Recept; Kerst pindarotsjes

Vandaag delen we alvast een kerst recept met je! Want voor we het weten staan de kerstdagen voor de deur. Deze pindarotsjes zijn makkelijk te maken en natuurlijk erg lekker....
Dit heb je nodig voor ongeveer 20 pindarotsjes;
- 200 gram melk chocolade
- 200 gram witte chocolade
- 200 gram gezouten pinda's (als je gek bent op de smaak van chocolade met een beetje zout, dan zijn de gezouten pinda's onmisbaar in dit recept)
- Kerst sprinkles
(Ik kocht mijn mix vorig jaar bij Xenos, maar je hebt ook een gewone rood/ groene mix bij onder andere bol. Affiliate linkje)
Zo maak je de pindarotsjes;
- Breek de chocolade in stukjes en laat smelten.
- Doe dit met de melk chocolade en de witte chocolade apart.
- Je kunt de chocolade au bain Marie smelten, of in de magnetron (iedere keer 20 seconden verwarmen en doorroeren)
- Mix 100 gram pinda's door de melk chocolade en 100 gram pinda's door de witte chocolade.
- Bekleed een bord of bakplaat met bakpapier (zorg dat het bord of de plaat in de koelkast past) en schep kleine chocolade / pinda rotsjes op het bakpapier.
- Decoreer met de kerst sprinkles en zet de pindarotsjes minimaal 2 uur in de koelkast om hard te worden.
En zo maak je heel gemakkelijk deze kerst pindarotsjes! Wil je nog meer maken voor de kerstdagen? Probeer dan bijvoorbeeld;
- Kerstboom van bladerdeeg met pesto en kaas
- Bladerdeeg kerstbomen met Nutella
In de onderstaande video kun je zien hoe wij de kerst pindarotsjes maken!