Nog een paar weken en dan is het Pasen! Natuurlijk hebben we deze dagen ook vrij en tijd om lekker te koken en te bakken. Vandaag delen we een nieuw recept voor Pasen; Chocolade vogel nestjes.
Leuk om te maken met de kinderen en leuk voor het paasontbijt of de paasbrunch! We vertellen je graag hoe je ze maakt;
Dit heb je nodig voor ongeveer 10 nestjes;
- 300 gram melkchocolade
- 100 gram cornflakes
- 150 gram dragee suiker eitjes (online onder andere verkrijgbaar bij de HEMA)
Zo maak je de chocolade vogel nestjes;
- Breek de chocolade in kleinere stukjes en smelt. Dit kan au bain Marie of in de magnetron (iedere 30 seconden even roeren)
- Voeg de cornflakes toe en roer goed door elkaar
- Bekleed een bakplaat of bijvoorbeeld groot bord met bakpapier en schep daar het chocolade cornflakes mengsel op.
- Gebruik een beker of een glas om de nestjes rond te maken
- Leg in ieder nestje ongeveer 3 suiker eitjes
- Zet de nestjes minimaal 2 uur in de koelkast om uit te harden
En dan heb je heerlijke vogel nestjes! Je kunt ze kleiner of groter maken, net wat mooi staat op de Paas tafel!
Vergeet ook niet om onze andere recepten uit te proberen.
In de onderstaande video kun je zien hoe wij de chocolade vogel nestjes maken;