Over een aantal weken is het Pasen! Tijd om wat nieuwe paas recepten met jullie te delen. We beginnen vandaag met deze paascake. Ziet hij er niet té lekker uit? Hier was hij erg populair in huis en was hij zo op... ik maak hem voor de paasdagen dus zeker nog een keer.
Dit heb je nodig voor de paascake;
Voor de cake zelf;
- 200 gram boter
- 200 gram suiker
- 2 theelepels vanille extract
- snufje zout
- 4 eieren
- 200 gram zelfrijzend bakmeel
- 2 theelepels cacao poeder
Voor de ganache;
- 200 gram melk chocolade
- 125 ml. slagroom
Voor de decoratie;
- chocolade paaseitjes
- paas chocolade naar keuze
Liever iets anders maken? Probeer dan eens deze chocolade vogel nestjes.
Zo maak je de paascake;
- Verwarm de oven voor op 160 graden
- Mix de zachte boter en suiker mooi door elkaar
- Voeg het vanille extract en snufje zout toe
- Mix de 4 eieren stuk voor stuk door het beslag
- Mix het zelfrijzende bakmeel lepel voor lepel door het beslag
- Je hebt nu een mooi basis cake beslag. Houd ongeveer een derde van het beslag apart en roer daar de cacao poeder doorheen, zodat je een chocolade beslag krijgt.
- Bekleed de cakevorm met bakpapier en doe het beslag in 3 delen in de vorm. Begin met het vanille beslag, dan het chocolade beslag en eindig weer met het vanille beslag.
- Roer met een satéprikker door het beslag, zo krijg je een mooie swirl aan de binnenkant.
- Bak de cake in ongeveer 60-75 minuten gaar, haal uit de oven en haal na 10 minuten uit de cakevorm, laat helemaal afkoelen.
- Leg de decoratie vast klaar. De paaseitjes kun je uitpakken en doormidden snijden.
- Verwarm 125 ml. slagroom in een pannetje, laat niet koken
- Breek de melk chocolade in stukjes en schenk de warme slagroom eroverheen, roer door totdat je een mooie ganache hebt.
- Verdeel de ganache over de cake en decoreer met de paas chocolade. Zet in de koelkast tot de ganache hard geworden is en bewaar de cake daarna goed ingepakt buiten de koelkast.
In de onderstaande video kun je zien hoe wij de paascake maken;