Kletskoppen... de flinterdunne koekjes die zo lekker makkelijk weg eten, wie kent ze niet?! Ik besloot om ze zelf eens te maken en dat blijkt helemaal niet moeilijk te zijn! Vandaag deel ik het recept met je, dan kun jij ook aan de slag met dit lekkere koekje!
Dit heb je nodig voor ongeveer 14 stuks;
- 60 gram ongezouten pinda's
- 100 gram bloem
- 40 ml melk
- 200 gram basterdsuiker
- snufje zout
- theelepel kaneel
- 60 gram zachte boter
Zo maak je de kletskoppen;
- Maal de pinda's fijn
- Doe de bloem, suiker, melk, boter, zout en kaneel in een kom en voeg als laatst de pinda's toe
- Mix goed door elkaar. Dit kun je het beste doen door eerst met een vork te mixen en daarna je hand te gebruiken
- Bekleed een bakplaat met bakpapier en verwarm de oven voor op 200 graden
- Rol balletjes van het deeg en leg op de bakplaat. Deze koekjes staan erom bekend dat ze uitlopen, dus bak ze met maximaal 6 tegelijk
- Zet de bakplaat in de voorverwarmde oven en bak voor 3 - 5 minuten, let op; de koekjes zijn dun en kunnen snel verbranden, blijf dus bij de oven staan en hou ze goed in de gaten.
- Als de buitenkant gekleurd is en de binnenkant nog licht van kleur, dan kunnen ze uit de oven, je ziet dat ze nog wat na bubbelen.
- Laat de koekjes afkoelen en bewaar ze maximaal een week in een afgesloten trommel (maar dat halen ze vast niet) ;)
Eet smakelijk! Vergeet ook niet om onze andere recepten te proberen; Bijvoorbeeld de makkelijke havermoutkoekjes of jam koekjes
In de onderstaande video kun je zien hoe wij de kletskoppen maken... vergeet je niet te abonneren op ons kanaal...