Doortjes Blog
  • Titel dia

    Schrijf uw onderschrift hier
    Knop

Recept; Eetbaar koekjesdeeg met chocolade!

eetbaar koekjesdeeg met chocolade
Vandaag heb ik weer een lekker recept voor je; om heerlijk van te snoepen! Als ik met de kinderen ga bakken, dan is het leukste natuurlijk om de kloppers van de mixer af te likken... of te snoepen van het deeg... Maar; je moet wel erg oppassen met de rauwe eieren die er vaak in zitten. Je kunt er erg ziek van worden en dat wil je natuurlijk niet! Daarom besloot ik om eens te experimenteren met koekjesdeeg wat je wel lekker op kunt eten. Het was even zoeken en uitproberen, maar vandaag deel ik mijn succes recept. Je kunt dit deeg overigens beter niet gebruiken om "echte" koekjes te bakken, dit is echt om zo lekker op te eten. 

Wil je wel lekker bakken? Kijk dan hier voor makkelijke havermoutkoekjes, zandkoekjes of chocolade koekjes. 

Dit heb je nodig;

* 200 gram gebakken bloem (ik vertel je straks hoe je dit voor elkaar krijgt)
* 175 gram suiker 
* 100 gram boter 
* 2 eetlepels halfvolle melk
* theelepel vanille essence of extract 
* 100 gram chocolade naar keuze (Je kunt druppels (affiliate) gebruiken of een chocoladereep naar keuze in stukjes hakken) 
* snufje zout 

Dit moet je doen;

* Verwarm de oven voor op 180 graden. (Huh? We gingen toch juist niet bakken?) Nee, dat klopt. We moeten oppassen met rauwe eieren, maar ook rauw bloem kun je beter niet eten. Er kan de E-coli bacterie in zitten en dat kan erg gevaarlijk zijn. Daarom gaan we de bloem eerst bakken, zodat we ook de bloem kunnen gebruiken. 

Spreid de bloem over een bakplaat bekleed met bakpapier uit. Zet de bloem in de oven als de oven op temperatuur is. Laat de bloem dan 5 minuten bakken en zorg ervoor dat hiermee de bloem door en door verhit is. Let op! De bloem moet je goed in de gaten houden... bloem kan ook verbranden. Dus zorg dat de oven goed op temperatuur is en bak de bloem precies voor 5 minuten, dan gaat het helemaal goed. 

* Klop ondertussen de boter met de suiker luchtig. Het is de bedoeling dat de suiker helemaal door de boter wordt opgenomen. 
* Voeg de melk, de vanille en het snufje zout toe en mis door.
* Voeg daarna de bloem lepel voor lepel toe, schep de volgende lepel bloem in de mixer als de vorige lepel helemaal is opgenomen. 
* Hak de chocolade in stukjes

(Ik koos zelf voor een reep melk chocolade, maar kies vooral de variant die jij het lekkerste vindt)

* Voeg de chocolade toe en kneed het deeg dan met de hand nog even goed door.


Dan is het koekjesdeeg klaar en kun je meteen proeven! Je kunt het koekjesdeeg zo uit de kom lepelen (lekker!) of er balletjes van rollen om uit te delen.


Het hoeft niet allemaal meteen op. Je kunt dit deeg tot 2 dagen in de koelkast bewaren.

In de onderstaande video kun je zien hoe wij het koekjesdeeg maken;

5 groenten die makkelijk groeien in de moestuin
door Doortje 22 mei 2025
De zon schijnt en de tijd van de moestuin is weer aangebroken! Ik vertel je vandaag over 5 groenten die makkelijke groeien in je eigen tuin!
Onze week: Avond 4 daagse, nieuwe lamp en het was niet mijn beste week
door Doortje 20 mei 2025
Een nieuw weekoverzicht, kijk je mee?!
Recept: Omgekeerd appeltaartje van de bbq
door Doortje 17 mei 2025
Vandaag delen wij een lekker recept van de bbq! Dit omgekeerde appeltaartje is heerlijk als afsluiter van de maaltijd.
10 fantastische tips om stap voor stap gezonder te leven
door Doortje 15 mei 2025
Vandaag delen we 10 fantastische tips om stap voor stap gezonder te leven.
Onze week: Weer naar school, kapper, lekker koken en moederdag
door Doortje 13 mei 2025
Een nieuw weekoverzicht, kijk je mee?!
Recept; Pistache fudge
door Doortje 10 mei 2025
Vandaag delen we weer een heerlijke fudge recept; met pistache nootjes!
Weekmenu in de meivakantie
door Doortje 8 mei 2025
Ik deel vandaag ons weekmenu in de meivakantie, want als de kinderen vakantie hebben, eten we toch weer anders... kijk je mee?!
Onze week: Heel veel lekker eten, logeren en genieten van de zon!
door Doortje 6 mei 2025
Een nieuw weekoverzicht, kijk je mee?!
Recept; Focaccia met rozemarijn
door Doortje 3 mei 2025
Vandaag delen we het recept voor focaccia met rozemarijn. Erg lekker bij de borrel en leuk om zelf te maken!
Besparen in Mei
door Doortje 1 mei 2025
Mei is begonnen! Een nieuwe maand met nieuwe (bespaar)kansen. Er staan vandaag weer 5 tips en opdrachten klaar om mee aan de slag te gaan...
Show More