Flatbreads, ook wel platbrood genoemd. Een verzamelnaam voor broodjes die niet hoeven te rijzen. En... ze zijn makkelijk te maken! Deze versie met knoflook maakte ik in een uurtje en ze waren nog sneller op. ;) Met de oregano en knoflook zijn ze ook heerlijk bij de pasta of een lekkere kom soep. Ik vertel je graag hoe je ze maakt;
Dit heb je nodig voor 8 makkelijke knoflook flatbreads;
- 400 gram zelfrijzend bakmeel
- 300 gram volle yoghurt (gram, dus echt even afwegen, bijvoorbeeld op een keukenweegschaal, affiliate linkje)
- Theelepel zout
(Wat extra bloem om het deeg goed te kunnen bewerken)
Voor de kruidenolie;
- 100 ml. olijfolie
- Theelepel gedroogde oregano
- Halve theelepel zout
- 1 grote knoflookteen
Zo maak je de makkelijke knoflook flatbreads;
- Doe het zelfrijzend bakmeel, yoghurt en zout in een kom en mix met een deeghaak goed door elkaar. Je hoeft niet lang te mixen, zodra het deeg samenkomt stop je met mixen en kneed je het deeg nog even door met de hand.
- Maak een mooie bal van het deeg en verdeel in 8 stukken, laat even rusten.
- Maak ondertussen de kruidenolie; voeg de olijfolie beetje bij beetje toe. Voeg de oregano, het zout en de knoflook toe en roer tot een mooie kruidenolie.
- Rol de 8 stukken deeg uit (gebruik wat bloem tegen het plakken) en zet een koekenpan op middelhoog vuur.
- Bak de flatbreads in een droge pan en besmeer met de kruidenolie, keer om en smeer de andere kant in met kruidenolie. Met 2-3 minuten bakken per kant maak je ze mooi goudbruin van kleur.
- Bak alle flatbreads af en proeven maar!
Deze flatbreads zijn heerlijk en met de kruidenolie zijn ze nog lekkerder. Super makkelijk te maken en snel klaar... wat wil je nog meer?
Probeer ook eens ons recept voor focaccia.
In de onderstaande video kun je zien hoe wij de flatbreads maken;