Blog Layout

Doortjes Blog
  • Titel dia

    Schrijf uw onderschrift hier
    Knop

Onze week; Herfst, schoolreisje, nieuwe droger en lekker lezen

Een gloednieuw weekoverzicht, het is er weer tijd voor! Ik heb vorige week weer heel veel foto's gemaakt; De meiden gingen op schoolreisje, het was even echt herfst, we kregen een nieuwe droger (en stofzuiger) bezorgd en ik was weer lekker aan het lezen! Kijk je mee?!

Maandag beginnen we de week met werk en school. Na het avondeten vraagt Sofie of ze nog iets lekkers mogen. Ze maakt een bord met kruidnootjes en chocolaatjes, een prima toetje...

Dinsdag is het weer tijd voor sport, als de kinderen uit school zijn, dan begin ik meteen met koken. Sara helpt mee en ook Bobby komt er gezellig bij... daarna is het snel naar de trainingen! Het lijkt droog te blijven, maar helaas trekt er toch een flinke bui over. Dus als we weer thuis zijn is het tijd voor een lekkere warme douche / een warm bad en lekker naar bed!

Woensdag beginnen we de dag met doen van een berg boodschappen, dan is dat ook maar weer binnen! Ik krijg ondertussen een berichtje met de vraag of ik vrijdag mee wil met schoolreisje, want ze kunnen toch nog wat extra begeleiding gebruiken.... leuk! Woensdagmiddag ga ik met Sofie naar dansles. Ik maak ondertussen een wandeling en de laatste 10 minuten lees ik nog even in mijn huidige boek van Linda van Rijn.

Terwijl ik met Sofie op pad ben, blijft Dustin thuis, want onze nieuwe stofzuiger wordt geleverd! We hadden al eerder een steelstofzuiger waar wij erg tevreden over waren, maar helaas werkte hij in ons nieuwe huis toch niet zo fijn... doordat we hier een andere vloer hebben... dus nu kochten we een andere en deze werkt perfect, fijn!

En in onze wasruimte wordt een nieuwe droger geplaatst! De mannen die hem bezorgen sluiten hem ook meteen aan en nemen de oude droger mee, dus we kunnen weer even vooruit. Wij hebben jarenlang geen droger gehad, ik schreef er hier bijvoorbeeld al eens over. In ons oude huis konden we de was prima drogen, ook in de winter was het vrij warm in huis en kon de was binnen een dag droog zijn. In ons nieuwe huis is het kouder. Wij wonen nu op een hoek en dit huis is minder geïsoleerd. Ik merkte vorig jaar dat de was, vooral in de winter langzaam droogde en dan komt er zo'n heerlijke geur vanaf... blegh!


Mijn ouders hadden hun oude droger hier laten staan en die hebben we vorige winter regelmatig gebruikt, maar... hij was al ruim 20 jaar oud en niet de beste meer. Soms deed hij het wel en soms deed hij het niet, haha! Dus we hebben nu een nieuwe droger aangeschaft. Super fijn en hij is lekker zuinig, dus we kunnen de winter weer door :)

Woensdagavond wilt Sofie een toetje maken.. dus ook nu worden er chocolaatjes en koekjes netjes neergelegd. Normaliter eten we eigenlijk geen toetjes, dus deze week is het extra leuk! (en lekker)

Woensdagavond maken we de woonkamer ook al een beetje "herfstig". Deze lichtjes kocht Dustin vorig jaar na de herfst en nu kunnen ze lekker aan. Het staat meteen gezellig!

Donderdagochtend besluiten we om even naar het tuincentrum te gaan... ik wilde zelf even kijken voor een lekkere koffiesiroop in een echte herfst smaak, maar ze hebben helaas niet echt wat ik zoek. We zien wel heel veel pompoenen...

En zelfs al een stukje van de kerstshow! Deze kerstornamenten van Stitch zijn super leuk, dus ik fotografeer ze voor de meiden die Stitch ook helemaal leuk vinden.

Wij nemen zelf een aantal kleine pompoentjes mee... zo maken we de woonkamer helemaal in herfstsfeer!

En als wij weer thuiskomen, ligt er een leuk pakketje in de brievenbus. Ik kreeg dit dit boek; Meer geld, minder stress van Charlotte van Brabander thuis gestuurd om te lezen. Charlotte is oprichtster van Slim sparen, een platform waar ze mensen leert beleggen op de beurs. Eerder publiceerde zij de bestseller FIRE en in dit nieuwe boek leer je alles over de verschillende geldtypes en krijg je heel veel geldtips. Ben je bijvoorbeeld een verzamelaar? (zuinig en betrouwbaar) of ben je een romanticus? (vrijgevig en een levensgenieter), zo zijn er veel geldtypes en met dit boek kun je gemakkelijk je relatie met geld versterken en meer verdienen, ik ga het boek natuurlijk lezen en ben heel benieuwd wat ik allemaal nog kan leren!


Dit boek heb ik gekregen. Het boek is inmiddels overal verkrijgbaar. Als ik het boek uit heb, dan vertel ik je binnenkort in het weekoverzicht nog even wat ik er van vond!

Donderdagmiddag ga ik aan de slag met het recept voor deze Stroopwafel koffie... zó lekker! Het recept heb je al voorbij zien komen en ook de video staat natuurlijk alweer online op Youtube!

En over Youtube gesproken... vrijdagochtend ben ik vroeg wakker, want hoewel ik vroeg de deur uit moet met de meiden... moet ik ook nog een werkopdracht opleveren. Ik kijk meteen even naar de cijfers en hoewel ik mijn nieuwe Youtube kanaal echt nog voor de lol doe, gaat het qua cijfers hartstikke goed en dat is leuk om te zien!

Als ik klaar ben met werken, eet ik een klein ontbijt en is het tijd om naar school te gaan. De meiden hebben hun schoolreisje en dit jaar gaan ze naar Walibi! In het vorige weekoverzicht zei ik al dat de weersvoorspelling vrij slecht was, maar in de ochtend was het nog droog, dus we gingen vol enthousiasme op pad...

Het attractiepark was ook al mooi versierd voor de herfst en ze waren al druk bezig met de voorbereidingen voor Halloween! Hoewel de weersvoorspelling niet echt goed was, was het toch vrij druk. Gelukkig konden de kinderen in de ochtend wel in heel veel attracties...

... Want rond 13.30u begon de regen en dat ging steeds harder! Op een gegeven moment was iedereen doorweekt en koud. Wij warmden op met warme chocolademelk. De ochtend was leuk geweest, maar in de middag gingen steeds meer attracties dicht in verband met de regen en de wind en was er eigenlijk vrij weinig meer te doen, zonde! Gelukkig konden de bussen eerder komen. We vertrokken veel eerder dan gepland weer richting school en waren vroeg thuis.

Zaterdagochtend werd ik enorm beroerd wakker.. de kinderen waren allemaal al verkouden geweest en nu was ik helaas aan de beurt! Ik werd wakker met een vol hoofd en ontzettend hoofdpijn... bah! Ik ben op de bank gaan liggen en na een lekkere warme douche ging het gelukkig wel wat beter. Ik was blij dat Dustin vrij was, want Thijs had nog een honkbalwedstrijd. Ze vertrokken halverwege de ochtend en hoewel er was gezegd dat het zeker wel doorging, kwam er toch een enorme bui over tijdens de warming up en was het even spannend... maar gelukkig werden de velden goedgekeurd en kon de wedstrijd toch doorgaan. Ze speelden tegen een team dat hoger stond in de competitie, maar wonnen de wedstrijd flink, echt super knap!

Zaterdagmiddag wilde ik toch even een frisse neus halen... de zon scheen en dan is het lekker om toch even naar buiten te gaan. Ik stapte met Sofie op de fiets om wat boodschappen te doen en zij maakte daarna warme chocolademelk voor iedereen, erg lekker! De rest van de middag deden we lekker rustig aan...

Zondag voelde ik mij alweer een stuk beter, bijzonder hoe snel dat soms kan gaan! Dustin ging naar zijn werk en wij deden nog lekker rustig aan... een beetje opruimen in huis, wat speelgoed uitzoeken en we gingen met de diamond painting aan de slag, die je hier op de achtergrond nog ziet liggen. Ik kreeg een bedankje van familie, super lief! En toen Dustin weer uit zijn werk kwam, werd de tafel weer volgezet met lekkere hapjes en keken we lekker een film op de bank...


En nu ik dit weekoverzicht maak, is het maandagochtend. Thijs is naar school, Dustin is naar zijn werk en de meiden hebben vandaag nog een studiedag en zijn een dagje vrij, zij gaan vanmiddag nog een film kijken bij een vriendje uit de klas. De komende week hebben we weer genoeg te doen qua werk en sport, ik ga naar de kringloop om lekker rond te kijken en koffie te drinken en in het weekend wordt Bobby 1 jaar! De kinderen hebben grootse plannen om dat te vieren, zo lief! Maak er een mooie week van allemaal!


(In dit artikel staan affiliate links. Als jij een aankoop doet via onze link, ontvangen wij een commissie, het kost je niets extra's)

Recept: Stroopwafel koffie
door Doortje 28 sep, 2024
Vandaag delen wij het recept voor heerlijke stroopwafel koffie...
Een luxe badkamer thuis, zo realiseer je dat
door Doortje 27 sep, 2024
Vandaag delen wij tips voor een luxe badkamer thuis! (Gesponsord artikel)
5 tips voor het kopen van een nieuwe bank
door Doortje 26 sep, 2024
Ben jij op zoek naar een nieuwe bank? Wij geven handige tips voor je aankoop! (Gesponsord artikel)
5 tips om impulsaankopen te voorkomen
door Doortje 26 sep, 2024
Impulsaankopen kunnen je veel geld kosten, zonde als je geld uitgeeft wat je niet van plan was! Vandaag geven we tips.
Je woonkamer stylen als een pro, 5 handige tips!
door Doortje 25 sep, 2024
Vandaag geven wij 5 handige tips om je woonkamer te stylen als een pro! (gesponsord artikel)
Een nieuwe keuken kopen; Dit mag je niet vergeten
door Doortje 24 sep, 2024
Een nieuwe keuken kopen, dit mag je niet vergeten! Wij geven handige tips (gesponsord artikel)
Onze week: Nog even genieten van de zomer en op naar de herfst...
door Doortje 24 sep, 2024
Een nieuw weekoverzicht, kijk je mee?
Een nieuwe badkamer kopen: 5 handige tips voor de beste aankoop
door Doortje 23 sep, 2024
Vandaag delen wij 5 handige tips voor de beste aankoop van een badkamer (gesponsord artikel)
Recept: Amandel rotsjes met gezouten karamel
door Doortje 21 sep, 2024
Vandaag delen wij het heerlijke recept van amandel rotsjes met gezouten karamel! Súper lekker!
5 simpele manieren om extra geld te verdienen
door Doortje 19 sep, 2024
Vandaag delen wij 5 simpele manieren om extra geld te verdienen
Show More
Share by: