De zomervakantie... tijd van lekker luieren en genieten van de vrije tijd, toch?! Jazeker! En ook het weekmenu moest even plaats maken voor een (bijna) dagelijkse fietstocht naar de supermarkt en last minute bedenken dat we toch maar gingen bbq-en. Nu Dustin weer aan het werk is, komt de structuur alweer een beetje terug, ook al zitten we nu weer middenin een hittegolf (en wil ik dan zeker niet te lang in de keuken staan en de oven of gasfornuis gebruiken, want poeh, het is al zo warm binnen) we maakten deze week wel weer een mooi menu. En dat deel ik graag weer met jullie, voor dat stukje inspiratie voor die eeuwige vraag; wat eten we vandaag?!
Wil jij ook een keer je eigen weekmenu delen? Dan kan dat hier.
Maandag; Nacho schotel
Afgelopen weekend maakte ik een pan vol met gehakt, paprika, ui, bonen, mais en lekkere kruiden. Om in een ovenschaal te scheppen, nacho chips er bovenop en nog wat kaas om het af te maken. Nou had ik er niet helemaal aan gedacht dat Thijs aan het logeren was die avond en we dus best veel hadden...
Maandag maakte ik daarom nog maar een keer een nacho schotel. Weer het gehakt met de groenten, verse chips eroverheen en de kaas werd geraspt. Omdat ik niet helemaal zeker was of het echt voldoende zou zijn, haalde ik nog 2 wraps met groenten uit de vriezer, maar die bleken uiteindelijk weer iets teveel te zijn, haha! Nou ja, we hebben heerlijk gegeten...
Dinsdag; Pizza
De vakantie betekent voor ons ook echt vaker makkelijker eten... pizza en patat staan vaker op tafel omdat het gewoon zo uitkomt. De meiden waren dinsdag logeren en Thijs maakte van dit moment gebruik om te vertellen dat hij het wel een goed idee vond om "bestelde pizza" te eten. Vorige week bestelden we ook al eten en de keer daarvoor was in Februari, dus vaak gebeurt het niet, maar goed... helemaal prima. Alle 3 een lekkere pizza; We hadden de 4-kazen, salami en shoarma.
Woensdag; Griekse salade
Met warm weer maak ik graag een salade, soms meerdere keren per week. Want het is lekker, makkelijk te maken, gezond en de oven of het gas hoeft niet aan.. dat is dus een win-win-win-win situatie. De kinderen vinden het ook altijd leuk om te helpen met het maken, dus dat kwam mooi uit.
We maakten een variatie op deze salade.
Donderdag; Hamburgers met groenten en stokbrood
Dit was eigenlijk een soort bbq menu, maar Dustin was laat thuis, dus we bakten alles op de gourmetplaat in de tuin. Hamburgers met gebakken uienringen, verschillende soorten groenten; champignons, paprika en courgette. En daarbij een lekker stokbrood, prima avondmaaltijd voor tijdens een hittegolf.
Vrijdag; Uit eten/ Salade
Vanavond gaan Dustin en ik uit eten, het is alweer een tijdje geleden en we hebben er zin in! Ik ben benieuwd hoeveel trek we hebben bij 32 graden, maar de tapas hapjes smaken vast heerlijk!
De kinderen eten met opa en oma, die komen oppassen. We maken van tevoren alvast een lekkere salade, dan hoeven ze daar weinig aan te doen. Ik denk aan Panzanella of salade met boontjes.
Zaterdag; Uiensoep
Soep vinden wij ook altijd een heerlijk gerecht bij warm weer. Ik maak hem dan iets zouter, zodat hij extra lekker is. Bij warm weer kun je wel wat extra zout gebruiken! De uiensoep moet altijd vrij lang om het fornuis staan, maar ik gebruik de hooimadam, dan maak ik de soep 's ochtends al en dan kan hij daarna lekker trekken in de hooimadam totdat we gaan eten.
Zondag; BBQ
We sluiten deze vakantieweek af met nog een makkelijke maaltijd. De BBQ gaat aan! We hebben deze keer het volgende op de planning;
- Maiskolven
- Gepofte aardappel
- Gegrilde groenten met knoflook
- Worstjes
- Kip spiesjes
Natuurlijk doen we er stokbrood bij met lekkere smeersels; pesto, hummus, aioli en kruidenkaas.
Als ik ons weekmenu bekijk is het een echt zomervakantie menu. Met makkelijke maaltijden, snelle gerechten en gerechten om lekker buiten van te genieten, dat mag ook wel met deze hitte.... eet smakelijk!