Dit heb je nodig;
* 200 gram gebakken bloem (ik vertel je straks hoe je dit voor elkaar krijgt)
* 175 gram suiker
* 100 gram boter
* 2 eetlepels halfvolle melk
* theelepel vanille essence of extract
* 100 gram chocolade naar keuze (Je kunt
druppels (affiliate) gebruiken of een chocoladereep naar keuze in stukjes hakken)
* snufje zout
Dit moet je doen;
* Verwarm de oven voor op 180 graden. (Huh? We gingen toch juist niet bakken?) Nee, dat klopt. We moeten oppassen met rauwe eieren, maar ook rauw bloem kun je beter niet eten. Er kan de E-coli bacterie in zitten en dat kan erg gevaarlijk zijn. Daarom gaan we de bloem eerst bakken, zodat we ook de bloem kunnen gebruiken.
Spreid de bloem over een bakplaat bekleed met bakpapier uit. Zet de bloem in de oven als de oven op temperatuur is. Laat de bloem dan 5 minuten bakken en zorg ervoor dat hiermee de bloem door en door verhit is. Let op! De bloem moet je goed in de gaten houden... bloem kan ook verbranden. Dus zorg dat de oven goed op temperatuur is en bak de bloem precies voor 5 minuten, dan gaat het helemaal goed.
* Klop ondertussen de boter met de suiker luchtig. Het is de bedoeling dat de suiker helemaal door de boter wordt opgenomen.
* Voeg de melk, de vanille en het snufje zout toe en mis door.
* Voeg daarna de bloem lepel voor lepel toe, schep de volgende lepel bloem in de mixer als de vorige lepel helemaal is opgenomen.
* Hak de chocolade in stukjes