In "het weekmenu van" geven lezers een kijkje in hun eigen weekmenu. Wat eten we vandaag? En wat staat er de rest van de week op tafel? Wil jij ook een keer je eigen weekmenu delen, vul dan het formulier in...
Vandaag vertelt Chiara over haar weekmenu;
Maak je iedere week een weekmenu?
Jazeker. Zelf maak ik een maandmenu. Iedereen mag een paar gerechten bedenken, zo iedereen blij. En zo eten we gevarieerd, goedkoop en ik hoef niet na te denken wat moet ik koken na een drukke werkdag
Uit hoeveel personen bestaat het huishouden? Wie eten er allemaal mee?
4 personen, mijn man, twee tieners (14 en 15 jaar oud) en ikzelf
Hoe vindt je inspiratie voor je weekmenu?
Er zijn een aantal lieveling gerechten die elke maand terug komen: noodles, nasi, vegetarisch burritos of fajitas, pasta carbonara (de echte Italiaanse met eieren, niet de Nederlandse met speck en room hihihi), zelf gemaakte pizza, lasagne, risotto, patat met nuggets. En daarna volg ik pickup Limes op YouTube, zij maakt veel vegetarisch en super lekker gerechten, op internet lifesabout.com voor gerechten zonder pakjes en zakjes, en nog een Facebook groep voor Italiaanse recepten
Wat is het populairste gerecht in jullie huishouden?
Burritos, noodles, lasagne... Mijn zoon is dol op risotto, mijn dochter op pasta met gehaktballetjes
Tijd voor het weekmenu!
Wat eet je op maandag?
Spicy noodles van pickup Limes, klik voor het recept (met minder knoflook)
Wat eet je op dinsdag?
Pasta met spekjes, champignons en tomatensaus. En daarnaast en salade: ik zet bakjes op tafel met sla, tomaten, mais, komkommer, radijsjes... Iedereen maakt daarna zijn eigen salade
Wat eet je op woensdag?
Verse tomatensoep met tortellini, met een afbakbroodje
Wat eet je op donderdag?
Kipfilet en witlof met aardappelen uit de oven
Wat eet je op vrijdag?
Polpettone genovese (ik kom uit Italië :-) ). Het is een ovenschotel met aardappelen en sperziebonen en een korstje van geraspte kaas en paneermeel. Recept is hier te vinden
Wat eet je op zaterdag?
Patat uit de airfryer (van verse aardappelen), een snack (ik kies voor kaassoufflé, de kinderen en man voor een kroket denk ik) uit de oven. En rauwkost erbij
Wat eet je op zondag?
Op zondag eten we warm met de lunch volgens Italiaanse traditie. Lasagne met pompoen en worst. Ik bak pompoen blokjes in de oven met olie, zout en rozemarijn voor 30 minuten op 180 graden. Daarnaast braad ik de worsten in een pan, en maak een bechamelsaus (750 milliliter melk, 75 bloem en 75 gr boter). En daarna in de schaal: laagje lasagne bladen, pompoen blokjes, worsten stukjes en flink bechamelsaus. Ik maak meestal drie of vier lagen. Bovenop een beetje gorgonzola kaas maak het echt af. En in de avond zelf gemaakte focaccia met hapjes ( zelf gemaakte tonijnsalade, gekookte eieren, stukjes kaas en droge worst)
Heb je nog toevoegingen?
Op mijn Instagram account deel ik soms recepten en gerechten die ik maak :-)
Dankjewel Chiara voor het delen van je weekmenu. Zoveel lekkere (Italiaanse) gerechten, ik ga ze ook eens proberen!