Doortjes Blog
  • Titel dia

    Schrijf uw onderschrift hier
    Knop

Recept; Paascake

Recept; Paascake

Over een aantal weken is het Pasen! Tijd om wat nieuwe paas recepten met jullie te delen. We beginnen vandaag met deze paascake. Ziet hij er niet té lekker uit? Hier was hij erg populair in huis en was hij zo op... ik maak hem voor de paasdagen dus zeker nog een keer.


Dit heb je nodig voor de paascake;

Voor de cake zelf;


- 200 gram boter

- 200 gram suiker

- 2 theelepels vanille extract

- snufje zout

- 4 eieren

- 200 gram zelfrijzend bakmeel

- 2 theelepels cacao poeder


Voor de ganache;


- 200 gram melk chocolade

- 125 ml. slagroom


Voor de decoratie;


- chocolade paaseitjes

- paas chocolade naar keuze


Liever iets anders maken? Probeer dan eens deze chocolade vogel nestjes.


Zo maak je de paascake;


- Verwarm de oven voor op 160 graden

- Mix de zachte boter en suiker mooi door elkaar

- Voeg het vanille extract en snufje zout toe

- Mix de 4 eieren stuk voor stuk door het beslag

- Mix het zelfrijzende bakmeel lepel voor lepel door het beslag

- Je hebt nu een mooi basis cake beslag. Houd ongeveer een derde van het beslag apart en roer daar de cacao poeder doorheen, zodat je een chocolade beslag krijgt.

- Bekleed de cakevorm met bakpapier en doe het beslag in 3 delen in de vorm. Begin met het vanille beslag, dan het chocolade beslag en eindig weer met het vanille beslag.

- Roer met een satéprikker door het beslag, zo krijg je een mooie swirl aan de binnenkant.

- Bak de cake in ongeveer 60-75 minuten gaar, haal uit de oven en haal na 10 minuten uit de cakevorm, laat helemaal afkoelen.


- Leg de decoratie vast klaar. De paaseitjes kun je uitpakken en doormidden snijden.

- Verwarm 125 ml. slagroom in een pannetje, laat niet koken

- Breek de melk chocolade in stukjes en schenk de warme slagroom eroverheen, roer door totdat je een mooie ganache hebt.

- Verdeel de ganache over de cake en decoreer met de paas chocolade. Zet in de koelkast tot de ganache hard geworden is en bewaar de cake daarna goed ingepakt buiten de koelkast.


In de onderstaande video kun je zien hoe wij de paascake maken;

Recept: Amandel rotsjes met gezouten karamel
door Doortje 5 juli 2025
Vandaag delen wij het heerlijke recept van amandel rotsjes met gezouten karamel! Súper lekker!
Besparen in Juli, 5 handige tips om snel te besparen deze maand
door Doortje 3 juli 2025
Juli is begonnen en net zoals iedere maand, delen wij weer 5 handige bespaartips en opdrachten om deze maand mee aan de slag te gaan.
Onze week: Poffertjes, naar de kapper, lekker eten en naar het strand
door Doortje 1 juli 2025
Een nieuw weekoverzicht, kijk je mee?!
Zo organiseer je een low budget BBQ
door Doortje 30 juni 2025
Wij barbecuen het hele jaar door... maar is dit nou een dure maaltijd of valt het wel mee? Zo hou je je bbq low budget!
Recept: Frambozen smoothie
door Doortje 28 juni 2025
Vandaag delen we het makkelijke recept voor deze heerlijke frambozen smoothie
Grote porties koken; Deze gerechten kun je gemakkelijk invriezen
door Doortje 26 juni 2025
Grote porties koken kan heel handig zijn... Wij vertellen je graag welke gerecht je in meerdere porties kunt koken.
Onze week: Onze trouwdag, koffie en genieten van onze tuin!
door Doortje 24 juni 2025
Een nieuw weekoverzicht, kijk je mee?!
Waarom wij kozen voor wandtegels tot aan het plafond
door Doortje 23 juni 2025
Je badkamer aanpakken? In dit nieuwe artikel geven wij tips over de wandtegels (gesponsord artikel)
Recept: Oreo slagroom ijs
door Doortje 21 juni 2025
Vandaag delen wij het recept voor super makkelijk en lekker Oreo slagroom ijs!
Zo zorg je ervoor dat je portemonnee niet onnodig leegloopt
door Doortje 19 juni 2025
Vandaag vertellen wij je hoe je portemonnee niet onnodig leegloopt (Gesponsord artikel)
Show More