Blog Layout

Doortjes Blog
  • Titel dia

    Schrijf uw onderschrift hier
    Knop

Onze week; Lekker warm, kinderfeestje en studiedag

Er is weer een week voorbij gevlogen... de kinderen moeten nog een paar weken naar school en dan gaat de zomervakantie hier beginnen. Thijs neemt afscheid van de basisschool en die laatste weken vliegen sneller voorbij dan gedacht! Deze week heb ik iets minder foto's dan vorige week, maar dat waren er ook wel heel veel ;) Toch is het altijd leuk om de foto's er weer bij te zoeken en nog even terug te denken aan de week. Ik moet nog even iets rechtzetten van vorige week; ik vertelde jullie namelijk over de pizza maiswafels. Wij vonden ze lekker, maar vrij veel kcal en wat blijkt; ik heb verkeerd gelezen! Ik kreeg een berichtje van een lezeres dat het aantal kcal voor de 3 maiswafels was.. en dat klopt dus inderdaad. Nou, dan is het een heerlijk en prima tussendoortje :)


Deze week genoten we natuurlijk van het lekkere weer, we vierden het kinderfeest van Thijs, de meiden hadden nog een feestje en ze hadden ook nog een studiedag... kijk maar mee!

Maandag beginnen wij de week met werken. De lunchtafel zit tussen de middag weer gezellig vol en 's avonds eten we lekker in de tuin. Deze keer lekkere aardappeltjes met kip en sperziebonen. Daarna rij ik 's avonds nog even naar een drogist die nog open is. 1 van de meiden heeft een muggenbeet waarbij ze een allergische reactie krijgt, dus we halen even een zalfje en wat verband om het 's nachts even te bedekken zodat ze er niet aan kan zitten, gelukkig gaat het al snel beter.

Dinsdag is het warm!! Ik ben binnen aan het werk en sla mijn wandeling even over. Als ik de kinderen van school ga halen is het in de auto 30 graden, pff! Maar we mogen natuurlijk niet klagen na alle regen die we al hebben gehad, dus we genieten er lekker van... na school lekker met water spelen en zo houden we ons hoofd koel.

Dinsdagavond zitten we voor de televisie om voetbal te kijken. Thijs zijn training gaat niet door en de training van Sara laten we even aan ons voorbij gaan met de warmte. We kunnen dus de wedstrijd kijken en hoewel het echt niet de beste wedstrijd is, vinden de kinderen het ook erg leuk om mee te kijken.

We eten een lekkere pasta salade, dus hop... bord op schoot en lekker eten. Ik maak deze versie met onder andere mozzarella, paprika, tomaat, olijven en pesto. En het is ideaal voor trainingsavonden (als we in etappes eten) en zo op schoot smaakt het ook prima. Ik heb het recept gefilmd, dus ik zal het binnenkort delen.

Woensdagochtend zitten we lekker in de tuin en deze pot hebben we een paar weken gevuld met deze prachtige bloemen, ze komen heel mooi uit.

En het ontbijten kan met de warmte ook in de tuin. Meestal doen we dat al in het voorjaar, maar dit is pas de eerste keer dit jaar! Lekker een bord met yoghurt, nectarine en cruesli, dat smaakt goed!

Woensdagmiddag vieren we het feestje van Thijs. Hij was natuurlijk in Februari al jarig, maar bij een buitenactiviteit en al het slechte weer zit je zomaar in Juni... haha! Toen we het boekten hoopten we natuurlijk op droog weer, maar nu was het zelfs 30 graden! Het was dus zweten geblazen en we twijfelden even of ze het de hele middag vol zouden houden...

Maar toen het feestje bijna was afgelopen konden ze er nog steeds geen genoeg van krijgen! Samen met de andere ouders konden we lekker bijkletsen, want ze deden nog een parcours en daarna nog 1... helemaal prima. We waren uiteindelijk pas rond 19u thuis en hebben toen snel de frituurpan aangezet en lekker frietjes gegeten.... een hele geslaagde middag!

Donderdagochtend gaan Dustin en ik nog even naar het winkelcentrum. Hij heeft wat nieuwe t-shirts nodig en we lopen even wat kledingwinkels af. Bij Shoeby kijk ik ook nog even voor de kinderen, want daar hebben ze altijd veel leuks. Uiteindelijk komen we met 2 t-shirts thuis... niet heel veel, maar voor nu wel even genoeg en we kijken binnenkort nog even verder.

We lopen ook nog even de boekwinkel binnen. Als ik leuke boeken zie, dan maak ik er vaak een foto van. Ik lees boeken via de mini biebs, maar maak nu ook gebruik van sommige acties van de verschillende boeken apps. Zo had ik laatst Storytel voor €2,- voor 2 maanden. En nu heb ik net bookbeat geactiveerd voor de proefperiode. Het is net als met streamingdiensten... ik wissel ze vaak af en dan kun je prima gebruik maken van leuke acties. En soms blijf ik wat langer lid en luister of lees een boek nog af.

Vrijdag hebben de kinderen een studiedag. Thijs kwam zijn bed uit en zei dat hij nog super moe was, dus hij wilde nog wat langer slapen, helemaal prima! We zouden gaan zwemmen, maar Dustin gaat uiteindelijk samen met de meiden. Ik krijg regelmatig updates met foto's doorgestuurd en ze hebben veel plezier! Ik ben ondertussen gaan werken Thijs komt pas om 13u uit bed! Hij moest even bijkomen van alle drukte, denk ik... hij is nu in ieder geval uitgeslapen. We wandelen nog even naar de supermarkt en 's middags is iedereen weer thuis. Een prima vrije dag voor de kinderen op deze manier.

