Blog Layout

Doortjes Blog
  • Titel dia

    Schrijf uw onderschrift hier
    Knop

Onze week; Kamp groep 8, Lego en vaderdag

Deze dinsdag heb ik weer een supervol weekoverzicht voor je! We hadden vorige week ook veel te doen... Thijs ging op kamp, we moesten een rijbewijs verlengen, het was tijd voor cadeautjes en natuurlijk vierden we vaderdag. Wel een dagje eerder, want zondag was weer druk met andere dingen. Weer genoeg om te laten zien... kijk je mee?!

Maandagochtend was het zo ver; Thijs ging op kamp met zijn klas. Hij had er enorm naar uitgekeken en enorm veel zin in! Maar jeetje, wat was het weer ongelofelijk slecht! De regen viel met bakken naar beneden en ze zouden op de fiets gaan... op het laatste moment werd besloten om de kinderen met auto's weg te brengen. Dus de tassen konden achterin de auto en we konden naar school. Hoewel het dus heel slecht weer was hadden ze er allemaal super veel zin in!

En ik had geluk! Maandagavond kon ik meteen even kijken, want ik ging helpen met koken. Het was geen culinair hoogstandje, maar de pasta was lekker! En daarna was er een toetje met pannenkoeken en ijs. Gezellig om zo met een aantal pubers aan tafel te zitten. Na het eten deed ik met een paar leerkrachten nog de afwas en toen ging ik weer naar huis.

Dinsdag ging ik een lekkere broccoli soep maken. Hoewel Thijs niet thuis was, moest Sara wel gewoon naar sport. Maar ik had echt even pech... met een potje bouillonpoeder stootte ik tegen het aanrecht aan en er was meteen een stuk uit... oeps! Leuk detail; mijn ouders hebben dat eerder ook gehad met een potje olijven.... dat stukje is gemaakt voordat wij het huis kochten, maar ik had gewoon precies hetzelfde! Op een plekje vlakbij de andere plek.. echt balen! Maar ja, het kan natuurlijk gebeuren.

Woensdagochtend gingen Dustin en ik even naar het winkelcentrum. Dustin moest zijn rijbewijs verlengen en had een afspraak bij de gemeente... we hadden verwacht dat het wel even zou duren, want vaak moet je alsnog wel een tijdje wachten, maar we waren gewoon meteen aan de beurt! We stonden met 5 minuten weer buiten, haha! En dat terwijl we hadden verwacht meteen door te kunnen rijden naar het groep 8 kamp om kinderen weer op te halen... nu hadden we nog een tijd te overbruggen. We besloten wat winkels in te lopen, dit is bij de Søstrene grene, een winkel die bij ons net nieuw is. Ze hebben echt leuke dingen, heerlijk om rond te struinen!

Daarna kwamen we mijn ouders tegen, zij waren lekker boodschappen doen op de markt. We besloten om nog gezellig even samen koffie te drinken, altijd leuk! Daarna reden we door naar het kamp, de kinderen moesten ook weer met de auto terug gebracht worden... maandagavond waren ze allemaal nog energiek en aan het schreeuwen, nu was iedereen erg stil, haha! We reden met 3 oververmoeide kinderen terug naar school, maar ze zaten vol verhalen... erg leuk!

Woensdagmiddag was Thijs inderdaad wel uitgeteld. Hij hing eerst op de bank en halverwege de middag is hij in bed gaan liggen. Ik ging ondertussen met de meiden nog even naar de bieb voor wat nieuwe boeken om lekker te lezen. Sara is nu helemaal fan van de boeken van de Gorgels en Sofie van Thomas, Rutger en Paco. (affiliate linkjes) We vonden de boeken, dus nu kunnen ze weer even vooruit, altijd leuk!

Thijs maakten we uiteindelijk voor het avondeten weer wakker. Hij at wat en bleef daarna gezellig de hele avond op om een film samen met Dustin te kijken... we hadden niet verwacht dat hij dat vol zou houden, maar dat deed hij wel en het was erg gezellig.

Donderdag moesten de meiden wel naar school en Thijs was een extra dag vrij.... Hij sliep lekker uit en was daardoor meteen bijgekomen van al het slaaptekort. Daarna wilde hij graag zijn zakgeld uitgeven. Hij liep samen met Dus naar het winkelcentrum voor Lego. Omdat hij al eerder Lego had gekocht, had hij een spaarkaart vol en kon daarmee gratis een extra pakketje uitzoeken.... hiermee kon hij de rest van de middag wel door...

En we haalden een stukje graskaas bij de kaasboer. Zo konden we voor de lunch een lekker broodje met deze jonge kaas proeven... heerlijk!

En ik ging ook nog aan de slag met deze jam koekjes. Lekker zoet met aardbeienjam! Ook de video staat natuurlijk online!

Vrijdag ging Dustin weer aan het werk. Zijn vrije dag is nu even verplaatst naar donderdag de komende tijd, in verband met alle sport van de kinderen op donderdag... wel zo handig! De kinderen kwamen vrijdag met vaderdag cadeautjes uit school... Sara had ook iets voor mij gemaakt, anders vond ze het niet leuk voor mij... zo lief! <3 Ik kreeg een mooi 3 op een rij spelletje, helemaal zelf gemaakt...

En toen het cadeautje was uitgepakt, konden we nog lekker even de tuin in. We kunnen nu iedere dag frambozen en aardbeien plukken... heerlijk! Zo hadden we meteen een lekker toetje.

Zaterdag vierden we alvast vaderdag, want dat kwam iets beter uit, haha! We maakten Dustin wakker met natuurlijk de zelfgemaakte cadeautjes en hij kreeg nog veel meer.. de kinderen hadden van alles uitgezocht. Van Lego tot douchegel en lekkere chocolaatjes.... ik vond het altijd zo'n commerciële dag, maar inmiddels pakken we altijd flink uit, want hij verdiend het gewoon (en het is gewoon leuk!) Daarna volgde natuurlijk een lekker ontbijtje!

En toen we daarna boodschappen gingen doen... zorgden we ook weer voor mooie verse bloemen op tafel.... zo mooi!

In de middag liep ik met Sara nog even naar de winkels... en zagen we zwanen met kleintjes, zo leuk! Het is een beetje moeilijk te zien op de foto, maar wel schattig!

Zondagochtend moesten we op tijd opstaan... Dustin ging werken en ik ging met Thijs naar een honkbalwedstrijd. Eigenlijk zouden de meiden meegaan, maar opa en oma kwamen ze gezellig ophalen.... en daar hadden ze geluk mee, want het was koud en regenachtig langs de lijn! Poeh! Dat verwacht je niet zo half Juni. De wedstrijd was erg spannend, maar helaas verloren ze toch met 1 punt achterstand.....

Na de wedstrijd reden we terug naar Almere en konden we zo bij opa en oma aanschuiven voor de lunch... het was wat uitgelopen, dus we waren niet heel erg vroeg, maar zo konden we meteen lekker eten! Opa kreeg natuurlijk ook een cadeautje voor vaderdag en zo maakten we er een lekkere lunch van. De meiden gingen daarna ook weer mee naar huis.

's middags deden we lekker rustig aan... we keken de voetbalwedstrijd van het Nederlands elftal en daarna gingen we aan de slag om lekkere hapjes te maken. Zondag is inmiddels onze vaste hapjes avond, dus de tafel werd weer volgezet met stukjes pizza, snoepgroenten met dip, de lekkerste olijven en kaashapjes. Ik nam er een lekker drankje bij, deze spritz kocht ik bij de Hema en lijkt op de aperol spritz, alleen deze is alcoholvrij. Eerder kreeg ik een alcoholvrije passievrucht martini (die kreeg ik met moederdag en stond toen in het weekoverzicht) en die was ook lekker, dus ik koop ze nu vaker. Ook deze spritz was erg lekker, een beetje bitter en een lekkere sinaasappelsmaak...


En zo is het "opeens" weer maandagochtend! Vorige week was qua werk ook erg druk, dus deze week zorg ik voor wat meer rust, want ik weet van mijzelf dat ik anders echt in de stressmodus ga en dat vind ik niet fijn. Wat hierbij echt helpt; plannen! Iedere dag uitschrijven wat er echt moet gebeuren. Als er dan nog tijd over is, dan wat extra dingen, maar anders kunnen die gerust nog even wachten.... deze week is qua afspraken ook een stuk rustiger, dat is ook fijn! Woensdag is onze trouwdag en zijn wij alweer 10 jaar getrouwd! Wauw! Verder heb ik nog een koffie afspraak en is er nog een honkbal wedstrijd... maar ook dat is alleen maar leuk! Fijne week allemaal...

Wil je vaker op vakantie? 4 tips om meer geld te sparen
door Doortje 26 jun, 2024
Vandaag geven we 4 tips om meer geld te sparen (gesponsord artikel)
Onze week; 10 jaar getrouwd, lekker bbqen en genieten van het weer!
door Doortje 25 jun, 2024
Weer een nieuw weekoverzicht. Kijk je mee?!
Recept; Brownies met maar 3 ingrediënten
door Doortje 22 jun, 2024
Vandaag delen we ons recept voor brownies met maar 3 (!) ingrediënten!
Zo organiseer je een gezellige brunch met de hele familie!
door Doortje 21 jun, 2024
Een gezellige brunch organiseren? Wij geven handige tips! (Gesponsorde blog)
Houdbaarheidsdatum, hoe zit het ook alweer?
door Doortje 20 jun, 2024
De houdbaarheidsdatums... hoe zit dat ook alweer? En hoe kunnen we minder voedsel verspillen?
5 handige tips om makkelijk duurzamer te leven
door Doortje 17 jun, 2024
Wij delen vandaag 5 handige tips om duurzamer te leven (gesponsord artikel)
Recept; Jam koekjes
door Doortje 15 jun, 2024
Vandaag deel ik het lekkere recept om zelf jam koekjes te maken! Erg lekker en makkelijk te maken. Bak je gezellig mee?!
Drukke dag gehad? Zo neem je tijd voor jezelf
door Doortje 14 jun, 2024
Na een drukke dag is rust belangrijk, wij geven tips om je te helpen ontspannen! (Gesponsord artikel)
Wanneer ga je met pensioen?
door Doortje 13 jun, 2024
Wanneer ga je met pensioen? Ik kwam laatst 2 totaal verschillende verhalen tegen op Social media en dat zette mij aan het denken; wanneer wil ik met pensioen? En kan dat wel? Ik zocht het uit...
Onze week; Een dag naar Amsterdam, voorbereiden op de zomer en kinderfeestje van de meiden!
door Doortje 11 jun, 2024
Een nieuw weekoverzicht, kijk je mee?!
Show More
Share by: