Een lekker soepje kan altijd! Als avondmaaltijd met een lekker broodje of als gezonde lunch. Er staat hier regelmatig een pan soep op tafel, wij zijn er gek op. Deze geroosterde groenten soep is makkelijk te maken en erg lekker. Door de groenten eerst te roosteren krijg je een nog lekkerdere smaak aan deze soep. Ik vertel je vandaag graag hoe je hem maakt!
Dit heb je nodig voor geroosterde groenten soep (6-7 personen)
- 4 tomaten
- 5 wortels (winterpeen)
- 3 punt paprika's
- 2 uien
- bol knoflook
- peper en zout naar smaak
- olijfolie
- eetlepel gedroogde basilicum
- 1,5 liter groenten bouillon
Leestip: Probeer ook eens onze low budget broccoli soep
Zo maak je de geroosterde groenten soep:
- Verwarm de oven voor op 200 graden
- Snijd de tomaten, wortels, punt paprika's en uien in grove stukken en leg op een bakplaat bekleed met bakpapier
- Snijd de bol knoflook doormidden en leg bij de andere groenten op de bakplaat
- Bestrooi de groenten met peper en zout naar smaak, een scheutje olijfolie en de gedroogde basilicum
- Rooster de groenten ongeveer 30 minuten in de oven
- Schept de groenten in een soeppan. De knoflookteentjes kun je gemakkelijk uitpersen
- Zet de soeppan op middelhoog vuur en voeg de groenten bouillon toe
- Breng de soep aan de kook en laat 10 minuten op zacht vuur doorkoken
- Pureer de soep met een staafmixer en je kunt aan tafel
(Extra tip: Lekker met een stokbroodje uit de oven of makkelijke knoflook flatbreads)
In de onderstaande video kun je zien hoe wij de soep maken, zo kun je het recept gemakkelijk na koken: