Doortjes Blog
  • Titel dia

    Schrijf uw onderschrift hier
    Knop

Recept; Eetbaar koekjesdeeg met chocolade!

eetbaar koekjesdeeg met chocolade
Vandaag heb ik weer een lekker recept voor je; om heerlijk van te snoepen! Als ik met de kinderen ga bakken, dan is het leukste natuurlijk om de kloppers van de mixer af te likken... of te snoepen van het deeg... Maar; je moet wel erg oppassen met de rauwe eieren die er vaak in zitten. Je kunt er erg ziek van worden en dat wil je natuurlijk niet! Daarom besloot ik om eens te experimenteren met koekjesdeeg wat je wel lekker op kunt eten. Het was even zoeken en uitproberen, maar vandaag deel ik mijn succes recept. Je kunt dit deeg overigens beter niet gebruiken om "echte" koekjes te bakken, dit is echt om zo lekker op te eten. 

Wil je wel lekker bakken? Kijk dan hier voor makkelijke havermoutkoekjes, zandkoekjes of chocolade koekjes. 

Dit heb je nodig;

* 200 gram gebakken bloem (ik vertel je straks hoe je dit voor elkaar krijgt)
* 175 gram suiker 
* 100 gram boter 
* 2 eetlepels halfvolle melk
* theelepel vanille essence of extract 
* 100 gram chocolade naar keuze (Je kunt druppels (affiliate) gebruiken of een chocoladereep naar keuze in stukjes hakken) 
* snufje zout 

Dit moet je doen;

* Verwarm de oven voor op 180 graden. (Huh? We gingen toch juist niet bakken?) Nee, dat klopt. We moeten oppassen met rauwe eieren, maar ook rauw bloem kun je beter niet eten. Er kan de E-coli bacterie in zitten en dat kan erg gevaarlijk zijn. Daarom gaan we de bloem eerst bakken, zodat we ook de bloem kunnen gebruiken. 

Spreid de bloem over een bakplaat bekleed met bakpapier uit. Zet de bloem in de oven als de oven op temperatuur is. Laat de bloem dan 5 minuten bakken en zorg ervoor dat hiermee de bloem door en door verhit is. Let op! De bloem moet je goed in de gaten houden... bloem kan ook verbranden. Dus zorg dat de oven goed op temperatuur is en bak de bloem precies voor 5 minuten, dan gaat het helemaal goed. 

* Klop ondertussen de boter met de suiker luchtig. Het is de bedoeling dat de suiker helemaal door de boter wordt opgenomen. 
* Voeg de melk, de vanille en het snufje zout toe en mis door.
* Voeg daarna de bloem lepel voor lepel toe, schep de volgende lepel bloem in de mixer als de vorige lepel helemaal is opgenomen. 
* Hak de chocolade in stukjes

(Ik koos zelf voor een reep melk chocolade, maar kies vooral de variant die jij het lekkerste vindt)

* Voeg de chocolade toe en kneed het deeg dan met de hand nog even goed door.


Dan is het koekjesdeeg klaar en kun je meteen proeven! Je kunt het koekjesdeeg zo uit de kom lepelen (lekker!) of er balletjes van rollen om uit te delen.


Het hoeft niet allemaal meteen op. Je kunt dit deeg tot 2 dagen in de koelkast bewaren.

In de onderstaande video kun je zien hoe wij het koekjesdeeg maken;

Recept: Amandel rotsjes met gezouten karamel
door Doortje 5 juli 2025
Vandaag delen wij het heerlijke recept van amandel rotsjes met gezouten karamel! Súper lekker!
Besparen in Juli, 5 handige tips om snel te besparen deze maand
door Doortje 3 juli 2025
Juli is begonnen en net zoals iedere maand, delen wij weer 5 handige bespaartips en opdrachten om deze maand mee aan de slag te gaan.
Onze week: Poffertjes, naar de kapper, lekker eten en naar het strand
door Doortje 1 juli 2025
Een nieuw weekoverzicht, kijk je mee?!
Zo organiseer je een low budget BBQ
door Doortje 30 juni 2025
Wij barbecuen het hele jaar door... maar is dit nou een dure maaltijd of valt het wel mee? Zo hou je je bbq low budget!
Recept: Frambozen smoothie
door Doortje 28 juni 2025
Vandaag delen we het makkelijke recept voor deze heerlijke frambozen smoothie
Grote porties koken; Deze gerechten kun je gemakkelijk invriezen
door Doortje 26 juni 2025
Grote porties koken kan heel handig zijn... Wij vertellen je graag welke gerecht je in meerdere porties kunt koken.
Onze week: Onze trouwdag, koffie en genieten van onze tuin!
door Doortje 24 juni 2025
Een nieuw weekoverzicht, kijk je mee?!
Waarom wij kozen voor wandtegels tot aan het plafond
door Doortje 23 juni 2025
Je badkamer aanpakken? In dit nieuwe artikel geven wij tips over de wandtegels (gesponsord artikel)
Recept: Oreo slagroom ijs
door Doortje 21 juni 2025
Vandaag delen wij het recept voor super makkelijk en lekker Oreo slagroom ijs!
Zo zorg je ervoor dat je portemonnee niet onnodig leegloopt
door Doortje 19 juni 2025
Vandaag vertellen wij je hoe je portemonnee niet onnodig leegloopt (Gesponsord artikel)
Show More