Biscoff. Iedereen kent wel de onmiskenbare speculoos pasta voor op brood en natuurlijk de koekjes. De licht karamelsmaak maakt het extra lekker! Ik had het nooit in huis, totdat de meiden het een keer bij een vriendinnetje aten op brood, sindsdien hebben wij het ook altijd. Vandaag maken we met de koekjes en de pasta een lekkere fudge. Lekker zoet en de karamelsmaak proef je mega goed terug. Ik vertel je vandaag graag het recept!
Dit heb je nodig voor de Biscoff fudge:
- 300 gram witte chocolade
- 397 gram gecondenseerde melk (1 blikje)
- 125 gram Biscoff koekjes
- 2 eetlepels Biscoff pasta
Lees ook: Zo maak je Biscoff chocolaatjes
Zo maak je de Biscoff fudge:
- Breek de witte chocolade in stukjes en doe in een pan
- Voeg het blikje gecondenseerde melk toe en laat op zacht vuur smelten
- Breek de koekjes in kleine stukjes
- Haal de gecondenseerde melk met chocolade van het vuur als alles mooi gesmolten is en roer de stukjes koek erdoorheen
- Gebruik een vierkante bakvorm (met bakpapier) en stort de fudge in de vorm
- Schep 2 eetlepels Biscoff pasta in een bakje en zet 15-20 seconden in de magnetron om zacht en vloeibaar te worden
- Schep de 2 eetlepels Biscoff pasta over de fudge
- Gebruik een satéprikker om een mooi patroon in de fudge te maken en zet minimaal 2 uur in de koelkast
- Snijd in stukken
Zo maak je heel gemakkelijk deze heerlijke Biscoff fudge! In de onderstaande video kun je zien hoe ik de fudge samen met Thijs maak, dan kun je het recept heel gemakkelijk namaken: