Recept: Knoflookboter tortilla chips met gesmolten kaas
Vandaag delen we een lekker snack receptje. Wij zetten bijna iedere zondag de tafel vol met lekkere hapjes en sluiten dan zo gezellig het weekend af. Deze tortilla chips staan er regelmatig bij, heerlijk met de knoflookboter en de gesmolten kaas! En ze zijn super makkelijk om te maken! Vandaag delen wij graag het recept met je.
Dit heb je nodig voor 24 tortilla chips:
- 3 kleine tortilla wraps
- 50 gram gesmolten boter
- 3 knoflooktenen
- theelepel gedroogde basilicum
- zwarte peper naar smaak
- 150 gram geraspte kaas
Zo maak je de knoflookboter tortilla chips met gesmolten kaas:
- Verwarm de oven voor op 180 graden
- Snijd de tortilla wraps met een pizza snijder in tortilla chips vorm. Uit elke wrap haal je 8 chips
- Leg de tortilla chips op een bakplaat, bekleed met bakpapier
- Smelt de boter, pers de knoflook uit en voeg samen met de gedroogde basilicum toe aan de boter, roer goed door
- Besmeer de tortilla chips met de knoflookboter
- Bestrooi met zwarte peper naar smaak
- Verdeel als laatste de geraspte kaas over de tortilla chips
- Bak de tortilla chips in 10 minuten goudbruin in de oven
Je kunt deze chips zo eten, maar ze zijn ook lekker om in de chili saus te dippen.
Zin in hartig? Probeer dan ook eens deze plaattaartjes met tomaat, olijven en mozzarella.
In de onderstaande video kun je zien hoe wij de knoflookboter tortilla chips maken: