verwarm de oven voor op 200 graden
- Snijd de tomaten in kleine stukjes en halveer de olijven, voeg ze samen met de gedroogde oregano en het scheutje olijfolie en laat even staan
- Leg ondertussen de plakjes bladerdeeg op de bakplaat met bakpapier en prik met een vork gaatjes in het bladerdeeg. Dit voorkomt dat ze te erg omhoog komen in de oven
- Bak het bladerdeeg 10 minuten in de oven af
- Pluk de mozzarella uit elkaar
- Pak het bladerdeeg uit de oven en besmeer met de pesto. Beleg daarna met de tomaat, olijven en mozzarella. Bestrooi met peper en zout naar smaak en zet nog 10 minuten terug in de oven
- Zo maak je heel gemakkelijk deze lekkere plaattaartjes!
In de onderstaande video kun je zien hoe wij de plaattaartjes maken: Zo kun je het recept gemakkelijk namaken.