Een nieuw en lekker Paas recept! Na de uitgebreide paas cake van vorige week doen we het deze week iets makkelijker; we maken havermout, chocolade koeken voor Pasen. Met dit recept maak je 1 grote koek, die je mooi in blokjes snijdt om uit te delen. Door de gebakken havermout bodem hebben ze een lekkere "bite" en de chocolade maakt ze lekker romig. Met Paaseitjes kun je ze decoreren en zo mistaan ze absoluut niet op de Paas tafel! Ik vertel je vandaag hoe je ze maakt;
Dit heb je nodig voor 16 koeken;
Voor de bodem;
- 60 gram lichte basterdsuiker
- 40 gram gewone suiker
- 90 gram boter
- 1 theelepel stroop
- 1 theelepel vanille
- 160 gram havermout vlokken
- snufje zout
Voor de topping;
- 20 gram boter
- 200 gram melk chocolade
- Decoratie zoals Paaseitjes
Wil je liever iets hartigs bij de Paas brunch? Maak dan eens deze makkelijke pizza broodjes.
Zo maak je de havermout, chocolade koeken voor Pasen;
- Verwarm de oven voor op 170 graden.
- Begin dan met de bodem. Begin met zachte boter en voeg de basterd suiker en de gewone suiker toe.
- Voeg de stroop, vanille en het snufje zout toe.
- Voeg de havermout vlokken toe en roer goed door.
- Doe het mengsel in een vierkante bakvorm (bekleed met bakpapier) en bak in ongeveer 20 minuten goudbruin in de oven. (Let op; de bodem is nog zacht en bubbelt door de suiker, de bodem wordt pas hard als hij afkoelt)
- Laat de bodem 15 minuten afkoelen, ga dan verder met de topping;
- Doe de 20 gram boter in een kom en voeg de chocolade toe, laat smelten in de magnetron... iedere keer 30 seconden verwarmen en tussendoor goed roeren. Uiteindelijk is je chocolade mooi gesmolten.
- Laat even staan om je chocolade iets dikker te laten worden.
- Smeer de chocolade uit oven de havermout bodem en decoreer met Paaseitjes naar keuze.
- Zet de bakvorm minimaal 2 uur in de koelkast en snijd dan in 16 stukken.
In de onderstaande video kun je zien hoe wij de havermout, chocolade koeken voor Pasen maken, zo kun je het recept stap voor stap namaken;