Blog Layout

Doortjes Blog
  • Titel dia

    Schrijf uw onderschrift hier
    Knop

Onze week; Weer terug in het ritme

Een nieuw weekoverzicht... en de titel doet de week echt wel eer aan. De meiden gingen weer volop naar school, Thijs hoefde maar een paar dagen naar school voor zijn introductie en alle sporten begonnen weer. Het was met recht weer even wennen aan alle drukte en het plannen, maar... zoals bijna altijd... vloog de week weer voorbij. En ik maakte nog best wat foto's, dus kijk je mee?!

Maandagochtend moeten we weer vroeg opstaan, maar Bobby is er ook vroeg bij. Ik hoor hem mauwen bij onze slaapkamerdeur, dus hij komt nog even knuffelen... maar niet te lang, want we moeten er echt uit!

Al snel zijn de meiden weer klaar om naar school te gaan.... de tassen staan weer ingepakt klaar. Als ik ze tussen de middag op ga halen, spreken ze meteen af met een vriendinnetje en hoef ik pas aan het eind van de schooldag weer bij school te staan. Ze hebben dus meteen een gezellige dag!

Maar eerlijk is eerlijk.. als ik ze 's middags heb opgehaald willen ze alleen nog even spelen en ploffen ze daarna op de bank. Het is toch weer even wennen ;) Gelukkig hebben we maandag nog geen sport, dat scheelt om er een beetje in te komen. Ik maak aan het eind van de dag een lekkere pasta salade... altijd lekker en populair hier in huis. Met tomaatjes uit eigen tuin smaakt de salade nog lekkerder.

Dinsdagochtend wandel ik samen met Thijs nog even naar het winkelcentrum. Ik vind het stiekem wel gezellig dat hij nog lekker thuis is! We halen wat boodschappen en daarna vraagt hij of er nog even ergens iets kunnen drinken.. nou, natuurlijk! We kletsen nog gezellig en wandelen daarna weer naar huis.

Dinsdagmiddag ga ik aan de slag met hartige tortilla chips. Ik maak ze met knoflookboter en kaas en ze zijn heerlijk! We eten ze lekker bij het avondeten als bijgerecht op... ook de video kwam online, dan kun je precies zien hoe wij ze hebben gemaakt!

Dinsdagavond na het sporten en douchen wil 1 van de meiden een vlecht in haar haren. Ze slaapt daarmee en woensdagochtend heeft ze zo prachtige krullen! Ik heb zelf natuurlijk erg krullend haar, maar dat van de meiden is vrijwel stijl, dus dit is een handige manier om krullen "te maken". Woensdagmiddag ga ik trouwens met de meiden naar de kapper, dus dan is er weer weinig van over. Maar... 's avonds gaat er gewoon weer een vlecht in, haha!

Donderdag moet Thijs zijn laptop en rooster ophalen. Ik fiets een stukje met hem mee, want ik moet ook die kant op. Op de terugweg fiets ik langs een buurtbakker waar ik regelmatig kom en ruik ik de verse croissants, heerlijk! Ik besluit meteen om even naar binnen te lopen voor iets lekkers, omdat ik later koffievisite verwacht...

Ik kies voor pastel de nata... die zijn altijd zo lekker! En ze zijn nog warm, heerlijk! Ze smaken goed met een lekkere kop koffie erbij (uit mijn kerstbeker...)

En over kerst gesproken... als ik vrijdag met Dustin even naar de Action ga, is bijna de hele kerstafdeling al compleet! Best gek om daar met een zomerjurkje in 25 graden te staan, haha! Ook de oliebollenkraam wordt al neergezet, toch echt het teken dat de koudere maanden er weer aankomen. Ik was altijd dol op de zomer, maar inmiddels kan ik alle seizoenen wel waarderen... ik heb ook eigenlijk wel weer zin in de herfst met alle lekkere herfstbaksels, met warme chocolademelk, kaarsjes aan, een kop thee en een boek... ook weer fijn!

