Blog Layout

Doortjes Blog
  • Titel dia

    Schrijf uw onderschrift hier
    Knop

Recept; Paascake

Recept; Paascake

Over een aantal weken is het Pasen! Tijd om wat nieuwe paas recepten met jullie te delen. We beginnen vandaag met deze paascake. Ziet hij er niet té lekker uit? Hier was hij erg populair in huis en was hij zo op... ik maak hem voor de paasdagen dus zeker nog een keer.


Dit heb je nodig voor de paascake;

Voor de cake zelf;


- 200 gram boter

- 200 gram suiker

- 2 theelepels vanille extract

- snufje zout

- 4 eieren

- 200 gram zelfrijzend bakmeel

- 2 theelepels cacao poeder


Voor de ganache;


- 200 gram melk chocolade

- 125 ml. slagroom


Voor de decoratie;


- chocolade paaseitjes

- paas chocolade naar keuze


Liever iets anders maken? Probeer dan eens deze chocolade vogel nestjes.


Zo maak je de paascake;


- Verwarm de oven voor op 160 graden

- Mix de zachte boter en suiker mooi door elkaar

- Voeg het vanille extract en snufje zout toe

- Mix de 4 eieren stuk voor stuk door het beslag

- Mix het zelfrijzende bakmeel lepel voor lepel door het beslag

- Je hebt nu een mooi basis cake beslag. Houd ongeveer een derde van het beslag apart en roer daar de cacao poeder doorheen, zodat je een chocolade beslag krijgt.

- Bekleed de cakevorm met bakpapier en doe het beslag in 3 delen in de vorm. Begin met het vanille beslag, dan het chocolade beslag en eindig weer met het vanille beslag.

- Roer met een satéprikker door het beslag, zo krijg je een mooie swirl aan de binnenkant.

- Bak de cake in ongeveer 60-75 minuten gaar, haal uit de oven en haal na 10 minuten uit de cakevorm, laat helemaal afkoelen.


- Leg de decoratie vast klaar. De paaseitjes kun je uitpakken en doormidden snijden.

- Verwarm 125 ml. slagroom in een pannetje, laat niet koken

- Breek de melk chocolade in stukjes en schenk de warme slagroom eroverheen, roer door totdat je een mooie ganache hebt.

- Verdeel de ganache over de cake en decoreer met de paas chocolade. Zet in de koelkast tot de ganache hard geworden is en bewaar de cake daarna goed ingepakt buiten de koelkast.


In de onderstaande video kun je zien hoe wij de paascake maken;

Zo zorg je voor een warm welkom bij je voordeur
door Doortje 28 maart 2025
Vandaag geven wij tips voor een warm welkom bij je voordeur (Gesponsord artikel)
5 x hier geven wij wel graag geld aan uit
door Doortje 27 maart 2025
Wij besparen graag, maar aan deze 5 dingen geven wij veel geld uit!
Onze week: Naar de kapper, koffie, een medaille en kinderfeestje!
door Doortje 25 maart 2025
Een nieuw weekoverzicht, kijk je mee?!
De kracht van regelmaat en orde
Een van de meest effectieve manieren om je huis fris en schoon te ho
door Doortje 24 maart 2025
Vandaag delen wij tips om je huis fris en schoon te houden (gesponsord artikel)
Recept: chocolade, hazelnoot cups
door Doortje 22 maart 2025
Vandaag delen wij het recept voor hele lekkere chocolade, hazelnoot cups!
Mijn 10 favoriete basis producten voor in de keuken
door Doortje 20 maart 2025
Sommige producten mogen nooit ontbreken in de keuken en zijn altijd in huis... vandaag vertel ik je welke 10 producten dat bij ons zijn!
Onze week: Veel werken, shoppen en schoolvoetbal!
door Doortje 18 maart 2025
Een nieuw weekoverzicht. Kijk je mee?!
Recept: Speculoos koffie
door Doortje 15 maart 2025
Vandaag delen wij het recept voor een heerlijke speculoos koffie! Luxe koffie voor thuis...
5 simpele manieren om extra geld te verdienen
door Doortje 13 maart 2025
Vandaag delen wij 5 simpele manieren om extra geld te verdienen
Onze week: Lente, logeren, ortho, tandarts en kiespijn..
door Doortje 11 maart 2025
Een nieuw weekoverzicht, kijk je mee?!
Show More
Share by: