Een paar weken terug ging er iets mis met onze boodschappen... we hadden plotseling 2 dozen eieren in plaats van 1. En hoewel je eieren echt wel eventjes kunt bewaren, besloten we om weer eens een frittata te maken. Die maakte ik eerder veel vaker, maar het was alweer even geleden. Deze keer maakte ik er een frittata Italiaanse stijl van en hij was ontzettend lekker! Je kunt deze frittata ook gemakkelijk maken voor de lunch of zelfs het ontbijt, als je wel van een hartig ontbijtje houdt. En zo maak je hem;
Dit heb je nodig voor de frittata Italiaanse stijl;
- 2 uien
- 3 tenen knoflook
- 3 paprika's
- 2 eetlepels Italiaanse kruiden
- 4 eieren
- 3 eetlepels roomkaas
- 100 gram geraspte kaas
- scheutje olijfolie
- peper en zout naar smaak
Zo maak je de frittata Italiaanse stijl;
- Verwarm de oven voor op 200 graden
- Snijd de uien en paprika's in stukjes en bak aan in de pan met een scheutje olijfolie
- Pers de tenen knoflook erbij en voeg de Italiaanse kruiden toe, bak op laag vuur nog 5- 10 minuten door
- Doe de eieren in een beslagkom, voeg de roomkaas toe (ik gebruikte de goedkope versie met kruiden) en klop even goed los met de garde. Voeg de geraspte kaas toe en roer nog even door. Voeg peper en zout naar smaak toe en roer ook nog even door. (Let op; door de kaas is het al vrij zout... voeg naar smaak toe)
- Doe de groenten in een grote ovenschaal, schenk het ei en kaas mengsel er overheen en druk met een spatel even goed aan.
- Zet de schaal in de oven en bak tot de bovenkant mooi goudbruin is (Dit duurt ongeveer 20 minuten)
- De frittata is klaar als hij mooi gestold is en mooi goudbruin gebakken is.
Uit de ovenschaal kun je nu gemakkelijk 6 -8 stukken maken en verdelen.
Eet smakelijk!
Je kunt in dit recept nog volop variëren met verschillende soorten groenten en kaas.
Wil je nog meer inspiratie voor het avondeten, de lunch, ontbijt of gewoon lekker iets bakken? Kijk dan eens bij al
onze andere recepten.