Zaterdag maak ik eigenlijk geen foto's. Dustin gaat met Thijs naar een honkbalwedstrijd. Ze spelen tegen 1 van de beste teams en ze verliezen helaas, maar niet zo erg als verwacht en dus hebben ze echt hartstikke goed gespeeld! Ondertussen ben ik met een ander recept bezig (die zien jullie binnenkort) en steken we de bbq nog een keer aan...


Zondagochtend slapen we allemaal wat uit, we worden na 8u wakker en dat is heerlijk na een weekje vroeg opstaan. Dustin gaat naar zijn werk en wij starten de dag rustig op. De meiden maken een kop koffie voor mij, wat een luxe!

Na de relaxte ochtend doen we een hele hoop boodschappen voor de komende dagen en ga ik met Thijs aan de slag om zijn boeken te kaften... je zou denken dat we erg laat waren, maar hij hoefde maar 2 boeken te kaften, haha! Dat is even anders dan hoe het vroeger bij ons ging. Ik wist overigens nog precies hoe het moest... zonder het op te zoeken kaft ik de twee boeken en ze zien er nog best netjes uit ook.

Ondertussen is Sofie druk bezig in de keuken. Ze heeft laatst nieuwe vormpjes gekocht van haar zakgeld en wilt graag chocolaatjes maken. Ze kan dat inmiddels helemaal zelf, eerder hielp ik altijd, maar nu draait ze haar hand niet om voor het smelten van de chocolade, de vullingen maken en daarna de chocolaatjes zelf maken, super knap!


We zetten de tafel weer vol met hapjes en sluiten zo het weekend af. Een chocolaatje als toetje is helemaal lekker, ze zijn heel goed gelukt! En zo zit de eerste week er voor de meiden alweer op. Thijs gaat deze week echt beginnen met alle lessen en dat zal ook even wennen zijn. We hebben deze week ook een kennismakingsgesprek op school met zijn mentor, dus dat is ook fijn. Verder zit de week weer lekker vol met alle sporten... we gaan er weer tegenaan! Fijne week allemaal!

Onze week: al een beetje herfst, cadeautjes, nieuwe schoenen en een nieuwe fiets
door Doortje 17 sep, 2024
Een nieuw weekoverzicht, kijk je mee?!
Recept: Aardbeien fruit rolletjes
door Doortje 14 sep, 2024
Vandaag delen wij het recept voor een lekkere snack van 100% fruit!
Wat houdt goedkoop internet precies in?
door Doortje 13 sep, 2024
Vandaag vertellen wij je alles over goedkoop internet (gesponsord artikel)
Stop met vergelijken en bespaar heel veel geld... want het gras is niet groener bij de buren...
door Doortje 12 sep, 2024
Er is altijd iemand die beter is, vaker op vakantie gaat, een nieuwere auto heeft en gelukkig is, toch?! We vergelijken wat af...
Recept: Knoflookboter tortilla chips met gesmolten kaas
door Doortje 07 sep, 2024
Vandaag delen wij het recept voor deze knoflookboter tortilla chips met kaas
5 x besparen in September
door Doortje 05 sep, 2024
September is begonnen! Kun je het geloven? Er staan dus weer 5 nieuwe bespaartips en opdrachten klaar om deze maand mee aan de slag te gaan. Succes!
Onze week; Midgetgolf, bbq en, trampoline hal, Aviodrome en weer een honkbalwedstrijd
door Doortje 03 sep, 2024
De laatste week van de zomervakantie! Kijk je mee naar ons weekoverzicht?!
4 Tips voor het kiezen van een kinderopvang in Almere
door Doortje 01 sep, 2024
Ben je op zoek naar kinderopvang? Wij geven handige tips! (gesponsord artikel)
Recept: Oreo slagroom ijs
door Doortje 31 aug, 2024
Vandaag delen wij het recept voor super makkelijk en lekker Oreo slagroom ijs!
Hoe onderhoud je een brievenbus?
door Doortje 30 aug, 2024
Vandaag geven wij tips om je brievenbus goed te onderhouden. (gesponsord artikel)
Show More
Share by: