Blog Layout

Doortjes Blog
  • Titel dia

    Schrijf uw onderschrift hier
    Knop

Recept; Havermout, chocolade koeken voor Pasen

Recept; Havermout, chocolade koeken voor Pasen

Een nieuw en lekker Paas recept! Na de uitgebreide paas cake van vorige week doen we het deze week iets makkelijker; we maken havermout, chocolade koeken voor Pasen. Met dit recept maak je 1 grote koek, die je mooi in blokjes snijdt om uit te delen. Door de gebakken havermout bodem hebben ze een lekkere "bite" en de chocolade maakt ze lekker romig. Met Paaseitjes kun je ze decoreren en zo mistaan ze absoluut niet op de Paas tafel! Ik vertel je vandaag hoe je ze maakt;


Dit heb je nodig voor 16 koeken;

Voor de bodem;


- 60 gram lichte basterdsuiker

- 40 gram gewone suiker

- 90 gram boter

- 1 theelepel stroop

- 1 theelepel vanille

- 160 gram havermout vlokken

- snufje zout


Voor de topping;


- 20 gram boter

- 200 gram melk chocolade

- Decoratie zoals Paaseitjes


Wil je liever iets hartigs bij de Paas brunch? Maak dan eens deze makkelijke pizza broodjes.


Zo maak je de havermout, chocolade koeken voor Pasen;


- Verwarm de oven voor op 170 graden.

- Begin dan met de bodem. Begin met zachte boter en voeg de basterd suiker en de gewone suiker toe.

- Voeg de stroop, vanille en het snufje zout toe.

- Voeg de havermout vlokken toe en roer goed door.

- Doe het mengsel in een vierkante bakvorm (bekleed met bakpapier) en bak in ongeveer 20 minuten goudbruin in de oven. (Let op; de bodem is nog zacht en bubbelt door de suiker, de bodem wordt pas hard als hij afkoelt)

- Laat de bodem 15 minuten afkoelen, ga dan verder met de topping;


- Doe de 20 gram boter in een kom en voeg de chocolade toe, laat smelten in de magnetron... iedere keer 30 seconden verwarmen en tussendoor goed roeren. Uiteindelijk is je chocolade mooi gesmolten.

- Laat even staan om je chocolade iets dikker te laten worden.

- Smeer de chocolade uit oven de havermout bodem en decoreer met Paaseitjes naar keuze.

- Zet de bakvorm minimaal 2 uur in de koelkast en snijd dan in 16 stukken.


In de onderstaande video kun je zien hoe wij de havermout, chocolade koeken voor Pasen maken, zo kun je het recept stap voor stap namaken;

Delen

Recept: Kerst stroopwafels
door Doortje 23 november 2024
Wij delen vandaag een leuk kerst recept: Ideaal om met de kinderen te maken en lekker feestelijk!
De allerbeste tips tegen de herfstdip
door Doortje 21 november 2024
Vandaag vertel ik je over de herfstdip die ik altijd had en hoe ik er vanaf ben gekomen.
Onze week: Sint Maarten, Kerstboom opzetten en een luxe nachtje weg
door Doortje 19 november 2024
Een nieuw weekoverzicht, kijk je mee?!
Recept; Apple crumble
door Doortje 15 november 2024
Vandaag deel ik weer een lekker recept. Het recept voor lekkere apple crumble!
Winactie: Video van Sint
door Doortje 14 november 2024
Vandaag hebben wij een leuke winactie is samenwerking met: Video van Sint
Een cadeautje in de brievenbus
door Doortje 13 november 2024
Wil je iemand iets leuks opsturen? Denk dan eens aan een verrassing in de brievenbus! (Gesponsord artikel)
Onze week: Alvast veel kerst, koffie, geen stroom en lunchen
door Doortje 12 november 2024
Een nieuw weekoverzicht, kijk je mee?!
Recept: Marsrepen fudge
door Doortje 9 november 2024
Vandaag delen wij het recept voor super lekkere Marsrepen fudge!
5 x besparen in November
door Doortje 7 november 2024
November is begonnen en een nieuwe maand betekent; nieuwe bespaartips. We delen er weer 5.
Onze week: Herfstvakantie!
door Doortje 5 november 2024
Een nieuw weekoverzicht! Kijk je mee?
Show More
Share by: