Doortjes Blog
  • Titel dia

    Schrijf uw onderschrift hier
    Knop

Recept; Havermout, chocolade koeken voor Pasen

Recept; Havermout, chocolade koeken voor Pasen

Een nieuw en lekker Paas recept! Na de uitgebreide paas cake van vorige week doen we het deze week iets makkelijker; we maken havermout, chocolade koeken voor Pasen. Met dit recept maak je 1 grote koek, die je mooi in blokjes snijdt om uit te delen. Door de gebakken havermout bodem hebben ze een lekkere "bite" en de chocolade maakt ze lekker romig. Met Paaseitjes kun je ze decoreren en zo mistaan ze absoluut niet op de Paas tafel! Ik vertel je vandaag hoe je ze maakt;


Dit heb je nodig voor 16 koeken;

Voor de bodem;


- 60 gram lichte basterdsuiker

- 40 gram gewone suiker

- 90 gram boter

- 1 theelepel stroop

- 1 theelepel vanille

- 160 gram havermout vlokken

- snufje zout


Voor de topping;


- 20 gram boter

- 200 gram melk chocolade

- Decoratie zoals Paaseitjes


Wil je liever iets hartigs bij de Paas brunch? Maak dan eens deze makkelijke pizza broodjes.


Zo maak je de havermout, chocolade koeken voor Pasen;


- Verwarm de oven voor op 170 graden.

- Begin dan met de bodem. Begin met zachte boter en voeg de basterd suiker en de gewone suiker toe.

- Voeg de stroop, vanille en het snufje zout toe.

- Voeg de havermout vlokken toe en roer goed door.

- Doe het mengsel in een vierkante bakvorm (bekleed met bakpapier) en bak in ongeveer 20 minuten goudbruin in de oven. (Let op; de bodem is nog zacht en bubbelt door de suiker, de bodem wordt pas hard als hij afkoelt)

- Laat de bodem 15 minuten afkoelen, ga dan verder met de topping;


- Doe de 20 gram boter in een kom en voeg de chocolade toe, laat smelten in de magnetron... iedere keer 30 seconden verwarmen en tussendoor goed roeren. Uiteindelijk is je chocolade mooi gesmolten.

- Laat even staan om je chocolade iets dikker te laten worden.

- Smeer de chocolade uit oven de havermout bodem en decoreer met Paaseitjes naar keuze.

- Zet de bakvorm minimaal 2 uur in de koelkast en snijd dan in 16 stukken.


In de onderstaande video kun je zien hoe wij de havermout, chocolade koeken voor Pasen maken, zo kun je het recept stap voor stap namaken;

Delen

Recept: Krokante aardappeltjes uit de oven
door Doortje 24 mei 2025
Lekkere krokante aardappeltjes uit de oven, zo maak je ze!
5 groenten die makkelijk groeien in de moestuin
door Doortje 22 mei 2025
De zon schijnt en de tijd van de moestuin is weer aangebroken! Ik vertel je vandaag over 5 groenten die makkelijke groeien in je eigen tuin!
Onze week: Avond 4 daagse, nieuwe lamp en het was niet mijn beste week
door Doortje 20 mei 2025
Een nieuw weekoverzicht, kijk je mee?!
Recept: Omgekeerd appeltaartje van de bbq
door Doortje 17 mei 2025
Vandaag delen wij een lekker recept van de bbq! Dit omgekeerde appeltaartje is heerlijk als afsluiter van de maaltijd.
10 fantastische tips om stap voor stap gezonder te leven
door Doortje 15 mei 2025
Vandaag delen we 10 fantastische tips om stap voor stap gezonder te leven.
Onze week: Weer naar school, kapper, lekker koken en moederdag
door Doortje 13 mei 2025
Een nieuw weekoverzicht, kijk je mee?!
Recept; Pistache fudge
door Doortje 10 mei 2025
Vandaag delen we weer een heerlijke fudge recept; met pistache nootjes!
Weekmenu in de meivakantie
door Doortje 8 mei 2025
Ik deel vandaag ons weekmenu in de meivakantie, want als de kinderen vakantie hebben, eten we toch weer anders... kijk je mee?!
Onze week: Heel veel lekker eten, logeren en genieten van de zon!
door Doortje 6 mei 2025
Een nieuw weekoverzicht, kijk je mee?!
Recept; Focaccia met rozemarijn
door Doortje 3 mei 2025
Vandaag delen we het recept voor focaccia met rozemarijn. Erg lekker bij de borrel en leuk om zelf te maken!
Show More