Als ik ga koken snijd ik deze groene paprika's nog even in stukjes om ze daarna in te vriezen. De kinderen eten heel graag paprika's en we kopen daar meestal een stoplicht voor. De groene is alleen niet zo populair en als ze geen 3 stuks verpakking zonder deze hebben, dan nemen we ze wel inclusief de groene mee. Meestal kan ik ze wel kwijt in de soep, pasta saus of iets anders, maar deze bleven tot nu toe liggen. Ik vries ze in stukjes in en gebruik ze de komende weken wel. Zo hoeven we ze niet weg te gooien.

Zaterdag slapen we lekker uit.. althans tot zover dat kan! Wij hebben een duivennestje in de boom naast onze slaapkamer en de duiven beginnen de laatste week rond 5u al te roepen naar elkaar... pff! Het is wel leuk hoor, maar kost ons best wat nachtrust, haha! Gelukkig hebben we een rustige dag en zo beginnen we de dag met koffie in bed.


We draaien daarna wat wasjes die lekker in de zon kunnen drogen. En 's middags gaan we nog even naar een tv-winkel. We zijn aan het kijken voor een andere tv. Diegene die we hebben, hebben we gekocht toen we nog geen kinderen hadden, dus minstens 12,5 jaar terug. In ons oude huis is er een keer via de tuindeur een waterballon op terecht gekomen (ja echt!) en toen deed hij het 2 dagen niet helemaal goed... gek genoeg deed hij het daarna weer prima, dus we hebben hem nog steeds. Inmiddels is hij wel een beetje aan vervanging toe, dus we gaan even wat ideeën op doen. We doen nog geen aankoop, maar er is echt genoeg te zien!

'S avonds komen mijn ouders gezellig eten en steken we de bbq weer aan. Zij zorgen voor het toetje; deze heerlijke aardbeien en kersen, echt zomerfruit en super zoet en lekker.

Natuurlijk worden er ook nog wat marshmallows geroosterd! Die mogen volgens onze kinderen gewoon nooit ontbreken bij de bbq.

Zondag gaat Dustin weer aan het werk en breng ik de meiden op de fiets naar een kinderfeestje. Daarna rij ik met Thijs door naar de honkbalclub. Er is dit weekend een groot softbal toernooi. Met teams uit heel Europa. Het is erg druk, maar met een hapje en een drankje bekijken we een paar wedstrijden. We komen verschillende ouders en teamspelers van hem tegen en zo is het extra gezellig. Daarna haal ik de meiden weer op en gaan de kinderen lekker uitgebreid in bad. We ploffen daarna op de bank met wat lekkere hapjes, kijken een film en gaan allemaal op tijd naar bed! Helemaal klaar voor weer een nieuwe week...


Deze week hebben de meiden weer een feestje (dat is echt kenmerkend voor de laatste schoolweken, haha!) en zijn wij weer druk met werk. Thijs heeft maar liefst 3 honkbal wedstrijden te spelen. Dit heeft allemaal te maken met het regenachtige weer... heel veel wedstrijden zijn niet doorgegaan en die moeten toch ingehaald worden. Deze week dus maar liefst 3 stuks (waarvan 2 op 1 dag achter elkaar) Maar ach, dat komt vast goed. Maak er een mooie week van allemaal!

Besparen in Juli, 5 handige tips om snel te besparen deze maand
door Doortje 04 jul, 2024
Juli is begonnen en net zoals iedere maand, delen wij weer 5 handige bespaartips en opdrachten om deze maand mee aan de slag te gaan.
5 redenen om een overkapping in de tuin te plaatsen
door Doortje 03 jul, 2024
Een overkapping in de tuin is altijd een goed idee! Wij vertellen je vandaag 5 redenen (Dit is een gesponsorde blog)
Recept; Plaattaartjes met tomaat, olijven en mozzarella
door Doortje 29 jun, 2024
Vandaag delen we het recept voor deze heerlijke plaattaartjes met tomaat, olijven en mozzarella
Iedere week loop ik moeiteloos 60 km, mijn tips & tricks
door Doortje 27 jun, 2024
Ik wandel veel, inmiddels ruim 60 km. per week. Vandaag deel ik mijn tips en tricks!
Wil je vaker op vakantie? 4 tips om meer geld te sparen
door Doortje 26 jun, 2024
Vandaag geven we 4 tips om meer geld te sparen (gesponsord artikel)
Onze week; 10 jaar getrouwd, lekker bbqen en genieten van het weer!
door Doortje 25 jun, 2024
Weer een nieuw weekoverzicht. Kijk je mee?!
Recept; Brownies met maar 3 ingrediënten
door Doortje 22 jun, 2024
Vandaag delen we ons recept voor brownies met maar 3 (!) ingrediënten!
Zo organiseer je een gezellige brunch met de hele familie!
door Doortje 21 jun, 2024
Een gezellige brunch organiseren? Wij geven handige tips! (Gesponsorde blog)
Houdbaarheidsdatum, hoe zit het ook alweer?
door Doortje 20 jun, 2024
De houdbaarheidsdatums... hoe zit dat ook alweer? En hoe kunnen we minder voedsel verspillen?
Onze week; Kamp groep 8, Lego en vaderdag
door Doortje 18 jun, 2024
Een nieuw weekoverzicht. Kijk je mee?!
Show More
Share by: