Vandaag heb ik weer een lekker recept voor je... zelfgemaakte pasta saus met geroosterde groenten. Het kost je even tijd om te maken (al doet de oven het meeste werk) maar dan heb je ook wat! En zelfgemaakt is natuurlijk gewoon altijd het lekkerste (en lekker gezond!)
Dit heb je nodig voor ongeveer 6 personen;
* 6 tomaten
* 3 paprika's
* 2 uien
* 3 tenen knoflook
* 250 gram champignons
* 1 courgette
* 2 eetlepels Italiaanse kruiden (gedroogd)
* olijfolie naar smaak
* zout en peper naar smaak
Zo maak je deze pasta saus;
- Verwarm de oven voor op 200 graden
- Snijd de groenten... de tomaten in blokjes, de paprika's in grove stukken, de uien in grovere stukken, de courgette ook in grove stukken en de champignons door de helft
- Doe de groenten in
een braadslede
en besprenkel met olijfolie, de Italiaanse kruiden en pers de knoflook erbij uit
- Zet de braadslede in de oven en rooster de groenten voor 35-45 minuten
- Doe de geroosterde groenten in een schaal en pureer grof met de staafmixer
- Proef de saus en maak af met peper en zout naar smaak (is de saus te bitter, dan kun je een theelepel suiker toevoegen)
En de saus is klaar. Toen onze kinderen nog kleiner waren, pureerde ik de saus nog gladder en deed hem door de zeef (even een extra tip voor als je kinderen hebt die in de fase "ik lust geen stukjes" zitten) dan krijg je een gladde saus die lekker bomvol groenten zit.
Deze saus kun je gebruiken bij de pasta, maar ook als basissaus als je
zelf pizza's maakt.
Eet smakelijk!