Het heeft even geduurd, maar vandaag hebben we weer een nieuw lekker recept voor je! In onze tuin groeien momenteel enorm veel frambozen.... we eten ze zo op, bewaren ze in de vriezer totdat we genoeg hebben om jam te maken en ik besloot om er lekkere muffins mee te maken. Samen met de witte chocolade zijn ze echt heerlijk!
Dit heb je nodig voor 12 muffins met frambozen en witte chocolade;
- 250 ml. slagroom
- 100 gram suiker
- theelepel vanille essence
- 2 medium eieren
- 250 gram zelfrijzend bakmeel
- 200 gram frambozen
- 200 gram witte chocolade
Zo maak je de muffins met frambozen en witte chocolade;
- Verwarm de oven voor op 180 graden
- Pluk de frambozen of pak de gekochte frambozen en spoel ze schoon
- Doe de slagroom samen met de suiker en vanille essence in een kom en mix door elkaar
- Voeg de eieren 1 voor 1 toe
- Voeg de zelfrijzend bakmeel toe en mix nog even door elkaar
- Snijd nu de chocolade in kleine stukjes en spatel ze, samen met de frambozen door je beslag heen
- Vul een muffin vorm met het beslag en bak in 25 tot 30 minuten gaar. (Controleer met een sate prikker of de binnenkant droog is, dan zijn ze klaar)
Je kunt de muffins nog versieren met glazuur, dit maak je door poedersuiker met een beetje water te mengen.
Probeer ook eens 1 van onze andere recepten!
In deze video kun je zien hoe wij de muffins maken;